علی ربیعی
علی ربیعی
پنجاه روز از روی کار آمدن دولت سیزدهم گذشته و در همین مدت کوتاه دولت تازه نفس دو دستاورد مهم در زمینه واکسیناسیون مردم و عضویت دائمی ایران در سازمان شانگهای به ارمغان آورده است.
موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی سی و یکمین روز شهریور ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
معاون رئیس جمهور سابق در یک مصاحبه تلاش کرده است تا بر "بزرگترین ابهام امنیتی دولت حسن روحانی" سرپوش بگذارد.
سلیمینمین: ما نسبتبه طالبان موضعمان روشن است. این صادقانهترین موضع اصولگرایان است. خود آقای ابطحی هم قبول کردند که در عراق بالاترین جریان طالبانیزم، داعش بود.
لنفوسیتT: خداروشکر اولین عمل خروج آخرین تیکه رانی در خاورمیانه امروز باموفقیت انجام شد. این موفقیت رو به مردم ایران تبریک میگم.
دولت قبل و حامیانش همواره این ادعا را مطرح می کردند که برای تجارت با شرکای راهبردی از جمله چین و روسیه FATF الزام آور است. عضویت دائم ایران در سازمان همکاریهای شانگهای، مهر باطلی بر این ادعا بود.
حالا که واردات واکسن به کشور افزایش یافته، چهره هایی نظیر علی مطهری در مقابل این سؤال افکار عمومی قرار گرفته اند که اگر مشکل عدم ورود واکسن به FATF ربط داشت، چرا در دولت رئیسی شاهد واردات واکسن هستیم.
در دولت روحانی، دولتمردان و رسانه ها و فعالین اصلاح طلب به هیچ عنوان به این مسئله اشاره نمی کردند که واکسن ها سفارش داده شده و خریداری شده و باید چند ماهی سپری شود تا به دستمان برسد!
مسئولان دولت سابق مدعی بودند که عدم تصویب FATF برای خرید واکسن مشکل ایجاد کرده و امروز این سوال مطرح است که دولت سیزدهم چگونه توانسته، میلیونها دز واکسن را در مدت کوتاهی وارد کند؟
دولت روحانی تلاشهایی برای واردات واکسن انجام داد و نتیجه 7 ماه تلاش این دولت برای واردات واکسن، واردات حدود 25 میلیون دز واکسن بود.
به عقیده کارشناسان 70 الی 80 درصد مشکلات ناشی از سوءمدیریت است و تنها 20 الی 30 درصد مشکلات از تحریم ها است. افتادن تشت رسوایی پروژه واکسیناسیون از بام، بیش از پیش بر این اظهارنظر کارشناسی صحه گذاشت.
در حالی که دولت روحانی از غیرممکن بودن واردات واکسن به کشور به دلیل نیپوستن به FATF و برجام سخن می گفت، در دولت سیزدهم شاهد عزم جهادی برای واکسیناسیون روزانه 2 میلیون نفر هستیم و در حال حاضر ایران به رتبه سوم واکسیناسیون جهان دست یافته است.
پژوهشگر و کارشناس حوزه تحریم با بیان اینکه پذیرفتن FATF در شرایط تحریمی، وضعیت را برای کشور سختتر خواهد کرد، گفت: با واردات حجم بالای واکسن امروز مشخص شد که اگر موضوع واکسن در دولت تدبیر و امید اتفاق نمیافتاد یا بسیار به کند بود، ربطی قرار گرفتن ایران در لیست سیاه FATF نداشت.
نفوذیها آنچنان در سر تا پای دولت روحانی نفوذ کرده بودند که حتی اجازه نمی دادند واکسنی جز واکسن آمریکایی وارد کشور شود!
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، این روزها سرعت و حجم واردات واکسن کرونا افزایش چشمگیری یافته است، اما چرا با وجود اینکه در گذشته برخی مسئولان و رسانهها مواردی همچون تحریم و نپیوستن به FATF را مانع تسهیل واردات واکسن به کشور میدانستند، اکنون شرایط به نفع مردم تغییر یافته است؟ بامداد روز گذشته حدود سه میلیون و دویست هزار دز واکسن کرونا از نوع سینوفارم چینی و از سبد کوواکس وارد...