غربالگری روزانه بیش از هزار تبعه خارجی در سیستان و بلوچستان
زاهدان - ایرنا - آمار مبتلایان به کرونا در حالی در سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از کریدورهای ارتباطی کشور روند رو به افزایش را طی میکند که تردد اتباع خارجی 2 کشور همسایه و غربالگری روزانه بیش از هزار نفر از آنان بر سختی کار مقابله با این ویروس میافزاید.
به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان از جمله استانهای مرزی کشور است که همه روزه تردد اتباع خارجی از نقاط مرزی آن در حال انجام است. با شیوع ویروس کرونا در کشور مرزهای این استان نیز تحت کنترل قرار گرفت اما بعد از مدتی که مرزها بسته بود اکنون ورود مسافران به پایانههای مرزی استان با رعایت نکات بهداشتی و غربالگری افراد انجام میشود.
این درحالی است که علاوه بر مسافران ورودی تعداد زیادی از اتباع پاکستانی و افغان نیز قبل از شیوع این بیماری از طریق مرزهای سیستان و بلوچستان وارد کشور شده بودند و برخی از آنان هنوز هم در این استان یا دیگر نقاط کشور اسکان دارند.
از آنجایی که با شیوع ویروس کرونا در کشور اتباع خارجی نیز از ابتلا به آن مصون نماندند این افراد در ایران مورد غربالگری قرار گرفته و بر اساس دستور رئیس جمهوری و ابلاغیه وزارت کشور مانند شهروندان ایرانی در صورت ابتلا به کرونا رایگان مورد درمان قرار گرفتند.
علاوه بر پایانههای مرزی، اردوگاه الغدیر زاهدان نیز به دلیل پذیرش اتباع سایر کشورها که از دیگر نقاط کشور به این اردوگاه ارجاع شدهاند، یکی از مراکز حساس و خطرناک در گسترش بیماری کرونا است.
آنچه آمار دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نشان میدهد این است که تا کنون 4 درصد از جمعیت افراد مبتلا شده به کرونا در سیستان و بلوچستان را اتباع خارجی اعم از مجاز و غیرمجاز تشکیل میدهند. این در حالی است که تا کنون 31 هزار و 623 نفر از اتباع خارجی فقط در محدوده دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از نظر ابتلا به ویروس کرونا غربالگری شدهاند.
این در شرایطی است که به گفته استاندار سیستان و بلوچستان تا نیمه فروردین حدود 59 هزار نفر از اتباع افغانستانی و بیش از 6 هزار نفر از اتباع پاکستانی از طریق مرزهای استان خارج شدند که این وضعیت در شرایط فعلی کار را برای کادر درمانی و بهداشتی استان سختتر می کند. علاوه بر این اجرای پروژههای عمرانی توسط پیمانکاران غیربومی، سفر برخی از ساکنان استانهای دیگر و نیروهای نظامی و انتظامی غیر بومی از سیستان و بلوچستان به استانهایشان از جمله ترددهایست که بر سختی قطع زنجیره انتشار ویروس در سیستان و بلوچستان میافزاید.
4 درصد بیماران مثبت کرونا تبعه خارجی هستند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی زاهدان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از آغاز طرح غربالگری در سیستان و بلوچستان تا کنون 24 هزار و 499 نفر تبعه کشور افغانستان اعم از اتباع غیرمجاز و کسانی که داوطلبانه از سایر نقاط کشور قصد برگشت به کشورشان را داشتند غربالگری شدند.
سیدمحمد هاشمیشهری افزود: از ابتدای اسفند تاکنون هفت هزار و 124 نفر از اتباع کشور پاکستان که عموما زائر بودند نیز در پایانه مرزی میرجاوه مورد غربالگری قرار گرفتند.
وی با بیان اینکه غربالگری شامل رانندگان ترانزیت نیز شده است، گفت: 463 راننده در پایانه های مرزی نیز غربالگری شدهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ادامه داد: 10 درصد از بیماران حاد تنفسی و 4 درصد از بیماران کرونا مثبت سیستان و بلوچستان هم از اتباع خارجی مقیم استان اعم از اتباع مجاز و غیرمجاز هستند که تمامی آنان در صورت نیاز، بستری شده اند و هزینه درمان آنان نیز مانند بیماران ایرانی رایگان است.
وی همچنین از آغاز مرحله دوم غربالگری غیر حضوری کووید 19 در سیستان و بلوچستان از روز گذشته خبر داد و بر عزم جدی نظام سلامت استان بر ارزیابی سلامت تمامی هم استانیها تاکید کرد.
هاشمی شهری با بیان این مطلب که در مرحله اول غربالگری غیرحضوری بیش از 99 درصد مردم استان از طریق سامانه 4030 و همچنین خود اظهاری در سایت سلامت به نشانی salamat.gov.ir، و حضور در مراکز 16 ساعته غربالگری و در ایستگاههای ورودی شهرهای استان مورد ارزیابی سلامت قرار گرفتهاند خاطر نشان کرد: با توجه به متغیر بودن شرایط مصمم هستیم تا مرحله دوم غربالگری با اولویت افراد بالای 15 سال و بیماران زمینه ای را با مشارکت تیم های سلامت در استان اجرایی کنیم.
وی ادامه داد: بیش از 2 میلیون و 921 هزار و 593 نفر از هم استانی ها فقط از طریق سامانه 4030 در استان از سوی بیش از سه هزار و 200 کاربر مورد غربالگری تلفنی قرار گرفته اند که این آمار نشان دهنده اقبال مردم عزیز به پاسخگویی سامانه تلفنی 4030 است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان این نکته که دانش آموزان و دانشجویان حجم زیادی از جمعیت جوان و فعال استان را تشکیل می دهند، افزود: اگر همزمان با آغاز کرونا مراکز آموزشی را تعطیل نمی کردیم بر اساس پیش بینی حدود 30 درصد جمعیت استان به این بیماری مبتلا می شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با اشاره به سیر صعودی کرونا در استان تصریح کرد: ما به تلاشمان در حوزه سلامت تا آخرین لحظات ادامه خواهیم داد و تنها انتظار ما از مردم مشارکت فعال آنان در بسیج ملی مبارزه با کرونا است که همه ما با هم موفق به کنترل بیماری شویم.
غربالگری روزانه بیش از یکهزار نفر اتباع بیگانه در اردوگاه الغدیر زاهدان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان از ارزیابی و نظارت های روزانه تیم های سلامت در اردوگاه الغدیر زاهدان خبر داد.
دکتر سید مهدی طباطبایی با اشاره به این موضوع که ارزیابی و نظارت های تیم های سلامت از اردوگاه الغدیر زاهدان به صورت روزانه در حال انجام است افزود: اردوگاه الغدیر زاهدان به دلیل پذیرش اتباع سایر کشورها که از دیگر نقاط کشور به این اردوگاه ارجاع شده اند، یکی از مراکز حساس و خطرناک در زمینه بیماری کرونا است، تیم های سلامت مسقر در اردوگاه الغدیر روزانه بیش از یکهزار نفر از اتباع بیگانه را از نظر علائم بیماری کرونا مورد غربالگری قرار می دهند.
وی با اشاره به این موضوع که تمامی اتباع بیگانه در این اردوگاه بر اساس نظام مراقبت بیماریهای سندرمیک مورد بررسی قرار می گیرند، افزود: تمامی افراد تب سنجی می شوند و از نظر علائم بیماری کرونا مورد بررسی قرار می گیرند و همچنین قطره خوراکی پولیو نیز به این افراد خورانده می شود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: با نظارت کارشناس بهداشت محیط مستقر در اردوگاه، بصورت روزانه تمامی محیط و سطوح اردوگاه الغدیر گندزدایی می شود.
روند رو به افزایش بیماری کرونا در استان سیستان و بلوچستان ادامه دارد بطوریکه براساس اعلام دانشگاه علوم پزشکی زاهدان شمار بیماران مبتلا به ویروس کرونا در سیستان و بلوچستان تا روز دوشنبه از مرز 400 نفر عبور کرده است.
سیستان و بلوچستان افزون بر 1100 کیلومتر مرز زمینی با 2 کشور افغانستان و پاکستان و بیش از 310 کیلومتر مرز دریایی در دریای عمان دارد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*