دوشنبه 5 آذر 1403

علوی تهرانی: انسان خودساخته به دنبال گره‌گشایی از امور مردم است / برای رشد معنوی خود برنامه‌ریزی کنیم

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
علوی تهرانی: انسان خودساخته به دنبال گره‌گشایی از امور مردم است / برای رشد معنوی خود برنامه‌ریزی کنیم

کارشناس مسائل دینی گفت: انسان خودساخته به دنبال گره‌گشایی امور مردم است. از خدمت و کمک به خویشان و بستگان گرفته تا کمک به نیازمندان و درماندگان جامعه.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمدباقر علوی تهرانی استاد حوزه و کارشناس مسائل دینی در صفحه مجازی خود در پیامی با اشاره به آغاز ماه مبارک شعبان گفت: هر سال در ایام نوروز، دید و بازدید و صله رحم، گشت و گذار و سفرهای زیارتی و سیاحتی، از برنامه‌های رایج و جاری بسیاری از مردم بود که امسال بدلیل شیوع کرونا و با توجه به اهمیت موضوع سلامتی فردی و اجتماعی، و با وجود توصیه متخصصان به ماندن در خانه برای جلوگیری از پیشرفت بیماری، کمرنگ‌تر شده است.

وی افزود: این تعطیلات با وجود محدودیت‌هایی که ایجاد کرده است می‌تواند تبدیل به یک فرصت طلایی در زندگی معنوی علاقه‌مندان به سلوک و تعالی باشد تا برای رشد معنوی و اخلاقی خود برنامه‌ریزی و اقدام کنند. این ایام با توجه به همزمانی با ماه شعبان، فرصت مناسبی برای حرکت در مسیر تعالی و کمال است تا به یاری خداوند امسال، ماه مبارک رمضان متفاوت و لذت‌بخشی را از نظر معنوی تجربه کنیم. موارد زیر می‌تواند نقشه راه خوبی برای این امر باشد: * گام اول؛محاسبه نفس است. تفکر در امر رشد و تعالی در معرفت و بندگی نسبت به خداوند است. با این نگرش، نگاهی به کارنامه اعتقادی و رفتاری خود بیندازیم و نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی و خطاهای گذشته خود را جبران کنیم.

* گام دوم؛ اگر در انجام واجبات سستی می‌کردیم این ایام فرصت مناسبی است تا نسبت به آن مقید شویم؛ مثلا در مورد نماز. اگر در اقامه آن کوتاهی داشتیم حالا عزم کنیم و بکوشیم که آن را اول وقت بجا بیاوریم تا برای ما ملکه شود.

* گام سوم؛ترک اموری است که رضای خدا در آن نیست و ما را از مسیر بندگی خارج می‌کند. ترک گناهان لازم و واجب و مقدمه پیشرفت معنوی است. گناهان زبان، سوءظن، ریا و دورویی، بداخلاقی با خویشان و دوستان، و... از جمله گناهان رایج است.

* گام چهارم؛انجام مستحبات به قدر بضاعت و طاقت است. اگر در مفاتیح الجنان، ادعیه و اعمال فراوانی از ساحت مقدس معصومین علیهم‌السلام نقل شده برای این است که هر کسی به اندازه استعداد و ذائقه خود به طاعت و عبادت خداوند مشغول شود. قرائت قرآن، ادعیه و مناجات، زیارت عاشورا، نماز شب و... از جمله آنهاست.

از خداوند بخواهیم که در ایام نورانی ماه شعبان که متعلق به پیامبر اکرم (ص) است، توفیق دهد تا بر ادای فرائض، ترک محرمات و انجام مستحبات مداومت کنیم، و در طول سال برای ما تبدیل به ملکه شده و مقید به آن شویم.

در کنار این امور شخصی، گام مهم دیگری وجود دارد و آن *خدمت به خلق است. انسان خودساخته به دنبال گره‌گشایی امور مردم است. از خدمت و کمک به خویشان و بستگان گرفته تا کمک به نیازمندان و درماندگان جامعه. به ویژه در این ایام که کسب و کار برخی از آبرومندان تعطیل شده و از تأمین نان شب خود عاجز شده‌اند، از کمک به آنان دریغ نکنیم. این امور خیر، زمینه‌ساز رشد معنوی و توفیقات فراوانی در زندگی است.

مناجات شعبانیه با نوای "میثم مطیعی" توصیه‌های پناهیان برای استفاده از "مناجات شعبانیه" در ایام قرنطینه حدیث روز | 3 نشانه صابران در کلام پیامبر (ص)

انتهای پیام /