یک‌شنبه 4 آذر 1403

عقب نشینی طلافروشان تایید شد / حرف دولت به کرسی نشست

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
عقب نشینی طلافروشان تایید شد / حرف دولت به کرسی نشست

حمیدرضا دهقانی‌نیا گفت: پس از گذشت شش ماه، ما با توجه به اطلاعات موجود در سامانه جامع تجارت، عملکرد اعضای صنف در سامانه را مورد ارزیابی قرار خواهیم داد که در صورت ثبت اطلاعات می‌توانند همچنان از معافیت عدم ثبت موجودی استفاده کنند.

حمیدرضا دهقانی‌نیا، سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، درباره برگزاری جلسه مشترک با اعضای صنف طلا و جواهر اظهار داشت که با توجه به تاکید رئیس جمهور برای رفع مشکل، خوشبختانه توافقاتی حاصل شد که قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز به درستی اجرا شود.

وی افزود: همچنین بخش زیادی از ابهامات فعالان صنف طلا در این جلسه برطرف شده و قرار بر این شد که اطلاعات در سامانه جامع تجارت ثبت شود.

این مقام مسئول در ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ادامه داد: در طی توافق صورت گرفته، فعالان صنف طلا و جواهر، اطلاعات خرید، فروش و حمل را در سامانه ثبت می‌کنند.

وی افزود: در این مرحله یک دوره شش ماهه برای ثبت اطلاعات تعیین شده است. اگر 51 درصد از اعضای صنف نسبت به ثبت اطلاعات در سامانه اقدامات لازم را انجام دهند، از ثبت موجودی طلای خود معاف می‌شوند.

دهقانی‌نیا در ادامه گفت: پس از گذشت شش ماه، ما با توجه به اطلاعات موجود در سامانه جامع تجارت، عملکرد اعضای صنف در سامانه را مورد ارزیابی قرار خواهیم داد که در صورت ثبت اطلاعات می‌توانند همچنان از معافیت عدم ثبت موجودی استفاده کنند.

وی افزود: سند توافقنامه توسط اعضای صنف امضا شده و تاییده آن نیز توسط نمایندگان استانی گرفته شده است و به طور کلی می‌توان گفت که نتایج جلسه قابل قبول بوده است. چرا که نه تنها فرآیند ثبت اطلاعات آغاز خواهد شد بلکه شفافیت مورد نظر نیز تحقق خواهد یافت.

سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز در پایان با تشریح شرایط معافیت در نظرگرفته شده برای عدم ثبت موجودی اولیه گفت: باید به این مسئله اشاره کرد که معافیت ثبت موجودی و تولید مرتبط به تولیدکنندگان مصنوعات می‌شود، اما فعالان تولید‌کننده شمش طلا هنوز مکلف به ثبت تولیدات خود خواهند بود.

وی تصریح کرد: تولیدکننده طلا از معدن و تولید کننده شمش طلا باید نسبت به ثبت موجودی در سامانه جامع تجارت اقدام نمایند. واردکننده و صادرکننده کالا‌های مشمول هم باید نسبت به ثبت موجودی در سامانه جامع تجارت اقدام کنند.

در جلسه اخیر هیات دولت، سید احسان خاندوزی اظهار داشت که یکی از چهار محور مطالبات رئیس جمهور در طی بازدید نظارت ستادی از وزارت امور اقتصادی و دارایی، موضوع سامانه مودیان و پایانه‌های فروشگاهی بود. او افزود که با تلاش‌های بی‌وقفه، موفق شدیم در پایان سال 1402 این سامانه را به طور کامل به مرحله اجرا برسانیم.

دریافت مالیات از سلبریتی‌ها

چندی پیش سخنگوی سازمان امور مالیاتی گفت: صورتحساب‌هایی که در سامانه مودیان ثبت شوند، در صورتی که خریدار نسبت به تایید یا تایید سیستمی صورتحساب الکترونیکی اقدام نماید، در صورتی اعتبار آن (منوط به رعایت حدمجاز ماده 6) برای همان دوره صدور صورتحساب لحاظ خواهد شد که صورتحساب الکترونیکی قبل از پایان دوره مالیاتی در سامانه مودیان ثبت گردد در غیر اینصورت برای دوره بعد خریدار در نظر گرفته می‌شود.

سید محمدهادی سبحانیان، رییس سازمان مالیاتی، درباره روش دریافت مالیات از سلبریتی‌ها اظهار داشت: طبق قانون، سلبریتی‌ها و افراد مشهوری که دارای پیروه‌های بزرگی هستند و در فضای رسانه‌ای درآمد قابل توجهی کسب می‌کنند، مشمول مالیات هستند و باید مالیات مربوطه را پرداخت کنند.

وی ادامه داد: سازمان امور مالیاتی کشور مکلف است نسبت به این موضوع عمل کند، البته در برخی از موارد حساسیت‌هایی نسبت به برخی از اقشار به وجود می‌آید که این حساسیت‌ها معمولاً حساسیت‌های به جایی است. مجلس شورای اسلامی در قوانین بودجه احکامی را درج کرد که نظام مالیاتی کشور باید به افرادی که بالاتر از یک تعداد دنبال‌کننده دارند رسیدگی و از آنها مالیات دریافت کند.

این مقام مسؤول ادامه داد: برای مالیات ستانی اقشاری در نظر گرفته شده‌اند که از درآمدهای بسیار بالایی برخوردارند و کسانی که دنبال‌کننده‌های فراوانی دارند اگر از این محل فعالیت انجام دهند و درآمدی داشته باشند مشمول مالیات می‌شوند ضمن آنکه به جایگاه اجتماعی آنها و تمامی مودیان احترام می‌گذاریم و تکریم ارباب رجوع را وظیفه خود می‌دانیم اما دلیل بر این نمی‌شود که مالیاتی طبق قانون باید پرداخت شود پرداخت نکنند.

سبحانیان خاطر نشان کرد: این افراد از طریق پیج خود و تبلیغاتی که انجام می‌دهند درآمدزایی می‌کنند و کسی که در سال بیش از 10 میلیارد تومان واریزی حساب دارند اگر مستنداتی بیاورد و محل درآمد مشخص شود چه بسا مشمول مالیات نشوند در صورتی که به موجب قانون شاید مشمول مالیات شود.

وی اضافه کرد: اراده ما این است که مالیات ستانی را از دانه درشت‌ها آغاز کنیم و آنها را در اولویت قرار دهیم. نباید مالیات ستانی را فقط با تولیدکننده، کار آفرینان و فعالان اقتصادی که فعالیت‌های شفافی دارند پیش ببریم.

سبحانیان اضافه کرد: چتر مالیات ستانی را گسترده می‌کنیم و افرادی که در فضای مجازی فعالیت می‌کنند را نیز در همین مسیر برانداز می‌کنیم.

به گفته این مقام مسئول بحث خانه‌های لوکس و خانه‌های خالی جز مطالبات جدی مردم است.

وی در خاتمه اضافه کرد: بنابراین اگر اطلاعاتی مبنی بر خالی بودن یک خانه به دست ما برسد به سرعت برای اخذ مالیات اقدام می‌کنیم هرچند فرایند وصول مالیات ممکن است کمی زمان‌بر باشد.

شناسایی 110 هزار خانه لوکس برای سال 1402 در تهران

چندی پیش رییس کل سازمان امور مالیاتی کشور، اعلام کرد: 110 هزار خانه لوکس در سال 1402 فقط در شهر تهران و با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان شناسایی شده است که از طریق پیامک به اطلاع مالکان آن می‌رسد.

به گفته «محمدهادی سبحانیان» 43 هزار خانه لوکس در سال 1401 در کل کشور شناسایی شده است.

شناسایی 1490 میلیارد تومان مالیات بر خانه های لوکس در 2 سال

طبق اعلام سازمان امور مالیاتی کشور رقم 390 میلیارد تومان برای عملکرد سال 1400 و هزار و 100 میلیارد تومان برای عملکرد 1401 مالیات بر خانه‌های مجلل و لوکس محاسبه شده است.

بر اساس هشدار سازمان مالیاتی، مشمولان مالیات خانه های لوکس، چنانچه در مهلت قانونی مالیاتشان را پرداخت نکنند، فرایند قانونی وصول مالیات از طریق سازمان امور مالیاتی انجام خواهند گرفت.

خانه های لوکس در صورت عدم پرداخت مالیات، در مرحله نخست ممنوع المعامله می شوند. اگر نسبت به عملیات اجرایی اقدام شود و شخصی که مطالبه مالیاتی وی قطعی شده است نسبت به پرداخت مالیات اقدام نکند، به‌طور قطع از طریق مزایده اموال نسبت به وصول حقوق دولت اقدام می شود.

عقب نشینی طلافروشان تایید شد / حرف دولت به کرسی نشست 2