علت حذف ارز ترجیحی چای / واردات کدام چای ممنوع است؟
اقتصادنیوز: ئیس سازمان چای، گفت: برای مدیریت بازار، چای به گروه دوم کالایی منتقل و ارز ترجیحی آن حذف شد تا قیمت چای وارداتی گرانتر تمام شود و چای داخلی بتواند با آن رقابت کند.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایسنا، حبیب جهانساز سال 1402 را سال خوبی از نظر تولید چای دانست و اظهار کرد: بالغ بر 149 هزار تن برگ سبز و 33 هزار و 600 تن چای خشک تولید شده که طی 15 سال گذشته بی سابقه بوده است.
وی با اشاره به برخی مشکلات ایجاد شده در بازار چای ناشی از واردات سال گذشته، افزود: با همکاری وزارت جهاد کشاورزی تمهیدات لازم اندیشیده شد تا رکود را پشت سر بگذاریم و سال آینده شاهد اثرات منفی واردات نباشیم.
رئیس سازمان چای، کشور میانگین واردات پنج سال ماقبل سال 1401 را حدود 65 تا 68 هزار تن دانست و افزود: برای رعایت میانگین واردات امسال و سال گذشته، طی 10 ماهه سال جاری 30 هزار تن وارد شده که با تولید 33 هزار تنی داخل بتوانیم بازار را مدیریت کنیم.
جهانساز کل بهای برگ سبز خریداری شده از چایکاران را 1868 میلیارد تومان دانست که دو برابر بیشتر از سال گذشته است و خاطرنشان کرد: افزایش 62 درصدی بهای برگ سبز درجه یک و 52 درصدی درجه دو، موجب افزایش بهای برگ سبز شده است.
وی سهم 25 درصدی دولت را معادل 467 میلیارد تومان و سهم 75 درصدی کارخانجات را معادل 1401 میلیارد تومان دانست و اضافه کرد: دولت 93 درصد سهم خود را پرداخت کرده و کارخانجات نیز تاکنون موفق به پرداخت 1162 میلیارد تومان شده اند.
رئیس سازمان چای از پرداخت 1595 میلیارد تومانی به چایکاران معادل 85 درصد کل مطالبات خبر داد و تاکید کرد: برای مدیریت بازار، چای به گروه دوم کالایی منتقل و ارز ترجیحی آن حذف شد تا قیمت چای وارداتی گران تر تمام شود و چای داخلی بتواند با آن رقابت کند.
جهانساز اعتبار صندوق حمایت از توسعه صنعت چای را بالغ بر 110 میلیارد تومان دانست که از آن برای پرداخت تسهیلات و تامین سرمایه در گردش چایکاران و کارخانجات استفاده میشود و گفت: پرداخت تسهیلات ارزان قیمت برای چایکاران چهار درصدی و برای کارخانجات 15 درصدی است و طی امسال 83 میلیارد تومان تسهیلات سرمایه ای و سرمایه در گردش را پرداخت کرده ایم.
وی از احیای 300 هکتاری باغات رها شده طی امسال در بخش اصلاح و احیا و بهزراعی خبر داد و عنوان کرد: چای ایرانی هم از نظر کیفیت و هم از نظر سلامت بسیار خوب بوده و در باغات هیچگونه سم پاشی انجام نمی شود و به معنای واقعی ارگانیک و عاری از هرگونه افزودنی های مجاز و غیر مجاز است، لذا باید واردات را به تولید وصل کنیم و واردکننده ملزم به خرید چای داخلی باشد.
رئیس سازمان چای، ثبت سفارش واردات چای را منوط به خرید چای داخلی دانست و تاکید کرد: نیاز بازار در بخش چای، 85 هزار تن است که ما 30 هزار تن آن را تولید می کنیم و 50 هزار تن دیگر با واردات تامین می شود؛ البته برای اطمینان بازار، واردات تا 65 هزار تن نیز خواهیم داشت.
وی با تاکید بر لزوم احیای حدود 5000 هکتاری باغات رها شده، یادآور شد: با اصلاح و احیا و ورود به موقع در باغات فعلی می توانیم تا 50 هزار تن تولید چای داشته باشیم.
جهانساز از مصرف کنندگان خواست چای خشک را مستقیم از کارخانجات تهیه کنند و یا چای برند بخرند و متذکر شد: واردات چای بسته بندی ممنوع بوده و صنعت بسته بندی در داخل کشور وجود دارد و برندها ملزم هستند که در بسته بندی های خود عبارت «چای خارجی» را درج کنند.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید