یک‌شنبه 4 آذر 1403

عملیات اجرایی فاز دوم توسعه حرم مطهر حسینی آغاز شد

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
عملیات اجرایی فاز دوم توسعه حرم مطهر حسینی آغاز شد

فاز دوم طرح توسعه حرم مطهر امام حسین (ع) مزین به نام صحن امام حسن (ع) با همکاری تولیت آستان قدس حسینی و ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، امروز و در آستانه نیمه ماه شعبان و سالروز میلاد پربرکت امام عصر (عج) به صورت رسمی آغاز شد.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ در پی موفقیت مهندسان، کارگران و استادکاران ایرانی در اجرا و پیشرفت فاز نخست از طرح جامع توسعه حرم مطهر امام حسین (ع) مزین به نام صحن حضرت زینب (س)، تولیت آستان قدس حسینی، تصمیم گرفت عملیات اجرایی فاز دوم این طرح را نیز به ایرانیان واگذار کند.

محمد جلال‌مآب رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات در مراسم تجلیل از عوامل اجرایی فاز نخست طرح و آغاز فاز دوم توسعه حرم مطهر حسینی از اجرای بیش از 200 پروژه کوچک و بزرگ مرمت، بازسازی و بهسازی و توسعه‌ای در اعتاب مقدسه با همکاری دو ملت ایران و عراق خبر داد.

وی گفت: حضور مشتاقان و زائرین اعتاب مقدسه از یک سو و جمعیت عظیم داوطلبان خدمت به این اعتاب از سوی دیگر در کنار نیاز فوری حرم‌های مطهر به بازسازی و توسعه فرصتی فراهم آورد تا بار دیگر دو ملت مسلمان عراق و ایران دوشادوش یکدیگر خدماتی بزرگ را به آستان مقدس این اعتاب تقدیم کنند.

جلال‌مآب افزود: اجرای بیش از 200 پروژه کوچک و بزرگ در شهرهای نجف، کربلا، کاظمین و سامرا، ثمره این مودت و همکاری دو ملت است که خار چشم دشمنان اهل بیت (ع) شده است.

وی تصریح کرد: طرح توسعه حرم مطهر امام علی (ع) مزین به نام صحن و شبستان حضرت زهرا (س) در نجف اشرف اولین طرح توسعه‌ای بزرگ ستاد توسعه و بازسازی عتبات در عراق بود که با همکاری دیوان وقف شیعی عراق و زیر نظر تولیت حرم مطهر به مراحل پایانی نزدیک شده است.

وی به طرح‌های اجرا شده در کربلا اشاره کرد و افزود: ساخت بیمارستان زین‌العابدین امام سجاد (ع)، تکمیل مجمع سیدالشهدا (ع)، طرح‌های مرمت و بهسزی حرم به نام طرح یا حسین (ع)، لاغر سازی ستون‌های اطراف ضریح، طرح ترفیع گنبد حرم مطهر امام حسین (ع)، اجرای صحن حضرت زینب (س) و امروز آغاز عملیات ساخت صحن امام حسن (ع) نتیجه بارز این کنار هم بودن دو ملت است.

وی با بیان اینکه امروز پایان عملیات اجرای سازه صحن حضرت زینب (س) و ورود به مرحله نازک‌کاری این پروژه است، گفت: این سازه در زمینی به مساحت بیش از پنج هکتار و با زیر بنای 135 هزارمتر مربع در حال تکمیل است که بی‌تردید در آینده یکی از مهم‌ترین طرح‌های معماری جهان اسلام به شمار می‌رود.

رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات ضمن تشکر از همه مهندسان، کارگران و کارمندان و عوامل دست‌اندرکار این صحن متبرک، از مرجع عالیقدر حضرت آیت‌الله سید علی سیستانی و حضرت آیت الله سید علی خامنه‌ای (حفظ کم الله) به سبب حمایت‌های بی‌دریغشان تقدیر و تشکر کرد.

تجلیل تولیت آستان قدس حسینی از تلاش ایرانیان برای توسعه حرم

شیخ عبدالمهدی کربلایی، تولیت آستان قدس حسینی نیز در آیین آغاز عملیات اجرایی فاز دوم طرح توسعه حرم مطهر حسینی مزین بi نام صحن امام حسن (ع) از مشارکت ایرانیان به‌ویژه تلاش عوامل اجرایی ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات تجلیل کرد.

شیخ عبدالمهدی کربلایی، گفت: امروز و در این ماه مبارک، اجرای دومین فاز توسعه بزرگ حرم مطهر و گشایش طرح‌های توسعه باب‌القبله و باب‌الرجاء را جشن می‌گیریم.

وی با بیان اینکه زمینه همکاری با تمامی شیعیان از سراسر جهان فراهم است، افزود: باب همکاری را با تمامی دوستداران اهل بیت علیهم‌السلام باز کردیم تا همگی در کنار برادران عراقی مشارکت داشته و این پروژه‌های توسعه و بازسازی را تکمیل کنند.

تولیت آستان قدس حسینی، تصریح کرد: در این ماه خجسته برادران بخش مهندسی حرم امام حسین (ع) با همکاری ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات، اجرای پروژه صحن امام حسن (علیه‌السلام) با زیربنای 100 هزار مترمربع را آغاز می‌کنند.

وی درباره طرح جامع توسعه حرم مطهر حسینی، اضافه کرد: براساس این طرح که در چهار فاز اجرا می‌شود، صحن‌های حضرت زینب (سلام الله علیها)، صحن امام حسن (علیه‌السلام)، صحن حبیب بن مظاهر اسدی و صحن صاحب‌الزمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف) پیرامون حرم مطهر ساخته خواهد شد.

مشخصات طرح صحن امام حسن (ع)

براساس این گزارش، فاز دوم طرح توسعه حرم مطهر حسینی مزین به نام صحن امام حسن (ع) شامل فضای زیارتی، خدماتی و اداری است که در ضلع جنوب غربی باب‌القبله حرم مطهر قرار دارد. 70 درصد از مساحت صحن امام حسن (ع) به فضای زیارتی و عبادی اختصاص یافته و مابقی مربوط به بخش مهمانسرا و ساختمان جدید اداری حرم است. پیش‌بینی و احداث 600 چشمه سرویس بهداشتی، مسیر ویژه تردد دسته‌های عزاداری به‌ویژه دسته عزاداری طویریج، بخش ویژه گمشدگان و ارتباط و اتصال صحن امام حسن (ع) با صحن حضرت زینب (س) از دیگر ویژگی‌های این طرح است.

با توجه به اینکه زمین‌ها و املاک محل اجرای طرح از گران‌قیمت‌ترین اراضی شهر کربلاست، منابع مالی تملک این اراضی با همت تولیت آستان قدس حسینی و خیران عراقی تأمین شده است. فاز نخست از طرح توسعه حرم مطهر حسینی مزین به نام صحن حضرت زینب (س) هم‌اکنون با همت خیران و عوامل اجرایی در مرحله اجرای تاسیسات و نازک‌کاری قرار دارد.

علاقه‌مندان به مشارکت در فیض توسعه حرم مطهر حسینی می‌توانند با مراجعه به تارنمای ستاد توسعه و بازسازی عتبات و قسمت پرداخت آنلاین به نشانی https://atabat.org/fa/onlinepayment/form یا شماره‌گیری کد دستوری ستاره 72 مربع کمک‌های خود را به میزان دلخواه اهداء کنند.

آغاز پویش «به عشق مهدی (عج) هواتو دارم»/ برگزاری جشنواره «تخم‌مرغ‌های نوروزی»