فاجعه سیل وضعیت مردم جنوب شرق کشور را بحرانی کرد / از قطع راههای ارتباطی روستاییان تا غیر قابل سکونت شدن 70 درصد منازل کنارک
سیل در جنوب سیستان و بلوچستان وضعیت زندگی مردم نوار ساحلی را بحرانی کرده؛ به طوری که راههای ارتباطی بسیاری از روستاییان قطع و 70 درصد منازل مردم کنارک غیر قابل سکونت شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ بارش فوق سنگین باران در سیستان و بلوچستان با خسارت های زیادی به ویژه در شهرستان های جنوبی همراه شد، این سامانه بارشی که در دو مرحله شروع به باریدن کرد، در برخی نقاط به ویژه کنارک و چابهار بیشترین میزان بارندگی چند دهه اخیر را رقم زد. بارش هایی که بدون تردید مرهمی بر زخم های عمیق خشکسالی خواهد شد، اما برای برخی از مردم مشکلاتی را به همراه داشته و چند روزیست آرامش را از آن ها گرفته، به ویژه در شهرستان کنارک شرایط مردم همچنان بحرانی است و منازل بسیاری از آن ها غیرقابل سکونت شده است. حجم گسترده منازل و معابر گرفتار در آبگرفتگی علیرضا شهرکی، مدیرکل ستاد مدیریت بحران استانداری سیستان و بلوچستان درباره آخرین وضعیت بارش ها و خسارت باد و باران در این استان به خبرنگار ما گفت: بارندگی از شب گذشته مجدد در جنوب استان شروع شد و همچنان ادامه دارد که صبح با شدت بیشتری همراه بود، وضعیت آبگرفتگی معابر به حجم قبلی برگشته و در برخی نقاط معابر بیشتری دچار آبگرفتگی شده است. وی ادامه داد: تلاش ها برای مهار سیلاب در حال انجام است، اما به دلیل حجم گسترده منازل و معابر گرفتار آبگرفتگی، روند کار چشمگیر نیست که امیدوارم با خروج این سامانه بتوانیم شرایط کار را تسریع کنیم. 70 درصد منازل مردم کنارک غیر قابل سکونت شد به گفته این مقام مسئول، حدود 70 درصد منازل مردم کنارک به جهت آبگرفتگی چند روز گذشته غیر قابل سکونت و بیش از 90 درصد لوازم و اموال شخصی مردم غیرقابل استفاده شده، باید خانه ای جدید با لوازم نو تامین برای آن ها شود که کار سنگین و وسیعی است. شهرکی گفت: در حال حاضر مردم آسیب دیده در سایت های اسکان اضطراری اسکان یافته اند تا بتوانیم برای حفظ جانشان ایمنی لازم را داشته باشیم. بعد از اتمام سامانه همه نهادها و دستگاه های اجرایی متولی و گروه های خیریه می توانند کمک کنند تا مجدد آسایش و آرامش را به زندگی مردم برگردانیم. وی اظهار کرد: در ستاد استانی تصمیم های خاصی گرفته شده، مدیران و معاونان استانی در منطقه حضور دارند، معاون هلال احمر کشور نیز به جنوب استان سفر کرده و در حال حاضر در کنارک است. مدیرکل ستاد بحران استانداری سیستان و بلوچستان بیان کرد: تصمیم هایی برای امدادرسانی در شرایط بحران و بعد از آن به منظور بازسازی منازل گرفته می شود. امیدوار هستم این تصمیم ها و قدم هایی که برداشته می شود بتواند بخشی از رنجی را که مردم شهر کنارک در این چند روز داشتند، کمتر کند.
انسداد مسیرهای منتهی به روستاها و خاموشی 10 روستا
وی گفت: در حوزه استان با توجه به آبگرفتگی معابر و طغیان رودخانه ها، خیلی از مسیرهای مواصلاتی منتهی به روستاها مسدود شده که باید منتظر باشیم بارش ها ضعیف و طغیان رودخانه ها کمتر شود تا بتوانیم به روستاها برسیم. شهرکی اذعان کرد: همچنین شب گذشته قطعی و خاموشی برق را در برخی نقاط شاهد بودیم، همچنان 10 مورد خاموشی روستایی در کنارک داریم، تلاش ها به منظور پایداری تیرهای برق و شبکه در حال انجام است. وی در خصوص تخریب خانه های روستایی نیز گفت: گزارش موثق و تایید شده ای از ریزش شدید آوار در روستاها و تخریب صد درصدی منازل مسکونی به دست نرسیده، اما آبگرفتکی منازل مسکونی را شاهد هستیم.
احتمال باران شدیدتر در پسابندر و بریس این مقام مسئول با اشاره به آخرین وضعیت محورها هم گفت: تمام محورهای اصلی استان باز است، اما محورهای منتهی به برخی روستاها به ویژه در حوزه شهرستان دلگان، قصرقند، فنوج، کنارک و چابهار مسدود شده است. وی ادامه داد: طبق آخرین پیش بینی ها سامانه ظهر از حوزه کنارک خارج می شود، اما اخطاریه بعدی برای پسابندر و بریس خواهد بود، شاید باران سخت تری را شاهد باشیم که دستگاه ها در حالت آماده باش هستند، اما تا نیمه شب امشب سامانه از استان خارج می شود.
آماده باش و حضور همه دستگاه ها برای مهار و مدیریت بحران منصور بیجار، معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سیستان و بلوچستان نیز در این باره بیان کرد: همه دستگاه های اجرایی استان برای مهار و مدیریت بحران اخیر مشغول ارائه خدمات هستند و امداد رسانی مستمر و حرفه ای به مردم سیل زده ادامه دارد. وی با اشاره به این که کمپ و مکان های اسکان موقت برای ساماندهی مردم تعیین شده، گفت: خسارات و آسیب های بارندگی شدید مورد ارزیابی دقیق قرار گرفته و برنامه ریزی ها علاوه بر مدیریت کنونی و امداد رسانی، در جهت برآورد خسارات در حال انجام است. این مقام مسئول ادامه داد: با توجه به حضور گسترده و فراگیر نیروهای امدادی هلال احمر در منطقه ضرورت دارد، فعالیت دیگر گروه های خیریه و سمن ها با هماهنگی و نظارت جدی فرمانداری ها انجام شود و از هر گونه ورود غیر تخصصی و ناآگاهانه به منطقه جلوگیری کنند، چرا که ناهماهنگی به گسترش دامنه های بحران دامن می زند. انتهای پیام /