علی ربیعی
علی ربیعی
1705 نفر از اساتید و محققان حوزه علمیه قم با صدور بیانیهای اغتشاشات اخیر را محکوم کردند.
این جنبش آن قدر که دارد بازنمایی می شود نیست، البته یک جنبش است.
اخیرا برخی مواضع از سوی تریبونها و همچنین برخی از افراد تحت عنوان «کارشناس» در صدا و سیما مشاهده میشود که با توهین به عموم جامعه و تعمیم ناروا، منجر به تحریک ذهنهای آسیب دیده میشوند. به هر حال به هر دلیلی این روزها بر روح جامعه، زخمهایی نشسته است.
شرایط روانی کنونی جامعه ناشی از وقایع و رخدادهای اخیر، سبب آسیبپذیری فزونتر شده به گونهای که با هر اتفاق، حرکت و خبری، موجی جدید ایجاد میشود. اگر در گذشته، نیاز به بررسیهای عمیق برای نگرشسنجی از جامعه وجود داشت؛ اینروزها با یک نگاه سطحی نیز، «آسیبپذیریها» کاملا مشهود است.
مساله تاسفبار دیگر اینکه به جای دنبال کردن سیاستگذاریهای آشتیجویانه یا آرامشبخش، درست در جهت مخالف، سیاست تحریک جامعه و نوعی نمک به زخم پاشیدن را مشاهده میکنیم.
ایلنا نوشت: ربیعی گفت: اخیرا برخی مواضع از سوی تریبونها و همچنین برخی از افراد تحت عنوان «کارشناس» در صدا و سیما مشاهده میشود که با توهین به عموم جامعه و تعمیم ناروا، منجر به تحریک ذهنهای آسیب دیده میشوند. به هر حال به هر دلیلی این روزها بر روح جامعه، زخمهایی نشسته است.
محمدرضا باهنر معتقد است در بین خواص هم کسانی وجود دارند که در روزهای اول واکنشهایی داشتند و مسلماً کلاه سرشان رفته است
علی ربیعی تاکید کرد: مساله تاسفبار دیگر اینکه به جای دنبال کردن سیاستگذاریهای آشتیجویانه یا آرامشبخش، درست در جهت مخالف، سیاست تحریک جامعه و نوعی نمک به زخم پاشیدن را مشاهده میکنیم.
باید پذیرفت که در نبود جهاد تبیین بایستی منتظر "تکرار عاشورا" باشیم زیرا اگر "تحلیل صحیح" نباشد تا ذهن مردم را در مقابل حرفهای غلط واکسینه کند؛ ندیدن واقعیتها به سکه رایج بازار تبدیل میشود.
دو دلیل مهم مخالفت یکی ثروت آقای زاهدی وفا بود ولو گفته شد او "امین اموال" پدر است نه مالک و صاحب آنها و دلیل دیگر هم تولد دو فرزند در کانادا بود که این را هم توضیح داد به خاطر تحصیل در آن سامان بوده و اقامت نگرفتهاند. یکی اما نگفت برای تصدی وزارت کار مگر نباید نظر تشکل های کارگری را هم اخذ کرد؟ شاید هم گفته شود سندیکا و تشکل کدام است؟ حزب هم نداریم چه رسد به سندیکا. اما آیا جامعه...
سازندگی در تحلیل و بررسی اعتراضات اخیر، از زبان علی ربیعی، «شکستهای سیاستهای فرهنگی» را اعلام کرده و عوامل اصلی اعتراضات را فقر مزمن، افزایش بیکاری، چشم بستن به تغییرات نسلی و انسداد سیاستها در قبال زنان دستهبندی کرده است. هفت صبح به موضوع فیلتر شدن سایتها و به خصوص سایتهای بازیهای آنلان با تیتر «تئوری توطئه علیه گیمرها» پرداخته است. این فیلتر شدن همزمان با اعتراضات اخیر ایران...
در فتنههایی مانند 88 زمانی که شهروندان در برخی نقاط کشور در اعتراض به نتایج انتخابات و یا افزایش قیمت بنزین، تجمعات پراکنده و مسالمتآمیزی برگزار کردند، آشوبگران و اشرار وارد صف معترضان شدند!
علی ربیعی گفت: حل نشدن برجام علامتی شد برای اینکه امیدی به آینده برای بهبود اقتصاد نخواهد بود. خستگی ذهنی از تداوم تحریم و زیست همراه با نگرانی را می توانیم در اذهان آدم های معترض در خیابان ببینیم.
"مردم نامیدن اغتشاشگران"! در حالی طی روزهای اخیر به دستور کار اصلی اصلاح طلبان بدل شده که بعید است مردم و مسئولان نظام فریب این نمایش را بخورند.
جماران نوشت: این استاد دانشگاه گفت: ما با پدیده ای مواجه هستیم که حتی در خانواده ساختار اقتدار شکسته شده و نسل جدید نمی خواهد به قاعده دیرین تن بدهد؛ نوعی گسست های از پیوست های سنتی را دنبال می کنند تا به پیوست های جدید برسد.... نامیدی روانی که حل نشدن مسئله تحریم به ذهن ها متبادر کرد بسیار حائز اهمیت بود. حل نشدن برجام علامتی شد برای اینکه امیدی به آینده برای بهبود اقتصاد نخواهد بود......
در اعتراضات اخیر در کشور، 16 شعبه تخریب کامل شده و 21 شعبه نیز تخریبی بین 20 تا 40 درصدی داشتهاند.