شنبه 3 آذر 1403

فرماندار اصلاحاتی پایتخت، دست به دامن اعضای شورای شهر تازه از راه رسیده / وعده‌های پوچ فرهادی در کاهش آسیب‌های اجتماعی

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
فرماندار اصلاحاتی پایتخت، دست به دامن اعضای شورای شهر تازه از راه رسیده / وعده‌های پوچ فرهادی در کاهش آسیب‌های اجتماعی

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، فرزانه فراهانی_ منتخبان ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران، روز گذشته سیزدهم مرداد ماه سال جاری مهدی چمران را به عنوان رئیس این مجموعه و همچنین پرویز سروری را به عنوان نائب رئیس شورای شهر تهران انتخاب کردند.

هنوز فعالیت رسمی اعضای شورای شهر تهران در ششمین دوره آغاز نشده است که عیسی فرهادی فرماندار تهران از این افراد خواسته است به فکر تامین امنیت شهروندان تهرانی باشند.

*س_اعتراف فرماندار تهران به ناکارآمدی شورای پنجم!_س*

فرماندار تهران شهر تهران را سرریز آسیب های اجتماعی کشور برشمرده و گفته است: آسیب‌های اجتماعی فعلی شهر تهران فراتر از یک استان دیده می شود وجا دارد شورای شهر در حوزه های مختلف اجتماعی، تکدی‌گری و موضوع معتادان و... اقدامات موثر را انجام دهد.

گفتنی فرماندار تهران در حالی است به دامان اعضای ششمین دوره شورای اسلامی شهر تهران شده است که ردپای وعده محقق نشده وی درباره جمع آوری متکدیان از سطح شهر تهران در تاریخ بیست و یکم فروردین ماه سال 1398 هنوز برجا مانده است و سر اغلب چهارراه‌های پر تردد شهر در قرق کامل متکدیانی است که درآمد بالای این کار آن‌ها را به پای ثابت تکدی‌گری تبدیل کرده است.

فرهادی همچنین در طول خدمت خود در سمت فرماندار کلانشهر تهران، مجری طرح‌های مختلفی برای جمع آوری کودکان کار و خیابان نیز بوده است و وضعیت فعلی حضور این کودکان در خیابانهای مختلف پایتخت به وضوح مشخص می‌کند که وی در اجرای این طرح نیز موفقیتی نداشته است.

*س_رشد فزاینده آسیب‌های اجتماعی در تهران!_س*

شهر تهران طی سالهای اخیر به ویژه در آخرین دهه فعلی، با رشد فزاینده انواع آسیب های اجتماعی مثل اعتیاد، کارتن خوابی، افزایش تعداد بی‌خانمان‌ها، بیکاری، تکدی‌گری، طلاق، کودکان کار و... روبرو بوده است و بسیاری از شهروندان تهرانی به نوعی یا شخص خودشان و یا یک نفر از نزدیکان آن‌ها درگیر یک یا چند نوع از آسیب‌ها و معضلات اجتماعی شده‌اند و وجود هزاران فرد آسیب دیده مهر تایید وضعیت اسف بار کنونی پایتخت است.

وظایف مشخص و معینی برای بیش از دهها دستگاه در حوزه کاهش آسیب های اجتماعی تعیین شده است اما با این وجود آنچه در حال حاضر به چشم می‌خورد فعالیت 2 یا 3 دستگاه در این حوزه آن‌ها برای رفع تکلیف و تهیه گزارش کار است.

نیروی انتظامی، سازمان بهزیستی کشور و شهرداری تهران از جمله نهادهایی هستند که هم اکنون بخشی از فعالیت خود را به موضوع آسیب‌های اجتماعی و اجرای برنامه‌های مختص این امر اختصاص داده‌اند.

در حال حاضر نیروی انتظامی مسئول جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر از سطح شهر تهران است که البته این اقدام نیز با وجود روند اجرایی فعلی، تکرار دور باطلی از پاک کردن صورت مسئله و صرف هزینه‌های هنگفت برای نگهداری و درمان موقت معتادان متجاهر از سطح معابر پایتخت محسوب می‌شود.

*س_نابسامانی پایتخت پیامد بکارگیری مدیران بی‌تخصص!_س*

استانداری و فرمانداری تهران هم از جمله دستگاههایی به شمار می‌روند که با وجود تعریف مسئولیت ویژه آن‌ها در راستای کاهش آسیب‌های اجتماعی، اقدام موثر و راهگشایی در این خصوص انجام نداده‌اند.

روند فعلی آسیب‌های اجتماعی پایتخت نشان دهنده وخیم بودن اوضاع است و این نابسامانی محصول فعالیت افرادی است که بدون هیچ تخصص و سررشته‌ای از آسیب‌های اجتماعی در جایگاه حساس و مهمی چون فرمانداری به کار گرفته شدند و نحوه فعالیتشان بر وخامت اوضاع اضافه کرده است.

نگاهی گذرا به شهر تهران به ویژه در اماکن پر ترددی که به مراکز خرید و رفت و آمد عموم شهروندان تهرانی نزدیک است ماجرای افزایش تعداد متکدیان پایتخت را تایید می‌کند و به گفته انوشیروان محسنی بندپی مسئولیت ساماندهی متکدیان با فرمانداری تهران است که باید با استفاده از ظرفیت دیگر نهادها همچون شهرداری تهران و وزارت بهداشت نسبت به ساماندهی همه گداها و درمان متکدیانی که دارای بیماری واگیردار هستند اقدام کند.

*س_ بلاتکلیفی هزاران بی‌خانمان در پایتخت!_س*

طی سالهای اخیر اقدامات سایر دستگاه‌ها در خصوص کاهش آسیب‌های اجتماعی بیشتر در نقش یک مسکن موقت کارایی داشته و جز در مواردی انگشت شمار، اقدام خاصی در این خصوص صورت نگرفته است.

حضور هزاران زن و مرد کارتن خواب و بی‌خانمان و همچنین حضور هزاران کودک کار در خیابانهای مختلف پایتخت گواه روشنی از روزهای تاریک و سیاه وضعیت کنونی آسیب‌های اجتماعی در شهر تهران است که اگر معضل حاشیه نشینی را هم به آن اضافه کنیم تصویر کاملی از وخامت اوضاع نشان خواهد داد.

رئیس دولت جدید باید با بکارگیری مدیران متخصص و آگاه به شرایط فعلی قدم در راه پر پیچ و خم کاهش معضلات اجتماعی پایتخت بگذارد و پس از آن همه مدیران منصوب شده را جهت تحقق منویات مقام معظم رهبری پای کار بیاورد.

وجود بیش از 20 هزار کارتن خواب در شهر تهران بیانگر عملکرد ناموفق مدیرانی است که با مردمان این کلانشهر و حال ناخوش پایتخت همدل و همراه نبوده و در انجام مسئولیت خود، تنها به ارائه یک گزارش کار سطحی اکتفا کرده‌اند.