شنبه 29 دی 1403

عنایتی: اولین گزینه سرمربیگری امید بودم / اختلاف فدراسیون و کمیته بزرگ نیست، اما از وزیر قول گرفتم همه پای کار باشند

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
عنایتی: اولین گزینه سرمربیگری امید بودم / اختلاف فدراسیون و کمیته بزرگ نیست، اما از وزیر قول گرفتم همه پای کار باشند

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، رضا عنایتی در مورد شرایط تیم ملی امید اظهار داشت: امیدوارم بتوانیم کنار هم کار بزرگ و خوبی انجام بدهیم. من و همکارانم تلاش می‌کنیم بهترین عملکرد را داشته باشیم. با توجه به اتفاقات گذشته و زمان از دست رفته، می‌توانستیم شرایط بهتری را تجربه کنیم و برنامه ریزی بهتری داشته باشیم. حدود 12-10 روز است که قبول مسئولیت کرده‌ایم. وی افزود: از ساعت 8 صبح اینجا...

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری دانشجو، رضا عنایتی در مورد شرایط تیم ملی امید اظهار داشت: امیدوارم بتوانیم کنار هم کار بزرگ و خوبی انجام بدهیم. من و همکارانم تلاش می‌کنیم بهترین عملکرد را داشته باشیم. با توجه به اتفاقات گذشته و زمان از دست رفته، می‌توانستیم شرایط بهتری را تجربه کنیم و برنامه ریزی بهتری داشته باشیم. حدود 12-10 روز است که قبول مسئولیت کرده‌ایم.

وی افزود: از ساعت 8 صبح اینجا هستیم. تمام برنامه ریزی‌ها را انجام دادیم. تا حدودی موفق شدیم کمبود‌ها و زمان از دست رفته را جبران کنیم. راه سختی را پیش رو داریم. این همت را در مسؤولین این بار دیدم که اتفاق خوبی برای فوتبال کشورمان بیفتد. تمام تلاشم را به کار می‌گیرم تا در مسیر خوب با برنامه ریزی خوب پیش برویم. قول گرفته‌ایم همه پای کار باشند. نزدیک نیم قرن موفقیتی با تیم المپیک نداشته‌ایم. باید همه دست به دست هم بدهیم. از من تنها کاری بر نمی‌آید. همه، فدراسیون، کمیته ملی المپیک و رسانه‌ها باید دست به دست هم بدهیم و به سمت موفقیت برویم.

سرمربی تیم ملی امید گفت: برنامه خیلی فشرده‌ای داریم. زمانی تا بازی‌های مقدماتی ازبکستان نداریم. میزبان ما در چند سال گذشته با برنامه ربزی و با قدرت کار کرده است. برنامه داریم در تورنمنتی در عراق شرکت کنیم. فکر می‌کنم به ما در راه آماده سازی کمک می‌کند. با بازیکنان بیشتر آشنا می‌شویم. لیستی را اعلام کردیم. از فردا در خدمت 35 نفر هستیم. دو سه روز تمرین می‌کنیم و این لیست در دو سه روز بعد اردو به 25 نفر و در نهایت به 23 نفری که می‌خواهیم در تورنمنت عراق حاضر شویم، کاهش پیدا می‌کند. ان‌شاءالله قدرت خوبی داشته باشیم. این کار‌ها را باید در چندماه انجام بدهیم.

عنایتی در خصوص اینکه تیم امید همواره مشکل عدم هماهنگی با باشگاه‌ها را داشته، عنوان کرد: کار خیلی سخت است اگر همه در یک جهت حرکت نکنیم. متاسفانه در دوره‌های قبلی هم ناهماهنگی‌هایی دیدیم. تیم امید شرایط خاصی دارد. هم برای باشگاه، هم از لحاظ تقویمی که مسابقات ما در فیفا دی هم نیست. الزام داریم. امیدواریم سهیل مهدی در برنامه لیگ تغییراتی ایجاد کند. سال مهمی برای فوتبال ما است. همه باید دست به دست هم بدهیم پرچم ایران را بالا ببریم. ما هم تلاش می‌کنیم. برنامه‌ها را به دوستان دادیم. از وزیر قول گرفتم همه پای کار باشند. همه قول کمک دادند. امیدوارم اجرایی هم بشود.

وی تصریح کرد: تمام چالش‌های ما موقعی بوده که به مسابقات نزدیک شدیم و باشگاه‌ها مشکلاتی داشتند. هماهنگی بین تیم امید و بزرگسالان انجام شده است. امیر قلعه نویی خیلی به ما کمک می‌کند. چند بازیکن را خواهش کردیم در اختیار تیم امید باشند تا بتوانیم با تمام توان کار را شروع کنیم.

عنایتی در خصوص انتخابش به عنوان سرمربی تیم ملی امید، گفت: اگر کمی به عقب برگردیم، من اولین گزینه تیم ملی امید بودم وقتی صحبتش مطرح شد. نمی‌خواهم بگویم چه کسی گزینه بوده یا نبوده، مسئولیتی را قبول کردم که پرچالش است. کار من مربیگری است. تمام فکرم را روی این کار می‌گذارم. امیدوارم با کمک همه دوستان به موفقیت برسیم. اینکه چه کسی گزینه بوده یا نبوده و چرا انتخاب شده را من نباید جواب بدهم. وظیفه من نیست. باید از فدراسیون بپرسید چرا فلان شخص انتخاب شد و فلان شخص انتخاب نشد. فکر می‌کنم من گزینه اول این تیم بودم.

وی افزود: مشکل بزرگ فوتبال ما این است که فقط چند تیم، جوان‌ها را جدی می‌گیرند. باید از ساختار آن باشگاه تشکر کنیم. در وضعیتی که همه به دنبال نتیجه هستند، بعضی از باشگاه‌ها جوان‌ها را پرورش می‌دهند و به فوتبال معرفی می‌کنند. چالش بزرگ فوتبال ایران این است که بازیکنان جوان کم میدان می‌بینند. این اتفاق تکرار می‌شود. با برنامه ریزی و تفکر می‌توان انرژی را وارد لیگ کرد و بازی‌های را پویا کنیم. ضمن اینکه جوان‌ها می‌توانتد افتخار کسب کنند.

عنایتی در مورد چالش تیم ملی امید و کمیته ملی المپیک، گفت: جلسه ما با کمیته ملی المپیک فوق‌العاده بود. این همدلی را در دوستان دیدیم. تمام قد قول کمک دادند. اختلاف زیادی را چه از طرف فدراسیون و چه از طرف کمیته ندیدم. جلسات بسیار خوبی داشتیم. دوستان قول دادند در این دوره اتفاقات خوبی رقم بخورد. این دوره برای فوتبال ما حساس است. همه باید همدل باشد. اولین بار است که انقدر حساسیت روی تیم ملی المپیک وجود دارد. عزم خوبی در مسؤولین، مردم و رسانه‌ها می‌بینیم. اختلاف جدی ندیدم. اختلاف نظر است نه اختلاف بزرگ، مطمئنم به زودی این اختلافات کوچک حل می‌شوند و با تمام قدرت به مسابقات می‌رویم.

وی در مورد تاثیر تعامل با سرمربی تیم ملی بزرگسالان در راهیابی به المپیک، اظهار داشت: نسبت به هم آشنایی کامل داریم. قلعه نویی در استقلال سرمربی من بود. زمان مربیگری هم یکی از مشاورین من بود. رسیدیم به جاییکه هردو می‌دانیم چه مسئولیت سنگینی داریم. او آنقدر با تجربه هست که بداند امسال شرایط تیم ملی امید ویژه است. واقعا هر صحبتی در مورد بازیکن کردیم قلعه نویی قبول کرد. این می‌تواند با تیم امید کمک کند. ان‌شاءالله تا آخر با هم هماهنگ باشیم.

سرمربی تیم ملی امید در مورد دعوت از برخی لژیونرها، گفت: تورنمنت عراق خیلی فورسماژور شد. زمانی برای فکر کردن نداشتیم. فقط خواستیم این موقعیت خوب را برای هماهنگی بچه‌ها از دست ندهیم. مجبور شدیم از لیستی که در اختیار داشتیم، بازیکنانی که در لیگ بیشتر بازی کرده بودند را دعوت کنیم. در ادامه مسیر از همع طرفیت فوتبالی‌مان استفاده می‌کنیم. با الهیار صیادمنش صحبت کردم. باید این حساسیت را درک کند که به ما کمک کند. یادگار رستمی را در لهستان داشتیم که من خودم او را میدا کروم. حسین زاده به بازی‌های مقدماتی ما نمی‌رسد، اما برای هانژو می‌توانیم از او استفاده کنیم. کالمرزی در لیگ هلند بازی می‌کند یا سلیم توماج که در فنرباغچه بازی می‌کند. همه را رصد می‌کنیم.

وی افزود: در زمان کم کار زیادی نمی‌توانستیم انجام بدهیم، ولی از تمام ظرفیت فوتبال‌مان استفاده می‌کنیم. بعد از تورنمنت عراق مینی کمپ‌هایی را می‌گذاریم تا از همه استعداد‌های باشگاه‌ها و آکادمی‌ها استفاده کنیم. سه چهار مینی کمپ را خواهیم داشت. شاید اردویی را در روسیه داشته باشیم. تمام توان‌مان را به کار می‌گیریم تا در لیست نهایی بازیکنان با کیفیتی داشته باشیم. بازیکنانی که بتوانند در خدمت تیم باشند و برای این پرچم بجنگند. ما جنگجو لازم داریم. شرایط‌مان سخت است. به اسم‌ها نگاه نمی‌کنیم. بازیکنانی می‌خواهیم که برای کشورشان بجنگند و افتخار کسب کنند.

عنایتی درخصوص صحبت‌های مطرح شده نسبت به رزومه‌اش و اینکه گفته می‌شد رزومه بین‌المللی ندارد، گفت: وقتی انتخابی انجام می‌دهید، نمی‌توانید همه دوستان را راضی نگه دارید. موافق یا مخالف داشتن همیشه هست. هر کار بزرگی هم انجام بدهید، شاید 90 درصد جامعه به شما رای مثبت و اعتماد بدهند، اما 10 درصد هم مخالف هستند و نمی‌توانید همه را راضی نگه دارید. واقعا به همه دوستان احترام می‌گذارم. باید از جایی وارد شوید تا رزومه بین‌المللی داشته باشید. اگر قرار است هر سری درمورد این موضوع فقط صحبت کنید، تا آخر هم نمی‌توانید چنین رزومه‌ای داشته باشید. من به همه مخالفانم احترام می‌گذارم.

وی افزود: 24 سال است مرا تحمل می‌کنید و می‌دانید زمانی که بازی می‌کردم هم دوست داشتم برای هدف خود بجنگم. وقتی هم مربی شدم این کار را انجام دادم. شاید در 50_40 سال سابقه نداشت که یک مربی تیمش را با آن بازیکنان و آن اتفاقات بالا بیاورد. عملکرد خودم را مثبت و رو به جلو می‌بینیم. شاید از نظرات مخالفان خیلی خوب استفاده کرده و آن‌ها را به نقاط مثبت تبدیل کنم. تمام توان خود را برای هدفم به کار می‌گیرم و نگران این صحبت‌ها نیستم.

سرمربی تیم ملی امید درمورد اینکه دوران لژیونر بودنش تا چه اندازه می‌تواند به شرایط بین‌المللی او کمک کند، اظهار داشت: با وجود اینکه با مربیان زیادی کار کردیم در 7_6 ماهی که مسئولیت تیمی را نداشتیم، کلاس‌هایی رفتیم که خیلی در ادامه مسیر از آن استفاده می‌کنیم. ایستا نیستیم و باید رو به جلو حرکت کنیم. این را هم می‌دانیم با توجه به تکنولوژی‌های موجود، خیلی خوب می‌توان اطلاعات گرفت و از آن استفاده کرد.

عنایتی در مورد اینکه چه تمایزی دارد تا بتوان امید به صعود به المپیک داشت، گفت: آنچه که خیلی شفاف است، همه مربیان با مشکل کمبود بازیکن درگیر بودند. اتفافاتی که مانند سریال تکرار شده تا به موفقیت نرسید. یادم نمی‌آمد مربیانی که برای تیم امید زحمت کشیدند از در اختیار نبودن بازکنان گلایه نداشته باشند. این بزرگترین ضربه را به تیم می‌زند. تیم موقعی به موفقیت می‌رسد که با برنامه باشد. ابزار مربی یک تیم بازیکنان هستند و وقتی بازیکنان را در اختیارش نگذارید نباید توقع نتیجه داشته باشید.

وی افزود: این بزرگترین مشکل دوره‌های قبلی بود. همه از عدم همکاری باشگاه‌ها ناراحت بودند. ان‌شاالله این دوره این اتفاق نیفتد. با کمی فشار و برنامه ریزی خوب می‌توانیم با تمام ظرفیت‌مان جلو برویم. مشکلی که بعد از مقدماتی داریم؛ به فاصله 6-5 روز باید به هانژو برویم. بازی‌های آسیایی که در فیفا دی هم نیست. باید از لژیونر‌ها صرف نظر کنیم. در هانژو دو بازی آسیایی هم برگزار می‌شود. 3سهمیه مدنظر ما که آن‌ها را ببریم و با قدرت بیشتر شرکت کنیم. متاسفانه از پرسپولیس، سپاهان و تراکتور تا حدودی نمی‌توانیم بازیکن داشته باشیم.

سرمربی تیم امید گفت: 2 بازی در زمانی است که در هانژو هستیم. مجبوریم سه بازیکن بزرگسال را از تیم‌های دیگر انتخاب کنیم. باید ببینیم چه تصمیمی می‌توانیم بگیریم که با قدرت کامل در هانژو شرکت کنیم. هنوز زمان داریم به این موضوع فکر کنیم. با توجه به حساسیت کار و اینکه آن سه تیم از لیست ما خارج می‌شوند باید به جمع بندی برسیم.

وی در خصوص دستیارانش عنوان کرد: دوستان خوبی داریم. رجب زاده، داوود فنایی (مربی‌گلرها)، سالار امینی (بدنساز) و مجید کریمی (آنالیزور) هستند. سعی می‌کنیم یک دستیار ایرانی و یک دستیار خارجی هم بعد از تورنمنت عراق اضافه کنیم تا تکمیل شویم. در حال بررسی هستیم.

عنایتی درمورد اینکه در سال‌های اخیر این بحث مطرح شده که بهتر است تیم امید برای میدان دادن و باتجربه شدن بازیکنان زیر 23 سال همراه خود بازیکن بزرگسال به بازی‌های آسیایی نبرد، گفت: نظر زیاد است، اما باید دید کدام از لحاظ تجربی با درد می‌خورد تا از آن استفاده کنیم. دقیق یادم است در سال‌های اخیر فقط یک دوره تیم امید موفق بوده و آن هم دوران سرمربیگری برانکو در بازی‌های آسیایی بوسان بود. من 120 روز در اردو بودم، اما 5_4 رور مانده به اعزام خط خوردم. همیشه با این تفکر هر 2 جام مهم را از دست دادیم. هم به المپیک نرفتیم و هم در آسیایی نتیجه نگرفتیم. قرار نیست همه جام‌ها را درو کنیم. انگیزه ما این است در هر 2 تورنمنت با تمام قدرت شرکت کرده و از تمام ظرفیت خودمان استفاده می‌کنیم.

وی افزود: اگر الان بیایم و بگویم بازی‌های آسیایی را از دست بدهم تا المپیک را به دست بیاورم، ممکن است هر 2 را از دست بدهم. سعی داریم با یک برنامه‌ریزی خوب در هر 2 جام با قدرت شرکت کنیم. اجازه بدهید به مقدماتی المپیک برویم و سپس در این مورد هم تصمیم‌گیری کنیم.

سرمربی تیم ملی امید درخصوص اینکه در سال‌های اخیر همیشه مشکلاتی بین مربیان باشگاهی و سرمربیان قبلی تیم امید برای در اختیار گرفتن بازیکنان وجود داشته است، عنوان کرد: 3_2 بار جلساتی با دوستان‌مان در فدراسیون و سازمان لیگ برای برنامه‌ریزی داشتیم. خیلی از مربیان تیم‌ها اکنون مشخص نیستند، اما آن‌هایی که معلوم شده‌اند از دوستان من هستند. می‌توانیم با ارتباط خوبی بگیریم، اما اگر موضوعی رسمیت پیدا نکند قانونی نیست و نمی‌توانیم سر اینکه با هم داداش هستیم بگوییم بازیکن را بفرستم یا به موقع نفرستم، زیرا نیاز به برنامه‌ریزی دارد. باید قبل از شروع لیگ، تصمیم جمعی در این مورد بگیریم تا در ادامه به مشکل نخوریم و بعد‌ها دوستان ما بازیکنان را به موقع در اختیار تیم بگذارند.

عنایتی درمورد برنامه‌ریزی و دیدار‌های تدارکاتی تیم امید قبل از اعزام به انتخابی المپیک، توضیح داد: از فردا اردوی خود را شروع می‌کنیم. یک هفته در تهران هستیم و پس از آن به عراق می‌رویم. بعد از این تورنمنت نیز کمپ 8_7 روزه‌ای در عراق خواهیم داشت. مشغول برنامه‌ریزی برای برگزاری یک اردوی خارجی هستیم. احتمال دارد به روسیه برویم تا 2 بازی دوستانه انجام بدهیم. بزرگ‌ترین دغدغه ما برای انتخابی المپیک در شهریور این است که پس از یک ماه بتوانیم یک هفته قبل از شروع مسابقات بازیکنان را در اختیار داشته باشیم.

وی عنوان کرد: با صحبت‌هایی که انجام داده‌ایم دوستان گفته‌اند این اتفاق می‌افتد. 5_4 روز پس از حضور در مقدماتی المپیک باید به بازی‌های آسیایی هانگ‌ژو برویم. دغدغه‌های خیلی زیادی داریم. وقتی لیگ شروع شود، شرایط مقداری سخت خواهد شد و می‌طلبد دوستان هماهنگی خوبی داشته باشند. باید قانونی تصویب کنند تا اجبار شود و دلخواهی نباشد که سرحال بودیم به تیم امید بازیکن بدهیم و هر وقت سرحال نبودیم، بازیکن ندهیم، زیرا این موضوع به ما ضربه می‌زند. تمام برنامه‌ریزی‌ها انجام شده و اطلاعات کلی را دادم. رسانه تیم هم برنامه‌های پیش رو را بار دیگر اطلاع رسانی خواهد کرد.

سرمربی تیم ملی امید درخصوص اینکه مهدی مهدوی‌کیا، سرمربی قبلی این تیم از این موضوع گلایه داشت که با وجود قول‌های داده شده در زمینه در اختیار گذاشتن بازیکنان این وعده‌ها عملی نشد و اکنون چه قدر خودش نیاز دارد تا این قانون تصویب شود تا بار دیگر شاهد آن مسائل نباشیم، گفت: وقتی بحث منافع ملی پیش می‌آید، باید همه جدی باشیم. الان شرایط به شکلی است که همه باید با تمام وجود در خدمت تیم ملی امید باشند تا بتوانیم تاریخ‌سازی کنیم. با توجه به ظرفیت بازیکنان‌مان نباید دغدغه داشته باشیم در هانگ‌ژو چه اتفاقی می‌افتد یا از مرحله اول انتخابی المپیک رد می‌شویم.

عنایتی تصریح کرد: سخت‌ترین مرحله برای ما همین مسابقات ازبکستان است، زیرا فقط یک تیم از آن گروه بالا می‌آید. اگر از مرحله اول عبور کنیم، زمان داریم بار دیگر برای مرحله بعدی فکر و برنامه‌ریزی کنیم. باید قانونی بگذاریم تا اتفاقات خوبی بیفتد. باید قانونی مصوب شود تا مربیانی که با تیم ملی امید همکاری می‌کنند، دیگر دغدغه در اختیار گرفتن بازیکن نداشته باشند. هرچند می‌دانم تیم‌های باشگاهی هم برنامه داشته و دوست دارند بازیکنان در اختیارشان باشد، اما وقتی بحث ملی می‌آید همه باید تمام توان خود را به کار می‌گیریم. المپیک مثل جام جهانی کوچک است و همه ما که در فوتبال مسئولیت داریم باید این حساسیت بزرگ را درک کنیم. ان‌شاءالله امسال با یک همدلی خوب این اتفاق بیفتد.

وی ادامه داد: از رسانه‌ها نیز تشکر می‌کنم و باید جلو برویم. از همین جا قول می‌دهم با توجه به سال‌هایی که در فوتبال ایران بوده‌ام از تمام ظرفیت‌مان استفاده کنیم و نفراتی که شایسته، جنگجو هستند و می‌توانند به فوتبال کشور کمک کنند دعوت شوند و در نهایت بتوانیم از آن‌ها استفاده کنیم. نمی‌توانم اختلاف‌نظر‌ها را کتمان کنم، اما قول می‌دهم تمام توان خود را به کار بگیرم تا بهترین‌ها اتفاق بیفتد و در جلسه بعدی درمورد موفقیت‌ها با هم صحبت کنیم.

انتهای پیام /