چهارشنبه 7 آذر 1403

سیاسی وب‌گاه فرارو

سیاسی وب‌گاه فرارو

در برنامه جهان آرا یک کارشناس سیاسی مدعی شده که دولت و حسن روحانی گرای ترور شهید سلمانی را داده است.

وزیر سابق نفت داوطلب کاندیداتوری سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری شد.

حسین مرعشی گفت: تا آنجا که می‌دانم تقریبا همه اعضای هیأت دولت منهای اسحاق جهانگیری و محمود واعظی این گفتگو‌های عملکردی را انجام داده‌اند و سعید لیلاز و محمدفاضلی نیز مصاحبه‌کننده بوده‌اند. همه گفتگو‌ها هم جز گفت‌وگوی وزیر اطلاعات که در وزارت اطلاعات و توسط بچه‌های آن مجموعه انجام شده، در یک استودیو در باغ کتاب بوده است.

سردار کوثری گفت: زمانی که بچه‌های ما در سوریه بودند، روسیه نبود. حاج‌قاسم رفت با آقای پوتین صحبت کرد و برای او توضیح داد که وضعیت به چه صورت است. بله، یک تعداد از روسیه مستشار نظامی بودند، ولی این حرف‌ها به نظر من جز اختلاف انداختن میان ایران و روسیه نتیجه دیگری ندارد. این حرف‌ها و نظراتی است که معمولا شب انتخابات منتشر می‌شود.

ریک اسکات عضو جمهوری خواه سنا نیز خواستار قطع دسترسی بایدن به اطلاعات امنیت ملی شده و گفته که اگر ثابت شود این گزارش درست است کری باید استعفا دهد.

مقامات نیروی دریایی ارتش گفته اند که این رفتار کشتی ایرانی، کشتی‌های آمریکایی را مجبور به انجام مانورهایی برای جلوگیری از برخورد کرده است.

در همین حال خبرگزاری تسنیم نیز نوشته که برنز چند روز قبل بغداد را ترک کرده بود و حضور او در بغداد همزمان با حضور مقام ایرانی نبوده است.

طی روز‌های اخیر انتشار فایل تقطیع شده از یک گفت و گوی محمد جواد ظریف که در قالب تاریخ شفاهی انجام شده زمینه ساز تخریب وزیر امور خارجه در فضای رسانه‌ای شده است.

احمد زیدآبادی گفت: به نظر من جناح‌های داخلی هیچ کدام از انتشار این فایل مصاحبه منفعتی نبردند. در عوض نیرو‌های مخالف به دلیل تبلغاتی که روی آن انجام دادند، نفع بیشتری بردند. داخل کشور آقای ظریف حتما در کوتاه‌مدت تحت فشار قرار خواهد گرفت. در حالی که فشار فزاینده‌ای هم از سوی جریان مخالف وجود داشته است.

مسیح مهاجری نوشت: رئیس‌جمهوری برای مقطع کنونی کشورمان مطلوب است که بتواند جلوی تجاوز به قانون اساسی را بگیرد و کاری کند که تمام دستگاه‌ها به وظایف خود براساس آنچه قانون اساسی برایشان در نظر گرفته عمل کنند. در حال حاضر در میان افرادی که مایل به نامزدی ریاست جمهوری هستند کسی را که بتواند از عهده این کار بزرگ برآید نمی‌شناسم.

در نامه رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به رییس جمهور آمده است: از آنجا که مقدار تاثیر واکسن‌ها بر جهش‌های بعدی و جهش اخیر و مخوفتر آن، باید در معرض پژوهش‌های دقیق علمی و آزمایشات مکرر بالینی قرار گیرد هیچ بعید نیست که به دلیل همین ناشناختگی و مقدمات زمان بر تهیه واکسن یا دارو، هر آن به نقطه آغاز مبارزه با کرونا، بازگشته و سال‌ها در انتظار راه حل موثر بمانیم.

اشتباه بعدی و مهم‌تر پذیرش چنین گفت‌وگویی از سوی آقای ظریف است. جایگاه وزیر خارجه با همه وزرای دیگر فرق دارد. او باید فرض را بر انتشار می‌گذاشت. شاید 10 سال بعد چنین سخنانی را می‌گفت ایرادی نداشت، ولی در حال حاضر فقط می‌تواند در جلسات رسمی حکومت این سخنان را بگوید. شاید مجموعه سخنان آقای ظریف ذاتا واجد نکته‌ای نبود که بسیاری ندانند، ولی انتشار آنها از زبان آقای ظریف مشکل پیش آورده است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه مذاکرات وین سازنده بود، اما مدعی شد که این مذاکرات تعیین کننده نبود و منتظر ادامه آن هستند.

یک روز پس از انتشار فایل صوتی محرمانه محمد جواد ظریف وزیر امرو خارجه روزنامه های اصولگرا و اصلاح طلب به بررسی این فایل و ابعاد آن پرداختند.

برخی گمانه‌زنی می‌کنند که با توجه به حرف‌های او درباره فرمانده نیروهای قدس که قربانی تروری با دستور رئیس‌جمهور آمریکا شده است، پرونده حضور او در انتخابات پیش‌رو بسته شده است اما او کمی پیش از انتشار این فایل در نامه‌ای به رهبری بار دیگر تأکید کرده است که قصد ورود به این صحنه را ندارد و در مقابله و کنترل حملات داخلی به روند مذاکرات وین کمک خواسته است.

«همانگونه که سخنگوی وزارتخارجه بیان کرد آنچه منتشر شده، نه یک مصاحبه رسانه‌ای بلکه یک گفت‌وگوی معمول محرمانه در دولت بوده و قرار بر محرمانگی این گفت‌وگوها است که برای آرشیو محرمانه تهیه می‌شده است.»