شنبه 15 دی 1403

فاز اول احداث هفت باغ سنندج 10 میلیارد تومان اعتبار گرفت

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
فاز اول احداث هفت باغ سنندج 10 میلیارد تومان اعتبار گرفت

سنندج - ایرنا - مدیرکل راه و شهرسازی کردستان گفت: طرح اجرای فاز اول احداث هفت باغ سنندج نهایی شد و هم اکنون شرکت بازآفرینی شهری 10 میلیارد تومان اعتبار برای آن اختصاص داده است.

محمدصدیق ثابتی روز سه‌شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: فاز اول هفت باغ سنندج با اولویت باغ کتاب در زمینی به مساحت 15 هزار متر مربع در مکان انبار غله واقع در خیابان اکباتان این شهر احداث می‌شود.

وی با اشاره به اینکه روز دوشنبه جلسه‌ای با حضور دستگاه‌های صاحب اراضی 35 هکتاری مد نظر اجرای طرح هفت باغ در دفتر وزیر راه و شهرسازی و با حضور استاندار کردستان برگزار شد، اضافه کرد: در این جلسه تصمیم بر شروع عملیات اجرای فاز اول این طرح تا پایان امسال گرفته شد.

مدیرکل راه و شهرسازی کردستان افزود: فاز اول این طرح نیازمند 40 میلیارد تومان اعتبار است که از سوی شرکت بازآفرینی شهری تامین می‌شود که اکنون 10 میلیارد تومان از این اعتبار اختصاص یافته است.

ثابتی یادآور شد: باغ کتاب دارای هفت سوله و یک محوطه فرهنگی خواهد بود و مقرر شده کتابخانه مرکزی شهر سنندج نیز به این محل منتقل شود.

وی اجرای مرحله اول را منوط به انتقال انبار غله به خارج از شهر دانست و تاکید کرد: راه و شهرسازی کردستان هم اکنون در حال انجام مقدمات تحویل اراضی مورد نیاز این انبار در خارج از شهر است.

محدوده مورد نظر هفت باغ که در قالب طرح‌هی بازآفرینی اجرا می‌شود با احتساب اراضی پیرامونی و همچنین ورزشگاه شهید ملک نیا 34 هکتار مساحت دارد و در شمال شهر سنندج و در مجاورت محله تاریخی چهارباغ قرار دارد.

این محدوده با احتساب چهار هزار و 500 هکتار مساحت مصوب طرح تفصیلی سنندج حدود به 75 صدم درصد مساحت شهر سنندج را تشکیل می دهد و از این رهگذر می تواند بسیاری از کمبودهای خدمات عمومی شهر را جبران کند.

هفت باغ سنندج شامل باغ معماری، باغ آئین، باغ هنر، باغ مجسمه، باغ سینما و باغ کتاب و مجتمع اقامتی و تفریحی است که در کنار اماکن فرهنگی، املاکی با کاربری مسکونی تجاری داخل آن ایجاد می‌شود تا مجموعه خدماتی، رفاهی و مسکونی کاملی را تشکیل دهد.

سالانه 250 هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای برنامه ملی بازآفرینی شهری در کشور هزینه می‌شود که 100 هزار میلیارد ریال از این میزان اعتبار از سوی بخش خصوصی، 70 هزار میلیارد ریال از سوی شهرداری‌ها و 80 هزار میلیارد ریال نیز از سوی دولت هزینه می‌شود که اعتبار تمام طرح‌های اجرا شده در کردستان از محل منابع دولتی تأمین شده است.

هم اکنون 30 درصد جمعیت شهری کشور شامل 19 میلیون نفر از 56 میلیون نفر جمعیت شهری در مناطق و محلاتی با بافت فرسوده، تاریخی و ناکارآمد زندگی می‌کنند و این میزان در استان کردستان حدود 50 درصد از جمعیت یک میلیون و 600 هزار نفری است.

در سال 90 و بر اساس مصوبه دولت دهم چند روستای بزرگ کردستان به شهر تبدیل شد که کارشناسان حوزه عمران شهری معتقدند این موضوع بدون مطالعه و کار کارشناسی صورت گرفت و تبعات بدی داشته و به گسترش پدیده حاشیه نشینی و روی آوری مردم به سمت حاشیه شهرها کمک شایانی کرده است.

نایسر، ننله و حسن آباد، تقتقان، فرجه در سنندج، شهرک امام خمینی (ره) و محله در قلعه، محله تازه آباد در سقز و محله تفینی در مریوان از جمله مناطق استان است که در قالب طرح بازآفرینی شهری ساماندهی می‌شوند.

در استان کردستان می‌توان از سنندج و مریوان به عنوان 2 شهری که بیشترین میزان حاشیه نشینی را دارند، نام برد اگر چه در دیگر شهرهای استان هم این پدیده در حال افزایش است.

*س_برچسب‌ها_س*