علی آبادی: برنامه جامعی برای حل مشکلات خودروسازی دارم
وزیر پیشنهادی صمت گفت: برمبنای انتظارات رهبر انقلاب از وزارت صمت یک نقشه راهبردی و سند مقدماتی خوبی تهیه شده است که با کمک شما نمایندگان کامل خواهد شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم عباس علی آبادی وزیر پیشنهادی صمت صبح امروز در جلسه رای اعتماد در دفاع از برنامه های پیشنهادی خود گفت: چهل سال است که دشمن تلاش می کند تا به ما بگوید که ما نمی توانیم و روی نقاطی دست می گذارد که ما را ناامید کند.
محمودزاده: در برنامههای علی آبادی اشاره ای به صنایع خودروسازی و معدنی نشده استوی افزود: رزومه من توسط صدها مرکز بررسی و تایید شده است که یکی از آنها همین کمیسیونهای تخصصی مجلس است. بنده تحصیل کرده دانشگاههای شریف، تهران و خواجه نصیر هستم و سالها است در دانشگاه تهران تدریس میکنم. از طرف دیگر رئیس انجمن مهندسان مکانیک ایران نیز هستم.
علی آبادی ادامه داد: من اول پیروزی انقلاب به سیستان و بلوچستان رفتم و خدمت به این مناطق را افتخار خود میدانم و آخرین کاری که در زابل کردم راه اندازی نیروگاه بادی در این شهرستان بود.
وزیر پیشنهادی صمت تاکید کرد: برنامه من به کمک برخی نمایندگان مجلس تهیه شده و بنده در جلسات کارشناسی و تخصصی جزئیات آن را بیان کردهام. این برنامه شامل هشت بخش راهبردی است. برنامه راهبردی اول تمرکز و تاکید بر صنعت صادرات محور است و هشت استراتژی بسیار مهم در این برنامه ذکر شده است که در برنامههای قبلی نبوده است. برنامه راهبردی دوم، توسعه زیرساختهای کشور از طریق فعال کردن دیپلماسی اقتصادی و تجاری است. مبنای این برنامه این است تا سمت روابط ژئو اکونومیک برویم و با برقراری رابطه اقتصاد صنعتی با کشورهای منطقه این برنامه را به پیش ببریم.
وی تصریح کرد: برنامه راهبردی سوم اصلاح حکمرانی بخش صنعت و معدن با تمرکز بر کاهش تصدی گری دولت است. یکی از چالشهای اصلی صنعت خودرو هم همین تصدیگری دولتی است که با کاهش آن راه برای رفع مشکلات باز میشود. اگر توفیق پیدا کنیم و وزیر شوم حتما روی برقی سازی خودورها کار خواهم کرد و با استفاده از ظرفیتهای داخل کشور میتوان در این حوزه به پیش رفت.
علی آبادی ادامه داد: خودروسازی نیازمند یک طرح جامع است و بنده یک طرح جامع در این زمینه دارم که به زودی به مجلس ارائه میدهم و مطمئن باشید مشکلات این حوزه نیز قابل حل است. یکی از راه حلها در تامل با دنیا و ایجاد واردات هوشمند و افزایش تولید است که در این صورت میتوان به صادرات خودرو هم رسید.
وزیر پیشنهادی صمت اظهار داشت: راهبرد چهارم موضوع رنجیره ارزش افزوده است. ما باید از خام فروشی بخصوص در صنایع معدنی فاصله گرفته و به سمت تولید محصولات با ارزش افزوده برویم. موضوع بعدی استفاده از ابزارهای مالی بنگاههای تولیدی بااستفاده از سرمایه گذاریهای داخلی و خارجی است. یکی از مشکلات ما عدم تامین مالی پروژه ها است امروز اقتضا میکند تا با استفاده از سرمایههای خورد مردم و تاسیس صندوقهای پروژه تامین مالی پروژهها را تضمین کنیم.
وی عنوان کرد: موضوع مهم بعدی تجمیع شهرکهای صنعتی کوچک در شهرکهای صنعتی بزرگ است. ما باید با استفاده از پتانسیل مناطق، شهرکهای صنعتی کوچک را تجمیع کنیم تا با حمایت شرکتهای بزرگ به سمت چابکی و پیشرفت در این حوزه برویم.
علی آبادی ادامه داد: در حوزه تجارت اولین کاری که باید انجام دهیم این که باید بپذیریم در یک سیستم واحد کار کنیم و وزارت خانههای مرتبط باید دست به دست هم در یک حکمرانی واحد کار کنند تا زنجیرهای از ارزش افزوده را برقرار کنیم. تنوع بخشی سبد صادراتی بسیار مهم است و برای این حوزه من ایدههایی دارم که این حوزه را با پیشرفت روبرو میکند. ما در مپنا این موضوع را تجریه کردیم و در حال صادرات توربین گاز به کشورهای پیشرفته هستیم و این مهم در رقابت با بهترینهای دنیا بدست آمده است.
وزیر پیشنهادی صمت با بیان اینکه جذب سرمایه گذاری خارجی موضوع مهمی است، گفت: مادر مپنا به این موضوع عمل کردیم و سال گذشته تاریخی ترین صادرات کشور را رقم زدیم. تدوین استراتژی توسعه تجارت خارجی هم بحث بسیار مهمی است که نیاز مند برنامه مدون است اما مقررات دست و پا گیر زیادی در این حوزه وجود دارد که نیازمند تسهیل گری است ما در مپنا هم این مشکلات روبر بودیم و بنده کامل به آن آشنا هستم.
وی افزود: حمایت از نشانهای داخلی و برند سازی از آنها از برنامههای مهم بنده است و در این حوزه اقدامات مهمی تدوین کردهام. امروز کشورما در حوزه تولید توربینهای گازی یک برند است و این یک موفقیت بزرگ برای کشور است. توجه به مناطق محروم آرمان انقلاب اسلامی است. متاسفانه در این بخش ممکن است شائبه فساد هم بوجود بیاید و امیدواریم با مقرراتی که در این زمینه وجود دارد بتوانیم در روند اجرای پروژهها آبادانی را هم نصیب مردم کنیم.
علی آبادی با بیان اینکه برنامه های بنده مغایرت چندانی با اسناد بالادستی ندارد، تصریح کرد: برمبنای انتظارات رهبر انقلاب از وزارت صمت یک نقشه راهبردی و سند مقدماتی خوبی تهیه شده است که با کمک شما نمایندگان کامل خواهد شد.
وزیر پیشنهادی صمت در پایان گفت: یکی از مشکلات صنایع مشکل در تامین برق و آب است. ما طرحهایی را برای تامین برق و آب صنایع با افزایش بهره وری و انرژیهای پاک بتوانیم این نا ترازی را بر طرف کنیم و هم بتوانیم نیازهای مردم را تامین کرده و هم نیاز صنایع را برطرف کنیم.