فرآیند پرداخت 150 هزار دلار به ورثه جانباختگان هواپیمایی اوکراینی انجام شد
تهران - ایرنا - معاون استاندارد پرواز سازمان هواپیمایی کشوری گفت: ستاد پرداخت مبلغ 150 هزار دلار به عنوان دلجویی و تلطیف آلام به ورثه جانباختگان هواپیمای اوکراینی در وزارت راه و شهرسازی تشکیل و عدهای از خانوادهها مبلغ را دریافت کردند و برای باقی خانوادهها به محض مراجعه این مبلغ پرداخت خواهد شد.
«آرش خدایی» در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره آخرین وضعیت پرونده سانحه هواپیمای اوکراینی، بیان کرد: بر اساس مصوبه هیات دولت برای هر جانباخته، مبلغ 150 هزار دلار پرداخت خواهد شد.
وی گفت: تمام جزئیات درباره روش پرداخت بررسی شده است و در حال پرداخت به خانوادهها هستیم ضمن اینکه چندین خانواده هم این مبلغ را دریافت کردهاند و مراحل قانونی پرداخت نیز برای برخی دیگر از خانوادهها انجام شده است.
پرداخت این مبلغ حق پیگیری قضایی را از خانوادهها منع نمیکند
این مقام مسئول در سازمان هواپیمایی تاکید کرد: پرداخت این مبلغ به معنی سلب حق خانوادهها برای پیگیری پرونده نزد مراجع ذیصلاح نخواهد بود. حتی در مصوبه هیات دولت آمده است که برداشت این نباشد که در ازای دریافت این مبلغ خانوادهها از پیگیری خود منصرف شوند.
به گفته خدایی مصوبه هیات دولت تاکید دارد که پرداخت این مبلغ حق پیگیری قضایی را از خانوادهها منع نمیکند.
وی خبر داد: همکاران در ستاد پرداخت این مبلغ به جانباختگان هواپیمایی اوکراینی در وزارت راه و شهرسازی آماده هستند تا به محض مراجعه با تسهیل همه امور مبلغ مصوب پرداخت شود.
معاون استاندارد سازمان هواپیمایی ادامه داد: برای همه 177 جانباخته این مبلغ در نظر گرفته شده است که به عنوان دلجویی است و خسارت بار مسافران نیر جداگانه محاسبه شده است.
بعد فنی پرونده سانحه هواپیمایی اوکراینی مختومه است
وی در پاسخ به این سؤال که آیا پرونده مربوط به سانحه هواپیمایی اوکراینی مختومه اعلام شده است، افزود: بعد فنی سانحه به سازمان هواپیمایی کشوری مربوط میشود. بر اساس پروتکلها و مقررات هوایی بررسی سانحه با هدف پیشگیری از وقوع مجدد چنین سانحهای انجام میشود و هدف نهایی عیبجویی و پیدا کردن مقصر نیست.
معاون استاندارد سازمان هواپیمایی توضیح داد: ایران مشارکت کشورهای درگیر مثل آمریکا به عنوان کشور سازنده هواپیما، کانادا به عنوان کشوری که اتباع خود را از دست داده است، اوکراین به عنوان شرکت ثبتکننده و بهرهبردار، فرانسه به عنوان کشوری که کمک فنی به ایران ارائه داد را پذیرفت. همچنین با دعوت از ایکائو به عنوان مشاهدهگر و تسهیلگر روابط اجازه دادیم مشاهدهکننده فرآیند بررسی فنی ماجرا باشند و اسفند سال گذشته گزارش فنی حادثه را منتشر کردیم.
خدایی توضیح داد: در نهایت گزارش مورد مشورت کشورهای شرکتکننده قرار گرفت و از همه کشورها نظرات کوتاه اما مثبت و سازنده دریافت کردیم و گزارش را بر مبنای نظرات اصلاح کردیم و البته بعد اصلاحی گزارش بیشتر جزئیات تکنیکال و فنی بود.
وی گفت: اگر هم با نظری موافق نبودیم طبق استانداردها آن را در ضمیمه گزارش اضافه کردیم که نظرات منفی کشورها را هم در گزارش نهایی آورده باشیم.
این مقام مسئول در سازمان هواپیمایی درباره نظر ایکائو درباره پرونده سانحه هواپیمای اوکراینی، گفت: در یک مدتزمان 90 روزه ایکائو باید اعلام میکرد که توصیههای ایران را میپذیرد یا خیر؛ که نهایتا اعلام شد توصیهها پذیرفته و اجرا میشود. همزمان در داخل کشور نیز توصیهها اجرا شد و اینکه پروازهای شرکتهای اروپایی در فضای کشور ایران مجددا آغاز شده شاهد دیگری است که از منظر ایمنی و تخصصی ابعاد قضیه کاملا روشن است و این سانحه دیگر در فضای آسمان کشور تکرار نخواهد شد.
معاون استاندار پرواز سازمان هواپیمایی گفت: بعد از گزارش ایران از ابعاد فنی حادثه، کشورها مجددا به استفاده از آسمان ایران بازگشتند و از طرفی آژانس ایمنی اتحادیه اروپا هشدار روی فضای ایران را لغو کرد.
آرش خدایی گفت: خارج از ابعاد سیاسی و قضایی موضوع، بعد فنی پرونده مختومه است و در دستور کار جلسات ایکائو قرار نگرفته است و با قبول گزارش فنی ایران، این پرونده در قسمت گزارشهای ایکائو نشسته است.
به گزارش ایرنا، یک فروند هواپیمای بوئینگ 800-737 متعلق به شرکت هواپیمایی اوکراین اینترنشنال با شماره پرواز 752 با 167 مسافر و 9 خدمه پرواز که در ساعت 6 و 12 دقیقه روز (چهارشنبه 18 دیماه) از فرودگاه امام خمینی (ره) به مقصد کییف پرواز کرده بود، پس از قطع ارتباطات با بخش کنترل ترافیک در ساعت 6 و 18 دقیقه در حوالی صباشهر از توابع استان تهران سقوط کرد و همه سرنشینان آن جان باختند. چند روز بعد از این حادثه مشخص شد که خطای انسانی موجب اصابت موشک به این هواپیمای مسافری شده است.
بعد از وقوع این حادثه، جلسات چندجانبه ایران با کشورهای ذینفع در سانحه سقوط در محل سازمان هواپیمایی ایران برگزار شد. در این مذاکرات، طرفین بر سر اخذ غرامت به تفاهم رسیدند و گزارش نهایی سانحه سقوط توسط ایران آماده و منتشر شد.
دولت در دیماه سال گذشته نیز تصویب کرد که خسارات ناشی از فوت جانباختگان، بدون هیچگونه تبعیض ناشی از ملیت، تابعیت و جنسیت و بر اساس قوانین متبوع کشورهای جانباختگان، به ورثه آنها پرداخت شود.
*س_برچسبها_س*