علی مرادخانی به خانه ابدی بدرقه شد / او یک دغدغهمند واقعی بود
پیکر مرحوم علی مرادخانی معاون سابق امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل موزه موسیقی با حضور جمعی از مدیران و هنرمندان به خاک سپرده شد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ آیین تشییع و خاکسپاری مرحوم علی مرادخانی معاون سابق امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل موزه موسیقی صبح امروز چهارشنبه نوزدهم خرداد ماه در قطعه شماره بیست بهشت زهرای تهران با حضور تعدادی از هنرمندان و مدیران فرهنگی برگزار شد.
سیدعباس صالحی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، علی جنتی (وزیر اسبق فرهنگ و ارشاد اسلامی)، مجتبی حسینی (معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی)، منوچهر شاهسواری (مدیرعامل خانه سینما)، حجتالله ایوبی (دبیرکل کمیسیون ملی یونسکو در ایران)، احمد مسجدجامعی، محمدمهدی حیدریان، محمود دعایی (مدیرمسئول روزنامه اطلاعات)، احمد مسجدجامعی، عباس آخوندی، محمد مهدی حیدریان، ابوذر ابراهیمی ترکمان، سید حسین شاهمرادی، داود گنجهای، محمد سریر، حمید شاهآبادی (معاون صدا)، مرتضی کاظمی، محمدرضا نوروزپور، مهدی شفیعی، امین عارفنیا، مهدی افضلی، حمیدرضا نوربخش، سیدعباس عظیمی و... از جمله حاضران در این مراسم هستند.
وزیر ارشاد: علی مرادخانی ما یک زندگی جاری بود
سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ابتدای این برنامه ضمن قدردانی از مقام فرهنگی هنری مرحوم مرادخانی گفت: غم سنگین و تلخ سردی است و غربت عزیزمان علی مرادخانی بسیار سنگین است. او با بیش از 4 دهه فعالیت در عرصه فرهنگ و هنر ایران چهره فراموش شدنی در فرهنگ ایران خواهد بود. علی مرادخانی از چند جنبه خاص و متمایز است. نکته اول در زیست فردی اوست که من در اینجا به چند نکته بسنده میکنم. علی مرادخانی شور زندگی داشت او همه صورتش لبخند بود، صدایش گرمابخش بود که حتی در همین بیماری هرگز نشانی از بیماری نداشت و صدایش سرشار از زندگی بود. علی ما یک زندگی جاری بود. ویژگی دیگر او ترکیب تدین و هنر بود که برگرفته از یک خانواده اهل زهد با تمام وجود شورمندی و شیفتگی هنر را داشت.
وی با اشاره به اینکه درباره ویژگیهای علی مرادخانی ساعتها میتوان صحبت کرد، توضیح داد: نکته دیگری که میتوان درباره مرحوم علی مرادخانی به آن اشاره کرد، وجود پارهای از اخلاق و رفتار توصیه شده از سوی بزرگان و انبیا به ما در وجود علی مرادخانی بود که خیلی واضح و روشن آن را میدیدیم. تواضع، ادب، حسن خلق، صمیمیت، بی تعارف و بی تکلفی از جمله ویژگیهای رفتاری بود که میتوانستیم در وجود علی مرادخانی ببینیم. اینها نکاتی نبود که بخواهیم در مدت طولانی هم زیستی با او متوجهش شویم، او در کوتاه مدت و با مجالستهای مختصر هم این ویژگیهای اخلاقی و انسانی را به ما نشان میداد. اینها گوشهای از محور خصوصیات رفتاری بود که علی ما زیست مسلمانی و انسانی داشت. این زیست انسانی و مسلمانی هم چیز کمی نبوده و در روزگار ما موضوع بسیار غریب، غریب و غریبی است.
صالحی افزود: نکته سومی که درباره علی مرادخانی میتوان به آن اشاره داشت، داشتن اخلاق حرفهای است. به هر حال انسان در هر شغلی که گام میگذارد، آن شغل و حرفه اخلاق حرفهای خاص خود را دارد. اخلاق حرفهای مدیر فرهنگی و هنری هم اخلاق خاصی باید باشد و علی ما این اخلاق را در حوزههای مختلف داشت و نشان میداد. سعه صدر فراوان، تعامل او با مجموعههای مختلف که این روزها در فقدان و سوگ او متألم هستند را هم میتوان در میدان اخلاقی و رفتاری او دید. علی مرادخانی در فراز و نشیب زندگی شخصی و حرفهای هنرمندان حامی و همراهشان بود و تک تک هنرمندان خاطرات زیادی از این حوزه دارند که چگونه علی مرادخانی در تنگناها به سراغ آنها رفته بود. او مشاور امین، صدیق و بی مزد منتی برای اصحاب فرهنگ و هنر بود که داشتهها و دانستههای خودش را به راحتی در کف اخلاص میگذاشت و تقدیم میکرد. او دربرگیرنده نکات و اخلاق متفاوتی در اخلاق حرفهای خود داشت که در حوزه فرهنگ و هنر تلاش میکرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش پایانی صحبتهای خود ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مدیران درگذشته وزارت ارشاد طی سالهای گذشته بیان کرد: دستاوردهای و رهاوردهای مدیریتی علی مرادخانی از ویژگیهای بارز او بود. او از نسل مدیرانی بود که از نسل روحانیت و با دغدغههای انقلاب اسلامی که در این زمینه داشت، به میدان آمد. او چهار دهه از عمر خودش را در این میدان گذراند. علی مرادخانی در طول سه دهه مدیریتش در جایجای فرهنگ و هنر ایران به طور خاص در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نقش مدیریتی ویژهای داشت. وی سهم زیادی در معرفی فرهنگ و هنر ایران به منطقه و دنیا داشت. او دغدغه مند این بود که نسیم و عطر فرهنگ و هنر به عنوان نقطه کانونی ایران توسط هنرمندان به جهان برسد. او یک دغدغه مند واقعی حوزه فرهنگ و هنر بود که در این 30 سال زحمات مستقیم و غیر مستقیمی زیادی کشید. میدان دومی که علی مرادخانی در آن حضور داشت، حوزه موسیقی بود که با تعلق خاطرش به این حوزه، هم در میراث بانی موسیقی ایرانی و هم در خلق و تولید آثار تازه و اثر گذار به عنوان یک پناهگاه در جمع پریشان اهل موسیقی نقش بسیاری داشت. او در حافظه تاریخی همکاران بنده در وزارت ارشاد و اصحاب فرهنگ و هنر باقی میماند. او گرچه به ظاهر در میان ما نیست اما چون روح بزرگش و چون کارهای بزرگش باقی و جاودان باقی خواهد ماند.
انتهای پیام /