چهارشنبه 7 آذر 1403

عملکرد نماگرهای بازار سرمایه در این هفته کاری چگونه بود؟

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
عملکرد نماگرهای بازار سرمایه در این هفته کاری چگونه بود؟

در این هفته کاری شاخص کل بورس با کاهش 0.34 درصدی در ارتفاع 1 میلیون و 993 هزار واحدی ایستاد.

در هفته کاری که به اتمام رسید، شاخص کل هم وزن با کاهش 0.75 درصدی در پله 705 هزار و 916 واحد قرار گرفت و شاخص کل فرابورس نیز با کاهش 0.95 درصدی در تراز 26 هزار و 256 واحدی ایستاد. با توجه به اعلام سخنگوی دولت، چهارشنبه به سبب گرمای هوا تعطیل است و بر این اساس این هفته بازار سرمایه چهار روز کاری را شاهد بود.

آقای کوروش آسایش، کارشناس بازار سرمایه گفت: در این هفته کاری شاخص صنعت محصولات چوبی با افزایش 18.30 درصدی بیشترین رشد را در بین صنایع بورسی تجربه کرد و بعد از آن صنعت انتشار و چاپ با افزایش 4.45 درصدی در جایگاه دوم قرار گرفت. در این هفته صنعت حمل و نقل نیز با کاهش 15.18 درصد بیشترین اُفت را بین صنایع بورسی تجربه کرد.

او می‌گوید: مجموع ارزش معاملات خرد و حق تقدم‌ها در این هفته کاری 17 هزار و 18 میلیارد تومان بود. جزئیات ارزش معاملات خرد روزانه به این شکل بود که شنبه 3 هزار و 882 میلیارد تومان، یکشنبه 5 هزار و 303 میلیارد تومان، دوشنبه 3 هزار و 741 میلیارد تومان و سه شنبه 3 هزار و 992 میلیارد تومان ارزش معاملات روی تابلو ثبت شد.

خروج هزار و 514 میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام

به گفته او، در این هفته کاری بازار شاهد سه روز خروج نقدینگی و یک روز ورود پول افراد حقیقی بود به طوری که شنبه 195 میلیارد تومان، یکشنبه هزار و 68 میلیارد تومان و دوشنبه 295 میلیارد تومان نقدینگی از بازار سرمایه خارج شد و تنها سه شنبه 44 میلیارد تومان نقدینگی به بازار وارد شد و در نهایت در این هفته کاری هزار و 514 میلیارد تومان پول افراد حقیقی از بازار سهام خارج شد.

آسایش می‌گوید: میانگین سرانه خرید افراد حقیقی در این هفته کاری 22 میلیون و 125 هزار تومان و میانگین سرانه فروش آن‌ها 25 میلیون و 325 هزار تومان بوده است.

این کارشناس بازار سرمایه در خصوص عملکرد صندوق‌های با درآمد ثابت هم گفت: این صندوق‌ها سه روز کاری شاهد ورود نقدینگی و یک روز شاهد خروج نقدینگی بودند و در نهایت 439 میلیارد تومان نقدینگی به این صندوق‌ها در این هفته کاری تزریق شد.

نشانه‌هایی از برگشت بازار سرمایه در حال شکل گیری است 

در ادامه دیگر کارشناس بازار سرمایه رباب وفایی در خصوص روند بازار و اخبار حوالی آن گفت: شایعه بررسی تعطیلی بورس کالا، بهانه ای برای شناسایی زیان در اوایل این هفته بود و شاهد یک فروش دسته جمعی و منفی سنگین بودیم، هرچند روابط عمومی سازمان بورس در این مورد تکذیبیه منتشر کرد.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: رکود بازار باعث می‌شود تاثیر حرکت‌های مثبت در قیمت سهام کوچک و حرکت‌های منفی بزرگ تر باشد. وقتی در کلیت بازار یا سهمی، برخلاف انتظار خبر منفی منتشر می‌شود، فروش‌ها به شدت افزایش می‌یابد و چون خریدار قوی وجود ندارد اصلاح‌ها در ابعاد بزرگ‌تر اتفاق می‌افتد. اما اواسط هفته شاهد تحرکات مثبت در بازار بودیم که نشانه‌هایی از برگشت در حال شکل گیری است یا روند مثبت ممکن است شروع شود.

او افزود: دوباره بعد از روز‌ها اصلاح قیمتی و متعادل شدن سهم ها، نشانه‌هایی روی تابلو‌های معاملاتی از تلاش بازار ساز برای بهتر شدن بازار دیده شد و بیشتر تلاش‌ها برای افزایش تقاضا و بهبود معاملات در گروه خودرو در روز دوشنبه و گروه شیمیایی در روز سه شنبه به چشم می‌آمد که باعث افزایش تقاضا در عمومیت بازار شد. اما به خوبی می‌توان گفت که قیمت خیلی از سهم‌ها در محدوده‌ای است که فروشنده به راحتی نتواند به سمت پایین رنج شود.

به گفته وفایی، دولت در بودجه‌ی سال 1402 مجوز انتشار 187 همت اوراق را از مجلس دریافت کرده است که این عدد نسبت به سال 1401 نزدیک به 23.5 همت افزایش دارد.

قطار افزایش سرمایه شرکت‌ها با سرعت در حال حرکت است 

او افزود: قطار افزایش سرمایه شرکت‌ها با سرعت در حال حرکت است و شاهد افزایش سرمایه از سود انباشته و تجدید ارزیابی در صنایع مختلف هستیم که می‌تواند محرک خوبی برای افزایش تقاضا باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس