فارس من | دغدغههای مدافعان سلامت در روزهای اوجگیری کرونا / 4 درخواست کمیسیون بهداشت از «نمکی»
خبرگزاری فارس - گروه سلامت: به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، با شیوع بیماری کرونا در کشور به همت وزارت بهداشت، بسیج ملی مقابله با کرونا تشکیل شد و گروههای مختلف حوزههای بهداشت و درمان برای مقابله با این بیماری به خط شدند. نیروهای بهداشت که خط شکن این نبرد شدند و وظیفه غربالگری را بر عهده داشتند و از سوی دیگر کادر پزشکی و پرستاری وظیفه سنگین درمان بیماران را بر دوش گرفتند. هر چند در اوایل شروع کار مسؤولان وعدههای حمایتی زیادی را در راستای حل مشکلات این افراد دادند اما اکنون با گذشت چند ماه از شیوع بیماری کرونا نیروهای شرکتی با ثبت سوژهای در سامانه فارس من خبرگزاری فارس خواستار پیگیری مشکلاتشان شدند.
خبرنگاران فارس در این راستا از سردبیران این سوژه و محمد پاک مهر نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس را دعوت کردند تا در میزگردی مشکلات آنها را بررسی کنند. کارکنان شرکتی وزارت بهداشت در این جلسه به موضوعاتی مانند نداشتن امنیت شغلی، نداشتن بیمه، نا کافی بودن حقوق برای گذران زندگی، قراردادهای کارگری و عدم تحقق وعدههای مسؤولان اشاره کردند.
پاک مهر در ابتدای این میزگرد به تشریح وضعیت شیوع بیماری در کشور پرداخت و گفت: به عنوان نماینده مجلس وظیفه داریم مطالبات مردم را از زبان اقشار مختلف بشنویم و با رایزنی با وزارت بهداشت، وضع قانون و ارائه لایحه و طرح به مجلس، خواستههای مردم را پیگیری کنیم. مجلس کمتر از دو ماه است شروع به فعالیت کرده است و به محض اینکه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس تشکیل شد، اولین جلسه که انتخاب هیأت رئیسه بود، در دومین جلسه با اعضای هیأت رئیسه من به آقای شهریاری گفتم که نباید خانواده بهداشت و درمان را که درگیر بیماری کرونا شدهاند فراموش کنیم.
این بیماری یک معضل جهانی است و ویروسی است که در ابعاد مختلف ناشناخته و حتی وحشی است و روز به روز بر ابعاد پنهانی ویروس اضافه میشود. از طرفی علاوه بر جامعه، قشری تحت عنوان مدافعین سلامت خط مقدم درمان قرار دارند.
بهترین روش تشخیص کرونا را سی تی اسکن نام بردهاند اما در بسیاری از درگیریهای ریوی این روش فقط 30 درصد قابل شناسایی است. در کل درمان مشخصی برای کرونا وجود ندارد و همه داروهایی که برایش به کار میرود داروهای محافظتی است. پس داروهای قطعی برای درمان ویروس کرونا وجود ندارد و این داروهای کمیاب هم که خانوادهها دارای بیمار کرونایی دنبال آن هستند نوعی بازار سیاه ایجاد کرده و عدهای از این طریق دنبال سود جوییاند.
یک زمانی برخی متخصصان میگفتند فصل سرما باعث شیوع کرونا شده است و فکر میکردند با گرما قدرت بیماریزایی کاهش و بیماری از بین میرود اما الان فصل گرم است اما میبینیم در گرما شرایط بیماری عود کرده است و در استان های گرمسیر چون خوزستان، بوشهر و غیره به اوج خود رسیده است. وارد پیک جدی شدهایم و این یعنی رفتار ویروس تغییر پیدا کرده است. معتقد بودیم ویروس جهش دیگری ندارد و یک نوع است و آن کووید 19 است الان می گوییم نوع جهش یافته اش آمده و مقاوم هم هست. روزی میگفتیم کرونا سنین بالا و افراد با بیماری های زمینهای را درگیر می کند اما امروز میبینیم جوانان را هم درگیر میکند و نزدیک به 18 درصد درگیری به سنین میانسالی و جوانی رسیده است.
*کادر درمان ایثار میکنند
پاک مهر: در دومین جلسه انتخاب هیأت رئیسه کمیسیون بهداشت و درمان با حضور شهریاری، ریاست کمیسیون، وزیر بهداشت را دعوت کردیم در حالیکه دو ماه از تشکیل مجلس جدید گذشته ولی هنوز وزیر بهداشت به مجلس دعوت نشده است. در دومین جلسه کمیسیون بهداشت و درمان ما یک بیانیه برای تجلیل از خدمات مدافعین سلامت صادر کردیم. واقعا کادر درمان در برابر ویروسی که نه تشخیص و درمان و دارو و واکسن دارد و نه کاملا قابل پیشگیری است، ایثار میکنند.
مثلا در یک خانواده وقتی فردی به کرونا مبتلا میشود اعضای خانواده بسیج میشوند که او را از محیط خانه دور کنند و به بیمارستان میبرند زیرا جان بقیه به خطر می افتد. این پرستار است که از بیمار کرونایی استقبال و از او مراقبت میکند و دائما با بیمار در تماس و ارتباط است.
*فوق العاده ویژه حق قانونی نیروهای شرکتی
پاک مهر: این بیماری اضطراب زیادی در جامعه ایجاد کرده است اما کادر درمان با قوت و انگیزه کار میکند. در جلسهای به آقای نمکی گفتم که میشود یک کارمندی در یک استانی مانند خراسان شمالی یا سیستان و بلوچستان فوق العاده ویژه را دریافت کند ولی گروهی دیگر از همکاران بهداشت و درمان این فوق العاده را دریافت نکنند؟
در مواجهه با ویروسی که اینطور اثر کشندگی بالایی دارد، مدافعین سلامت اینگونه جانشان را تقدیم میکنند. آمار مبتلایان جامعه پزشکی و پرستاری و سایر فعالان حوزه درمان کم نیست، بنابراین نسبت به خدمات شایستهای که این گروه انجام میدهند، دادن فوق العاده ویژه حق قانونی آنهاست و چیز اضافهای نیست.
اگر پاداشهایی مازاد بر حقوقشان در نظر گرفتیم آن موقع می توانیم بگوییم در برابر خدمات شایسته و ایثارگریهای آنها کاری برای آنها انجام دادهایم. تبدیل وضعیت برای بالا بردن نشاط مدافعین سلامت بسیار خوب است از طرفی قشر فارغ التحصیل رشتههای پیراپزشکی از دانشگاههای متعدد را داریم که در شرایط کرونایی امروز بیکار هستند و نیروهای فعلی نمیتواند جوابگوی شرایط خاص کرونایی باشد.
این وضعیتی که دارد ادامه مییابد خستگی در کادر پزشکی ایجاد میکند اینکه یک پرستار طی چند ماه مداوم، لوازم مقابله با کرونا از جمله کلاه، گان و ماسک و غیره را بپوشد و در 24 ساعت 8 ساعت شیفت و حتی بالاتر داشته باشد، کار سادهای نیست.
خیلی از پرستاران ما در اوایل شیوع ویروس خانواده را نمی دیدند و در قرنطینه بودند زیرا 50 درصد مبتلایان فاقد علامت هستند و 30 درصد علائمی دارند که با داروهای خفیف و متوسط کنترل و درمان میشود. حدود 15 تا 20 درصد علائم جدی دارند که 10 درصد آنها بستری میشوند که از بستری شدهها 5 درصد به سی سی یو میرسند که نیمی از آنها دچار عائم حاد شده و فوت میکنند. پرستاران که این لباس مخصوص را به تن میکند برای چند ماه متوالی خسته می شوند اگر جنگ هم که بود نیروی بسیجی پس از چند ماه یک تجدید قوا می شد و پس از مدتی به میدان بر میگشت. پرستاران ما دائم شیفت هستند و ما چه انگیزه ای برای سر پا نگه داشتن آنها پیش بینی کردیم؟
*4 درخواست کمیسیون بهداشت از نمکی
پاک مهر: من در جلسه ای که آقای دکتر نمکی به کمیسیون بهداشت و درمان آمدند، به وی گفتم که سؤالاتی که در جلسه از شما شد در خصوص کاستیها و کم کاریها و مشکلات و آمار و تلفات بیماری کرونا و نبود امکانات و تجهیزات و دارو در استانشان بود، اما من نیمه پر لیوان را می بینم، تا الان شاهد پیگیری مجدانه شما به عنوان سکاندار هدایت وزارت بهداشت و هم همراهی تیم درمانی با شما بوده ایم، اما شما باید مزد این همراهی تیم بهداشت و درمان را در شرایط سخت کرونا به خوبی ادا کنید.
به وزیر بهداشت گفتم از شما چهار خواسته دارم: 1- تبدیل وضعیت نیروهای بهداشت و درمان 2- جذب نیروهای تازه نفس برای کادر درمان و ایجاد زمینه اشتغال برای رشته های پیراپزشکی و غیره 3- برقراری فوق العاده ویژه برای مدافعین سلامت 4- توزیع اعتبارات برای استان ها براساس شاخص های عدالت از محل یک میلیارد یورویی که مقام معظم رهبری دستور داده بودند در حوزه کرونا قرار بود هزینه شود. این طور نباشد که یک استان مبالغ زیاد مانند 400 میلیارد و یک استان مبالغ اندکی مانند 15 میلیارد بگیرد.
* امسال یا کارانه ای پرداخت نشده و یا در حد 500 هزار تومان بوده است
شرکت کننده: هر چیزی که قرار است به زیر مجموعه وزارت بهداشت برسد، اول به ستادش می رسد، الان فوق العاده ویژه را هم اول ستاد دریافت میکند و بعد باقی گروهها؛ چرا این اتفاق رخ میدهد؟
پاک مهر: در آینده جلسهای با آقای نوبخت برای بحث در نظر گرفتن فوق العاده ویژه خواهیم داشت. فوق العاده ویژه مبلغ کلانی نیست چیزی بین 800 تومن تا یک میلیون و 500 هزار تومان است که به نیروی کارشناسی تا کارشناسی ارشد تعلق میگیرد. این مبلغ پاداشی هم که به خاطر کرونا باید به نیروهای سلامت بدهیم حق آنهاست. زیرا نیروهای شاغل در خیلی از دستگاه ها این مبلغ را میگیرند.
ما خدمت معاونین وزیر بهداشت هم مطرح کردیم، کارانهای که خیلی از پرسنل بهداشت و درمان سال گذشته میگرفتند حداقل حدود یک و نیم میلیون تومان می شد اما امسال یا کارانه ای پرداخت نشده و یا در حد 500 هزار تومان بوده است. در شرایط کرونایی به جای اینکه شرایط بهتر شود نه تنها فوق العاده ویژه برقرار نشده بلکه کارانه نیز به خوبی پرداخت نمی شود در حالیکه این قشر نیاز به توجه ویژه دارند.
در دورانی که با کرونا می جنگیدیم و همه کشورها از کادر سلامت تشکر میکردند، مجلس قبلی قانون دو فوریتی میگذارد که کارکنان پیام نور را تبدیل وضعیت کند
بخش زیادی از درآمدهای وزارت بهداشت و درمان و دانشگاههای علوم پزشکی مبتنی بر خودگردانی خود بیمارستان هاست. یک بیمارستان زمانی میتوانیم بگوییم ضرردهی ندارد که سطح اشغال تخت یک بیمارستان بالای 70 درصد باشد. وقتی بیمار کرونایی بستری می شود اولا سطح اشغال تخت پایین میآید ثانیا بیمار کرونایی رایگان بستری می شود بنابراین سطح درآمد بیمارستانها و دانشگاه های ما به حداقل رسیده است. درحالیکه کارانه از چه محل پرداخت می شود؟ از محل میزان خدماتی که داده میشود.
دکتر نمکی در انتهای جلسه در پی اصرارهای من برای پیگیری خواسته های مذکور، علاوه بر قبول خواستهها و به حق دانستن آن، قول دادند که برای تحقق آن پیگیریهای جدی را دنبال کنند. نیروهای جدید باید مورد آزمون قرار گیرند زیرا عدم برگزاری آزمون برای جذب نیروها باعث ایجاد حواشی دیگری خواهد شد اما در مورد نیروهای پرستار و مشغول در سایر حوزه های درمانی و بهداشتی که به طور قرار دادی یا شرکتی هستند، چه آزمونی سخت تر از کرونا که با عشق خدمت میکنند.
*ردیفی از سازمان برنامه برای استخدام نداریم
شرکت کننده: ما حتی وقتی با معاونین وزیر بهداشت صحبت کردیم به سازمان برنامه و بودجه پاسکاری شدیم و گفتند مجوز از سازمان برنامه و بودجه نیامده است. همچنین آقای نوبخت در سخنان اخیر خود گفتند نیروهای قراردادی و شرکتی باید در این آزمون شرکت کنند.
پاک مهر: در مورد تبدیل وضعیت هم باید نکته ای را شفاف سازی کنم، خیلی از نیروهای قراردادی و شرکتی در بیمارستان ها و مراکز درمانی از محل در آمد خاص خود بیمارستان ها و دانشگاه علوم پزشکی جذب میشوند و ردیفی از سازمان برنامه ریزی و بودجه کشور برای آن ها اخذ نشده است.
منظور ما از تبدیل وضعیت این است که مثلا یک پرستار کارشناس هست تا حالا در بیمارستان به طور قرار دادی مشغول بوده و ردیفی هم برایش اخذ نشده است، حالا می خواهیم از سازمان برنامه و بودجه ردیف بگیریم و با تبدیل وضعیت، این پرستار دیگر از درآمد بیمارستان و علوم پزشکی حقوق نگیرد مستقیما مانند سایر کارمندان از سازمان برنامه و بودجه حقوق بگیرد.
شرکتکننده:در دورانی که با کرونا می جنگیدیم و همه کشورها از کادر سلامت تشکر میکردند، مجلس قبلی قانون دو فوریتی میگذارد که کارکنان پیام نور را تبدیل وضعیت کند؛ همه امید ما مجلس انقلابی مان است اما رویه دولت فعلی ما خصوصی سازی و اهمیت ندادن به قشر ضعیف جامعه است. قراردادی که با نیروهای متخصصی چون ما بسته میشود شرکتی است و من به عنوان مسؤول یک آزمایشگاه حقوق ناچیزی دریافت میکنم و آیا با این وضعیت من میتوانم به عنوان کادر سلامت به بیماران آرامش بدهم؟
پاک مهر: وزیر بهداشت ما بسیار شجاع و قاطع است اما فاصله ای بین دولتمردان و وزیر بهداشت و درمان در بحث کرونا وجود دارد. مثلا وزیر بهداشت به سازمان شهرداری، وزارت صنعت، نیروی انتظامی و غیره دستوراتی میدهد اما به طور کامل اجرا نمیشود و همین باعث بالارفتن آمار کرونا می شود درحالیکه این عدم هماهنگی ها بین ارگان ها باعث این افزایش شده و وزیر مقصر نیست.
از طرفی وزیر و معاونینش یک چیز میگویند اما عملشان چیز دیگریست! در واقع وعده ها داده می شود و عمل چیز دیگریست
شخص وزیر در مورد تبدیل وضعیت، برقراری فوق العاده ویژه، جذب نیروهای جدید هیچ مشکلی ندارد و در این جا مشکل پول وجود دارد. یعنی تبدیل وضعیت و غیره پول می خواهد و سازمان برنامه و بودجه باید تامین اعتبار کند. وزیر بهداشت مخاطب اصلی ما در حوزه بهداشت و درمان است اما او هم براساس بضاعت خود تصمیم می گیرد اگر پول بود برنامه ای اجرا و اگر پول نبود برنامه ای اجرا نمیشود.
در این مدت تلاش های مجدانه و شبانه روزی وزیر و معاونینش را میبینیم اما اگر مشکلی هنوز وجود دارد، نباید صرفا مشکل را در وزارت بهداشت جستجو کنیم بلکه مشکل اصلی تامین اعتبار است که انشاءالله اتفاق بیفتد. قول میدهیم با سازمان برنامه و بودجه هم نشستی داشته باشیم.
وضعیت بسیاری از کشورهایی که برای کرونا اعتبار تأمین کردند را با کشور خودمان مقایسه کنیم، می بینیم از یک میلیارد یورویی که مقام معظم رهبری دستور داده اند فقط 30 درصد را سازمان در اختیار وزارت بهداشت قرار داده است و هوز مابقی مانده است.
*روند دولت خصوصی سازی است
شرکت کننده: دو دغدغه مهم داریم یکی فوق العاده ویژه است که به عده ای تعلق میگیرد و به عده ای نه، یکی دیگر تبدیل وضعیت است.انتظار ما از وزارت بهداشت و سازمان برنامه بودجه و هر سازمان ذیربط دیگر این هست که نیروی 20 ساله، 25 ساله که شرکتی یا تبصرهای در حال فعالیت است در اولویت باشد و ردیف را بگیرد نه نیروی تازه نفس. نیروی تازه نفس آزمون می دهد و ردیف را میگیرد و بالا می رود ولی 20 سال سابقه ما این طور نیست.
بچههای بهداشت و درمان جدا از کرونا هم به دلیل آلودگی هوا و غیره تعطیلی ندارند حقوق و مزایا و تشویق آنها پایین است و جایی هم نیست که صدای آنها شنیده شود. گلایه ما از مجموعه وزارت بهداشت این است که پاسخ های رسانهای آن چها با پاسخ به همکارانشان خیلی فرق دارد. مثلا وقتی ما به آنها مراجعه میکنیم پاسخ متفاوتی را دریافت میکنم.
پاک مهر: ما انتظار داریم اگر وزارت بهداشت بخواهد تبدیل وضعیت کند نه با 20 درصد اولویت برای نیروی 20 سال سابقه ما، با اولویت 80 تا 90 درصد نیروی 20 سال سابقه ی شرکتی ما را رسمی کند و سپس به سراغ نیروهای جوان تازه کار برود.
اولویت ما تبدیل وضعیت نیروهای قرار دادی و دوم جذب نیروهای تازه نفس است و این دو مسأله را باید از هم تفکیک کرد. نیروهای قراردادی که چند ماه از کرونا گذشته و واقعا جانفشانی می کنند حق متفاوتی دارند. حتی اگر نیروی قرادادی پیمانی هم بشود، شاید کرونا دو سال طول بکشد آیا نیرو نیاز به استراحت، تنفس و شیفت بندی ندارد؟ نگاه ما این است که نیروها چه قراردادی و چه رسمی - پیمانی نیاز به استراحت دارند.
اولویت ما تبدیل وضعیت نیروهای قرار دادی و دوم جذب نیروهای تازه نفس است و این دو مسأله را باید از هم تفکیک کرد
آماری که از کرونا ارائه می شود در هفتههای اخیر، با روزی 200 فوتی، یک ماه فوتی های ما در ماه 6 هزار نفر و در سه ماه اگر بشود 18 هزار نفر، از آمار یک سال فوتی های ما بر اثر تصادف که 16 هزارتاست بیشتر می شود! حتی در جنگ تحمیلی خط مقدم سالانه بالای 20 هزار تا شهید می دادیم.
در کل بحث تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی یک مقوله جداست و اولویت ما با نیروهای باسابقه است.
شرکت کننده: اینکه شما می فرمایید اول نیروهای باسابقه تبدیل وضعیت شود و بعد سه هزار نیروی جدید، این مسأله نظر شماست یا دکتر نمکی؟ از طرفی وزیر و معاونینش یک چیز میگویند اما عملشان چیز دیگریست! در واقع وعده ها داده می شود و عمل چیز دیگریست.
پاک مهر: من خودم 4 سال فرماندار بودم، 4 سال رئیس شورای شهر و مرکز استان بودم و مدتی مدیر کل هلال احمر بودم در مجموع سابقه کار اجرایی نسبتا خوبی دارم. یک زمان هست آزمونی را برگزار میکنند می گویند نیروهایی که الان قراردادی یا شرکتی هستند در بیمارستان ها و دانشگاه های علوم پزشکی و هر قسمت دیگر حق شرکت در آزمون دارند، نیروهای جدید از بیرون هم حق شرکت در آزمون دارند. در این زمان 70 درصد رتبه علمی و نمره کتبی مطرح است و 30 درصد هم مصاحبه شفاهی است. در این شرایط امکان دارد نیروی باسابقه شرکتی در آزمون موفق نشود و فرد بیرونی رتبه لازم بیاورد در هرحالی که شرایط آزمون مساوی بوده است.
در حال حاضر درخواست ما از وزیر بهداشت این است که نیروهای شرکتی را به دلیل شرایط کرونا تبدیل وضعیت کنند و این بی عدالتی است که آزمون بگذارند و سه هزار نفر نیرو بگیرند، این سه هزار نفر هم نیروی پرستاری که تازه لیسانس گرفته و در شرایط کرونایی کار نکرده باشد و هم نیروهایی باشند که مثلا 15 سال است به طور قراردادی و شرکتی در بیمارستانها کار میکنند!
ما میگوییم برای تبدیل وضعیت نیروهای قراردادی به پیمانی نباید آزمونی در کار باشد زیرا مدافعین سلامت در شرایط کرونا ازخودگذشتگی و ایثار می کنند و مصداق آنها رزمندگان در خط مقدم جبهه بودند. من یکی از اعضای خانواده بهداشت و درمان در کمیسیون بهداشت و و درمان هستم، باور کنید من اگر پزشک هم نبودم با توجه به سوابق کاری ام این مسأله را حق شما میدانستم.
*حرف و عمل مسؤولان یکی نیست
شرکت کننده: آنچه به شما می گویند با آنچه که اجرا می شود فرق دارد من خودم در بخش نیروی انسانی دو دانشگاه علوم پزشکی دیدم که نیروی تازه نفس پرستار استخدام پیمانی شد و ردیف گرفت و نیروی پرستاری شرکتی ما با این همه تجربه و سابقه هنوز استخدام نشده است.
پاک مهر: مطمئن باشید که من این سؤالات و درخواست های شما را در صحن علنی مجلس مطرح خواهم کرد و از شما دفاع خواهم کرد زیرا همه باید بدانند شما حقتان است که مطالباتتان محقق شود. از جلسه اول کمیسیون بهداشت و درمان ما مطالبات شما را با وزیر بهداشت درمیان گذاشته ایم و بسترهای لازم را فراهم کرده ایم. من هم در جلسه و هم پس از جلسه خواستههای شما را مصرانه با وزیر در میان گذاشتم و گفتم پس از کرونا، بدنه و نیروها و کسانی که باید با این بیماری بجنگند در حوزه بهداشت و درمان را حفظ کنیم و به آنها انگیزه بدهیم.
اگر بتوانیم با سازمان برنامه و بودجه جلسه داشته باشیم و آنها را متقاعد کنیم و اعتبار بدهند، اگر مبلغی را بابت کرونا در فیش حقوقی شما لحاظ کردند، تازه می توان گفت تقدیر و تشکر کرده اند در حالیکه فوق العاده ویژه و کارانه که حق طبیعی شماست.
پاک مهر: ما میخواهیم اگر کمکی قرار است بشود، به نیروهای خط مقدم شود نه اینکه نیروی ستادی که کمترین ارتباط با بیمار کرونایی دارد و کمترین نگرانی و اضطراب هم در محل کار و هم در خانواده در آنها وجود دارد. یک جلسهای را خارج از مجلس در وزارت خانه و سازمان نظام پزشکی تشکیل خواهیم داد و این مسائل را مجددا مطرح کنید. من در شورای عالی نظام پرستاری هستم و می دانم شما سخت درگیر کرونا هستید و تلاشم این است که در این بخش خدمت واقعی انجام دهم.
شرکت کننده: چرا ما باید به بهانه کرونا تبدیل وضعیت شویم و تا چند سال باید صبر کنیم که بالاخره رسمی شویم؟ الان کل نیروهای بهداشت و درمان حتی با سابقه بالا شرکتی هستند و منتظرند روزی پیمانی شوند. حداقل تا مشخص شدن بحث تبدیل وضعیت، افزایش حقوق ها را لحاظ کنند. من از یک نیروی رسمی مجبورم بیشتر کار کنم چون امنیت شغلی ندارم اما کمتر حقوق میگیرم.
پاک مهر: هیچ ارادهای از طرف وزیر و سایر افراد و سازمان ها در جهت عدم پرداخت فوق العاده ویژه وجود ندارد و بحث کشور ما مشکلات مالی است. اگر پول و اعتبار دست دکتر نمکی برسد شما شک نکنید که مشکل فوق العاده ویژه و کارانه حل خواهد شد. هیچ وزیری و حتی زیر دستانش نمی خواهند همکاران و زیر مجموعه خود را از حقوقشان محروم کند.
شرکت کننده: از نزدیکان من کسی هست که با داشتن مدرک لیسانس در ستاد مشغول است و یک و نیم میلیون کارانه می گیرد و من با داشتن مدرک دکترای تخصصی که با بیمار کرونایی در ارتباط هستم ماهی حدود دویست هزار تومان کارانه میگیرم! این عدالت است؟
پاک مهر: کل یارانه هایی که به 79 میلیون جمعیت در سال پرداخت می شود چیزی حدود 42 هزار میلیارد است. درحالیکه فقط بابت طرح تحول سلامت 54 میلیارد اعتبار می دهند یعنی از یارانه بیشتر. بودجه آموزش و پرورش چیزی حدود 63 هزار میلیارد است و بودجه وزارت بهداشت و درمان بالای 100 هزار میلیارد است و بیشترین حجم هزینه ها در وزارت بهداشت صرف دارو می شود.
من تمام دغدغه ام این است که در جلسه با آقای نوبخت در سازمان برنامه و بودجه این را مطرح کنم که به شکل و از هر منبعی شده باید حق مدافعین سلامت را در این شرایط سخت بدهید. در تمام جلسات کمیسیون بهداشت نیز از حقوق شما به عنوان قشر زحمتکش دفاع کرده ام و همچنان تلاش خود را ادامه می دهم تا بالاخره پیگیریمان محقق شود.
انتهای پیام /
بهداشت محمد پاک مهر نیروهای شرکتی وزارت بهداشت تبدیل وضعیت کارانه فوقالعاده ویژه کمیسیون بهداشت سازمان برنامه و بودجه نمکی