شنبه 13 اردیبهشت 1404

سیاسی وب‌گاه فرارو

سیاسی وب‌گاه فرارو

نام وثوق‌الدوله بیش از هر چیز با قرارداد 1919 گره خورده است. قراردادی که وی به‌عنوان نخست‌وزیر احمدشاه، در 17 مرداد 1298 (9 اوت 1919) با سر پرسی کاکس، وزیر مختار انگلیس در ایران امضا کرد. این توافق‌نامه که ایران را به نوعی تحت‌الحمایه انگلستان درمی‌آورد، از جمله جنجالی‌ترین و پرمناقشه‌ترین اسناد تاریخ معاصر ایران است.

«ما یک دولت و امورخارجه با همه تشکیلات داریم و در بالای همه اینها مقام معظم رهبری هستند. در مسائل بین‌المللی و روابط بین‌المللی مطیع فرمایشات ایشان هستم، چون نظرات کارشناسی چه کارشناسانی که مستقیم با ایشان در ارتباط هستند، چه کارشناسانی که از طرف دولت و نهاد‌های مجموعه رهبری حضور دارند و به ایشان ارجاع می‌شوند؛ بلاخره ایشان با دید بازتری و نگاه عمیق‌تری کارشناسی می‌کنند»

قالی‌بافی در ایران، اگرچه نماد هنر و اصالت بود، اما در دوران قاجار و پهلوی، برای بسیاری از زنان و مردان کارگر، معنایی جز استثمار و رنج نداشت. این صنعت، با تمام شکوه ظاهری‌اش، روایت‌گر داستان‌های ناگفته‌ای از درد، فقر و جان‌هایی است که در سایه تاریکی زیرزمین‌ها و استثمار کمپانی‌ها خاموش شدند.

سردار سلیمانی گفت: امروز در رتبه پنجم دنیا از لحاظ تعداد دانش آموختگان و رتبه سوم تربیت مهندس هستیم و ایران اسلامی در زمینه نانو و سلول‌های بنیادی جزو کشور‌های برتر دنیا بوده که باعث افتخار است. مقام معظم رهبری بار‌ها هشدار دادند که نباید محرومین زیر چرخ‌های توسعه لِه شوند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات دولت یازدهم، بیان کرد: اگر حسب اقدام شایسته و ملی مجمع تشخیص مصلحت نظام از لیست سیاه FATF خارج شویم پس از مدتی که در لیست خاکستری قرار گرفتیم نهایتا از سد مشکل FATF عبور خواهیم کرد.

«می‌خواهند آقای پزشکیان را ناموفق جلوه دهند و زمین بزنند. اینها به نظر من و به نظر بسیاری از تحلیل‌گران سیاسی هنوز در حال و هوای شکست انتخاباتی خودشان هستند و ملت هم تشخیص می‌دهند.»

نشست کشور‌های غربی و عربی به رهبری ریاض در حال حول مسئله آینده سوریه برگزار شد که ایران بزرگترین غائب این برنامه بود. در شرایطی که غائب بزرگ این نشست ایران بود، اما این نشست اولین برنامه بود که هم حاکمان جدید سوریه و هم مقامات ارشد غربی در آن شرکت داشتند و عربستان سعودی رهبری آن را بر عهده داشت.

صادق زیباکلام فعال سیاسی به اظهارات اخیر کوچک‌زاده در مجلس واکنش نشان داد.

لاهوتی گفت: وقتی می‌گوییم شورای عالی امنیت ملی یعنی همه. در حال حاضر هم همه به صلاح کشور نمی‌بینند که این قانون فعلاً ابلاغ شود. چرا عده‌ای کاسه داغ‌تر از آش شدند. حرف بنده این است که شورای عالی امنیت ملی تصمیم گرفته که فعلاً این قانون ابلاغ نشود، در این شورا فقط رئیس جمهور که حضور ندارد بلکه رئیس مجلس، قوه قضائیه، سپاه و ارتش و... هم حضور دارند، به عبارتی همه هستند.

عبدالرضا داوری ادعا‌هایی را درباره حوادث سال 88 مطرح کرده است.

محمد خواجوئی، تحلیلگر مسائل خاورمیانه می‌گوید: به نظر می‌رسد، سیاست کلان ترامپ درباره ایران همان است که در دوره نخست دولت او در دستور کار قرار خواهد گرفت. ترامپ نسخه دوم فشار حداکثری را به اجرا خواهد گذاشت و به سمت مکانیسم‌هایی برای تشدید چندجانبه علیه ایران خواهد رفت تا اینکه ایران به سمت توافقی حرکت کند که مدنظر آمریکاست.

مرعشی گفت: فصل نوینی در سیاست خارجی ما آغاز شده است و چند برگ مهم را از جمله سوریه و لبنان حتی عراق را هم اکنون در دست نداریم و نمی‌توانیم بر روی حوثی‌ها حساب کنیم. رژیم صهیونیستی می‌خواهد ماشه را فعال بکند و حضور ترامپ در هفته‌های آینده فشار اقتصادی سنگینی را متوجه ایران خواهد کرد.

گویا یکی از مهم‌ترین دلیل‌هایِ شما برای پافشاری در جابه‌جاییِ پایتخت از تهران، کمبودِ آب است. بلوچستان اگر آبِ فراوانی دارد، چرا هم‌اکنون در تبِ تشنگی می‌سوزد؟!

محمد فاضلی به صحبت‌های جنجالی امروز کوچک‌زاده در مجلس واکنش نشان داد.

مسعود پزشکیان رئیس جمهور به نسبت ولادت با سعادت حضرت علی (ع) از دو مرکز نگهداری کوکن و نوجوانان بی سرپرست در جنوب تهران بازیدید کرد.

نایب رئیس اول کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی به تلاش‌ها برای استیضاح برخی وزرا واکنش نشان داد.