فرصتسازی نوروزی از بازیهای دیجیتال
تهران - ایرنا - والدین میتوانند در تعطیلات نوروز از بازیهای دیجیتال به عنوان ابزاری برای رشد شناختی و مهارتی کودکان و استحکام بنیان خانواده استفاده کنند.
این روزها با یک نگاه اجمالی به برنامههای روزانه افراد در سنین مختلف، به خصوص در سنین کودکی و نوجوانی، شاهد علاقمندی آنها به انجام بازیهای ویدئویی هستیم که این علاقمندی در ایام کرونا با تعطیلی مراکز آموزشی، هنری، تفریحی و ورزشی به اوج خود میرسد. مسئله مهمی که در این مورد وجود دارد این است که چطور میتوانیم از این علاقمندی بعنوان یک فرصت در مسیر رشد شناختی و مهارتی بهرهمند شویم و آسیبهای احتمالی را به حداقل برسانیم.
عمدهترین این آسیبها در دو بخش محتوایی و شیوه انجام بازیهای ویدئویی جای میگیرند. چنانچه بخواهیم مساله را از منظر محتوایی مورد بررسی قرار دهیم، بهتر است به ویژگیهایی چون وجود صحنههای نامناسب اخلاقی، پوششهای نامتعارف، ترویج نابهنجاریهای اجتماعی، نادیده گرفتن ارزشهای اعتقادی، به کارگیری الفاظ نامناسب در گفتگوهای بازیهای آنلاین و... توجه داشته باشیم تا بازیهای مصرفی ما شامل این موارد نباشد.
وقتی از منظر رعایت شیوه انجام بازی به آن مینگریم، یعنی در انجام بازی مدیریت زمان داشته باشیم، فاصله با صفحه نمایش را طوری تنظیم کنیم که برای چشمانمان عوارضی نداشته باشد، نوع نشستن به نحوی باشد که موجب آسیب و خستگی ستون فقرات، کتف و مچ دست نشود، در فواصل زمانی مختلف بین بازی ورزشهای کششی انجام دهیم، در جمع خانواده و ترجیحا با هم بازی کنیم، توجه داشته باشیم که هولوگرام و رده سنی آن توسط بنیاد ملی بازی های رایانه ای تائید شده باشد یا در صورت خرید برخط به سایتهایی مراجعه کنیم که نشان اینماد دارند و سایر موارد این چنینی که در این دسته قرار میگیرند.
با توجه به مطالب ذکر شده و اینکه چیزی به پایان سال جاری و رسیدن ایام نوروز باقی نمانده است و باز هم احتمالا به دلیل استمرار همه گیری کرونا، شاهد در خانه ماندن بسیاری از هم وطنانمان خواهیم بود، پیش بینی وقت گذرانی افراد به خصوص کودکان و نوجوانان در بستر رسانه ای چون بازی های ویدئویی خیلی معمول بنظر میرسد و چنانچه برنامهریزی مفیدی برای آن در نظر بگیریم، همین عامل میتواند تبدیل به فرصت خوبی گردد.
در واقع والدین عزیز میتوانند از طریق همین بازیها در این ایام باب صمیمیت و دوستی را با فرزندانشان باز کنند روابط صمیمانه شان را با آنها تقویت کنند، اما این امر هم مستلزم شناخت و آگاهی هرچند نسبی والدین با دنیای این نوع بازیها هست.
شاید این نوع سوالات در ذهن خانوادهها پیش آید که چطور با این بازیهای مفید و بدون آسیب آشنا شویم؟ چطور علاقمندی فرزندمان به نوع بازیها را هدفمند کرده و به مسیر درستی هدایت کنیم؟ چطور میتوانیم به جای اینکه در ایام نوروز که فرصت خوبی برای کنار هم بودن خانواده و تفریح دورهمی هست از این بازیها به نفع استحکام بنیان خانواده استفاده کنیم؟ و سایر سوالات مرتبط در این زمینه که میتواند برای شما ایجاد شود.
واقع؛ وصول به هدف اصلی این سوالات کار پیچیده و مشکلی نیست، فقط کافیست در کنار یک برنامه ریزی خوب و توانمندی در اجرای آن، اطلاعاتی را در زمینه بازیها و مسائل تربیتی و روانشناسی آنها از طریق مطالعه و صحبت با مشاورین در این حوزه کسب کنیم.
در سالهای اخیر بازیهای جذاب و سرگرمکننده ایرانی چون آمیرزا، ادا بازی (پانتومیم)، انگاره، منچرز، مزرعه بهاری، پرسیتی، کوئیز آف کینگز و.... تهیه و عرضه شدهاند که می توان آنها را با جمع خانواده انجام داد و در کنار هم شاد بود.
خانواده های عزیز در ایام نوروز هم میتوانند با مراجعه به سایت Chebazi.ircg.ir و وارد کردن اطلاعاتی و انتخاب گزینههای مربوط به رده سنی، پلتفرم انجام بازی، سبک بازی که شامل آموزشی، اکشن، ماجرایی، مسئله محور و اکنشافی، مبارزهای و... است، فهرست بازیهای مورد تائید را مشاهده کنند.
همچنین میتوانند با ارسال پیام به سایت 58129.ircg.ir و دریافت پاسخ پیام در مدت زمان کوتاه و یا تماس با مرکز مشاوره بازی بنیاد ملی بازیهای رایانهای به شماره 02158129 همچون سایر ایام سال اطلاعات مورد نیاز در زمینه محتوایی و تربیتی بازیهای دیجیتال را دریافت نمایید.