فراوانی کالاهای اساسی در کشور با وجود شیوع کرونا
تهران - ایرنا - مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران با اشاره به ذخایر مطلوب کشور در تامین برنج، شکر، روغن و آرد گفت: با توجه به شرایط فعلی و شیوع بیماری کرونا تمامی کالاهای اساسی مورد نیاز کشور تامین است و کمبودی در این زمینه نداریم.
«یزدان سیف» روز شنبه در اولین نشست مطبوعاتی سال 99 که به دلیل مقابله با بیماری کووید - 19 به شکل ویدئو کنفرانس برگزار شد با تشریح وضعیت خرید تضمینی گندم و بازار نان، برنج، روغن و شکر، افزود: در پی بروز بیماری کووید - 19 شوکی به بازار وارد شد که تلاش داریم با توزیع و عرضه مناسب کالاهای اساسی بازار این محصولات را متعادل کنیم تا نگرانی مردم در این زمینه برطرف شود.
وی با بیان اینکه در شرکت بازرگانی دولتی ایران در دوره بروز و شیوع ویروس کرونا برای خدمت رسانی به مردم و تامین بازار داخلی بی وقفه فعال بود، اظهارداشت: این امر متاسفانه موجب ابتلای 10 نفر از کارکنان در زنجیره تامین کالاهای اساسی به این بیماری شده است.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره احتمال خطر قحطی در جهان در صورت تداوم ویروس کرونا و تامین کالاهای اساسی کشور گفت: از اواسط شیوع ویروس کرونا خریدهای خوبی برای نیازهای وارداتی صورت گرفته تا جایی که بخش عمده این خرید ها انجام شده است و اکنون شاهد وفور کالا در کشور هستیم.
سیف تصریح کرد: تجربه کشور چین نشان داده که ظرف 1.5 تا دو ماه آینده امکان کنترل این ویروس وجود دارد هرچند که ممکن است کماکان هم این وضعیت ادامه پیدا کند اما امیدواریم این شوک کوتاه مدت باشد و راهکار مبارزه با این ویروس مشخص شود.
بهانه ای برای گرانی قیمت برنج وجود ندارد
معاون وزیر جهاد کشاورزی درباره مشکلات واردات برنج گفت: اکنون واردات برنج به میزان 610 هزار تن در سه ماه اخیر توسط بخش خصوصی تامین و وارد شده است.
وی با بیان اینکه بهانه ای برای گرانی و افزایش قیمت برنج در کشور وجود ندارد افزود: بانک مرکزی برای تامین نیاز بازار ارز مورد نیاز را تامین کرده است.
سیف اضافه کرد: توزیع برنج ماه مبارک رمضان از یک هفته قبل با قیمت مصوب توسط شرکت بازرگانی دولتی انجام خواهد شد و امیداریم شاهد افزایش قیمت در این محصول نباشیم.
به گفته وی، در ایام پر مصرف 230 هزار تن برنج برای کنترل بازار توزیع شده است که رشد 53 درصدی را نشان می دهد.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره احتمال ممنوعیت صادرات کالاهای اساسی از جمله برنج در کشورهای صادرکننده، گفت: تولید در دنیا قابلیت توقف ندارد و ممکن است تنها در بازده های کوتاه مدت صادرات ممنوع شود تا پروتکل های مناسبی تدوین شود تا امنیت را برای خود تامین کنند.
وی ادامه داد: ما برای کوتاه مدت و میان مدت هیچ مشکلی برای تامین نیاز خود نخواهیم داشت و قابل تصور نیست زنجیره دراز مدت کالاهای اساسی قطع شود.
سیف افزود: اکنون در حال بارگیری کالاهای اساسی مختلف از سه کشور هستیم اما امیداریم از شر این ویروس هر چه سریعتر رهایی یابیم.
توزیع 60 هزارتن برنج، شکر و روغن در ماه مبارک رمضان
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران تصریح کرد: کالاهای اساسی شامل شکر، برنج، روغن مورد نیاز ماه مبارک رمضان تامین است و کمبودی در این زمینه نداریم.
سیف با تاکید براینکه کالاهای مورد نظر در آغاز ماه مبارک رمضان با قیمت های مصوب در اختیار مردم قرار می گیرد گفت: با توجه به اقدامات صورت گرفته 30 هزار تن برنج و 30 هزارتن شکر و روغن برای مصرف خانوار در بازار توزیع می شود.
وی ادامه داد: در صورت نیاز بیشتر خانوارها به این اقلام، میزان توزیع این کالاها افزایش خواهد یافت.
نخستین محموله هفت تنی گندم در بوشهر خریداری شد
معاون وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه نخستین محموله هفت تنی گندم در سیلوی دشستان استان بوشهر تحویل و خرید تضمینی شده است، گفت: بیش از یک هزار و 200 مرکز خرید تضمینی گندم برای سال 99 تدارک دیده شده است.
به گفته وی، اکنون بخشی از این مراکز در هفت استان گرمسیر کشور از جمله خوزستان، ایلام، بوشهر، هرمزگان، فارس، کرمان، سیستان و بلوچستان فعال هستند.
سیف با اشاره به اینکه سال گذشته هفت میلیون و 861 هزار تن گندم به صورت تضمینی از کشاورزان خریداری شده است، افزود: درحوزه پرداخت پول کشاورزان در سال 98 مدت زمان به 12 روز رسید و حتی در برخی موارد نقدی بود، در حالی که سال 97 مدت زمان پرداخت پول 29 روز بود.
این مقام مسئول تصریح کرد: طبق آخرین جلسه هیات دولت با پیش بینی میزان خرید تضمینی گندم با افزایش 47 درصد، نرخ هرکیلوگرم گندم دو هزارو 500 تومان تعیین شده است.
وی برآورد خرید تضمینی گندم در سال 99 را 11 میلیون تن عنوان کرد و افزود: با توجه به شرایط جوی وضعیت تولید گندم برای سال زراعی جاری مطلوب به نظر می رسد.
به گفته وی، 20 هزار و 700 میلیارد تومان یارانه گندم نان در سال جاری است.
الک گندم خرید مطابق با استاندارد کدکس تعیین شد
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: بر اساس پیگیری های انجام شده «الک» خرید تضمینی گندم ایران از 2 در 2 به استاندارد مورد تایید کدکس تغییر یافت که این امر در افزایش کیفیت خرید گندم و آرد نانوایی که تاثیرگذار است.
سیف درباره کیفیت نان کشور گفت: بر اساس نمونه گیری های انجام شده دامنه کیفیت نان 87 و خوب ارزیابی شده که نسبت بهبود یافته است ما امیدواریم این رقم به 100 افزایش یابد.
وی افزود: در بحث کرایه و حمل و نقل آرد نان در سه ماهه اول سال کرایه ها به صورت آنلاین به حساب آنها واریز می شود تا مشکل تاخیر در پرداخت به رانندگان برطرف شود.
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران گفت: برای تنظیم بازار کالاهای اساسی اقدامات خوبی برای واردات صورت گرفته و کسری مورد نیاز کشور تامین شده است و بازار در آرامش به سر می برد به طوری که بیش از 10 میلیون و 500 هزارتن گندم و مشتقات آن توزیع شده است.
به گفته وی، سال گذشته در بازار 100 در صد نیاز کل کشور از محل تولید داخل تامین شده بود.
پلمپ 11 واحد نانوایی متخلف به دلیل عدم رعایت اصول بهداشتی
سیف درباره نظارت بر رعایت اصول بهداشتی نانوایی ها گفت: براساس پروتکل های تدوین شده برای رعایت اصول بهداشتی نانوایی ها در بحث مقابله با ویروس کرونا به نانوایی ها، تاکنون 11 واحد متخلف در استان لرستان پلمپ شده است.
وی افزود: این امر در سایر استان های کشور با اختیارات فرمانداری ها، استانداری ها و اتحادیه ها انجام می شود.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر حفظ سلامت مردم تصریح کرد: سهمیه آرد نانوایی هایی که پروتکل های بهداشتی را به عمد و یا غیرعمد رعایت نمی کنند، قطع می شود و به سهمیه نان صنعتی اختصاص می یابد.
افزایشی در قیمت نان نداریم
سیف درباره افزایش قیمت نان اظهارداشت: تاکنون تصمیمی برای افزایش قیمت نان نداشه ایم به طوری که سال گذشته امکان افزایش 10 درصدی قیمت نان وجود داشت که در بین استان های کشور تنها استان مازنداران افزایشی در قیمت نان نداده بود که امسال اعمال شد.
وی با بیان اینکه اگر تخلفی در خصوص افزایش قیمت نان صورت گیرد باید دستگاه های ذیربط باید برخورد کنند، افزود: سال گذشته امکان استفاده از آرد های متفاوت برای نان سنگک وجود داشت اما امسال در سامانه این شرکت امکان خرید سایر آرد ها محدود شده و برای هر نان درصد مشخصی امکان خرید وجود دارد.
معاون وزیر جهاد کشاورزری اضافه کرد: در این روزها که ویروس کرونا جامعه رو تهدید می کند همکاران ما در نقاط مختلف کشور به صورت شبانه روزی در زنجیره های مختلف و در سیلو ها و نانوایی ها و مراکز مختلف فعالیت دارند تا کمبودی در بازار ایجاد نشود.
پیش بینی خرید 580 هزار تن کلزا در سال 99
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره خرید تضمینی کلزا گفت: برای کاهش واردات روغن و دانه های روغنی اقدامات خوبی صورت گرفته به طوری که پیش بینی می شود امسال 580 هزار تن کلزا از کشاورزان خریداری شود.
وی با بیان اینکه 326 مرکز خرید کلزا تدارک شده که تاکنون 110 مرکز فعال شده اند اظهارداشت: مبلغ دو هزار و 200 میلیارد تومان منابع برای خرید تضمینی کلزا در نظر گرفته شده است.
به گفته سیف، سال گذشته نیز 431 هزارار تن دانه کزا از کشاورزان خریداری شده بود.
رشد 85 درصدی توزیع روغن خوراکی
معاون وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در حوزه روغن نیز 540 هزار تن روغن توزیع شده که نسبت به سال 97 حدود 85 درصد افزایش توزیع داشته ایم.
وی با اشاره به تشدید نظارت ها بر بخش عرضه و توزیع کالاهای اساسی با ارز رسمی اظهارداشت: از مجموع یک میلیون و 480 هزارتن روغن مورد نیاز کشور 640 هزارتن توسط بخش خصوصی با ارز رسمی 4200 تومانی تامین و وارد شده است.
سیف گفت: با وجود رجز خوانی دشمنان ذخایر کالاهای اساسی کشور در انبار های بخش خصوصی و دولتی تامین و قابل عرضه در بازار است.
تجهیز 200 هزار مترمربع انبار بنادر در نیمه اول سال 99
مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران درباره تجهیز انبارهای بنادر افزود: 200 هزار مترمربع تجهیز انبارهای بنادر در نیمه نخست سالجاری انجام می شود این درحالیست که سال گذشته در بندر چابهار 100 هزار متر مربع انبار تجهیز شده است.
به گفته وی، 50 هزار تن کالای اساسی شرکت بازرگانی دولتی از بندر چابهار در سال گذشته وارد کشور شده است.
نرخ جدیدی برای ارز کالاهای اساسی تعیین نشده است
سیف درباره نرخ ارز کالاهای اساسی در سال جاری گفت: نرخ ارز کالاهای اساسی در سال 99 تامین خواهد شد اما تاکنون نرخ جدیدی در این ارتباط اعلام نشده است.
*س_برچسبها_س*