فاضلاب بندرعباس از سال بعد به خلیج فارس ریخته نمیشود
رئیس دادگستری استان هرمزگان گفت: پروژه انتقال فاضلاب بندرعباس تا اوایل 1404 نهایی میشود و شیر لوله فاضلابی که به خلیج فارس ریخته میشود، مسدود خواهد شد و آب فاضلاب در این لوله به صنایع غرب منتقل شود.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، مجتبی قهرمانی؛ رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در جمع خبرنگاران درباره آخرین وضعیت فاضلاب بندرعباس گفت: این موضوع یکی از چالشهای شهر بندرعباس است. این چالش از چندین سال پیش مطرح است.
وی ادامه داد: در ابتدا یک شرکت از اصفهان بهصورت پیمانکاری این فاضلاب را تحویل گرفت، به امید اینکه آب حاصل از آن را به صنایع غرب بفروشد، اما موفق نشد و منجر به ضرر و زیان آن شرکت شد و به نوعی فاضلاب شهر بندرعباس را رها کرد تا حدی که در روزهای پایانی فاضلاب خام وارد دریا میشد.
قصه فاضلاب بندرعباس و تدبیر دولت برای پایان بیتدبیریهاقهرمانی افزود: این موضوع در دادستانی مطرح و علیه این شرکت تشکیل پرونده شد. در نهایت این شرکت به تحویل پروژه رضایت داد و با تدبیر دولت، یک شرکت دیگر با عنوان شرکت توسعه زیرساخت متشکل از تمامی صنایع غرب استان، فاضلاب را تحویل گرفت.
رئیس دادگستری استان هرمزگان بیان کرد: این شرکت در گام نخست با بهسازی تجهیزات موجود آغاز به کار کرد، در حال حاضر آبی که به دریا میرود، تقریباً استانداردهای زیست محیطی را داراست.
وی افزود: شرکت توسعه زیرساخت در چندین فاز در حال فعالیت است و به دنبال انتقال آب فاضلاب به صنایع است. هدف از انتقال آب به صنایع این است که هم آب فاضلاب به دریا نرود و هم صنایعی که از آب شیرین کن استفاده میکنند، این آب شیرینکنها را خاموش کنند که پسآب آب شیرینکن به دریا نرود.
قهرمانی با بیان اینکه پروژه انتقال آب فاضلاب به صنایع پیشرفت چشمگیری داشته است، خاطرنشان کرد: تاکنون 3 هزار میلیارد تومان برای اجرای این پروژه هزینه شده و فاز یک و دو در حال آمادهسازی است. این شرکت اعلام کرده تا اوایل 1404 این پروژه نهایی شود و شیر لوله فاضلابی که به خلیج فارس ریخته میشود، مسدود خواهد شد و آب فاضلاب در این لوله به صنایع غرب منتقل شود.
رئیس دادگستری استان هرمزگان با بیان اینکه این پروژه بزرگی است که با همکاری خوب دولت و مجموعه قضایی در حال انجام است، تصریح کرد: در این پروژه از ظرفیت بخش عمومی استفاده شده و تاکنون حدود 20 کیلومتر لولهکشی برای انتقال آب فاضلاب به صنایع غرب انجام شده است.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه اکنون این آب فاضلاب به چند روستا منتقل میشود تا به نوعی سرپوشی بر روی این چالش استان گذاشته شود؟ اظهار کرد: این موضوع بههیچ عنوان صحت ندارد. آب در صنایع یک فاکتور بسیار مهم و اساسی است. تاکنون صنایع هزاران میلیارد سرمایهگذاری کردند که از خروجی فاضلاب استفاده کنند.
قهرمانی گفت: در دنیا و در بسیاری از استانهای کشورمان، صنایع پسآب فاضلاب را تسویه و از آن استفاده میکنند. اکنون صنایع هزینه زیادی برای شیرین کردن آب دریا میکنند، در صورتی که استفاده از پسآب، حجم زیادی از هزینهها را کاهش میدهد. تاکنون در خصوص انتقال فاضلاب به روستاها گزارشی به ما واصل نشده است.