فرهنگ مهدویت با نشستهای تعاملی در دانشگاهها نهادینه شود / وجود مقدس امام زمان (عج) مصداق وعده الهی است
اعتمادی گفت: برگزاری نشستهای مهدوی در دانشگاهها می تواند در ترویج و نهادینه سازی این فرهنگ تاثیرات شایانی را به همراه داشته باشد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حجتالاسلام والمسلمین محمد اعتمادی مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) هرمزگان در گفتوگوی تفصیلی با خبرنگار هرمز ضمن تبریک میلاد با سعادت امام زمان علیه السلام به همه ارادتمندان و منتظران واقعی آن حضرت اظهار کرد: آغاز سال 1401 با میلاد با سعادت منجی عالم بشریت حضرت مهدی موعود (عج)، تقارن پیدا کرده که امیدواریم سالی پر از خیر و برکت و نشاط و شادابی و عاری از هرگونه مشکل و بلا باشد، در این ایام از خداوند متعال بخواهیم به یمن میلاد با سعادت امام زمان علیه السلام در سال جدید شاهد رخت بربستن و ریشهکنی ویروس منحوس کرونا در اقصا نقاط دنیا و به خصوص جهان اسلام باشیم.
فرهنگ مهدویت در جامعه چگونه محقق می شود؟
وی افزود: اگر در زمینه فرهنگ مهدویت بخواهیم به اختصار نکاتی رو عرض کنیم بایستی بگوییم که فرهنگ مهدویت در واقع همان فرهنگ ارزشها و دین است، اگر ما بتوانیم هنجارها و ارزش های والای دینی و اسلامی را در جامعه امروزی ساری و جاری کنیم و همه ما عامل به آن ارزشها و عمیقاً به آن ارزشها معتقد باشیم قطعاً گامی را در راستای تحقق فرهنگ مهدوی در جامعه اسلامی و دینی داشته ایم.
مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) هرمزگان تصریح کرد: لازمه سعادت اخروی همه مردم به ویژه نسل نو و جوان که در واقع منتظران ظهور امام زمان علیه السلام تلقی می شوند اعتقاد به امامت امام عصر در عصر غیبت است که ما دسترسی به آن امام نداریم عمیقا باید به ظهور و امامت امام زمان علیه السلام و اسلام معتقد باشیم.
از انتقال فرهنگ مهدویت به نسل جوان بگویید
اعتمادی ادامه داد: انتقال فرهنگ مهدویت به نسل نو و جوان بایستی همراه با ظرافت های خاص خودش باشد، اگر این ظرافت ها در انتقال مفاهیم مهدوی و فرهنگ مهدویت لحاظ و مراعات نشود قطعا جوانان را نسبت به فرهنگ معنوی دل زده خواهد کرد و پیامدها و تبعات ناگواری را در پی خواهد داشت پس ما در راستای انتقال فرهنگ مهدویت بایستی ظرافت ها را حتما لحاظ کنیم.
وی اضافه کرد: نکته بعدی که حائز اهمیت است اینکه ما در عصر غیبت امام زمان علیه السلام بایستی زمینه ساز ظهور آن حضرت باشیم همه ما به عنوان انسان منتظر بایستی آمادگی برای ظهور امام زمان را در خودمان و در جامعه ایجاد کنیم به عبارتی به فراخور توان خودمان، بسترساز ظهور امام زمان علیه السلام باشیم.
به صرف منتظر ماندن ظهور محقق می شود؟
مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) هرمزگان افزود: انسان منتظر به صرف انتظار اکتفا نمیکند اینکه فقط منتظر ظهور آن حضرت باشد، انتظار همراه با تحرک، نشاط و پویایی است، بدین معنا که یک منتظر باید اهل حرکت و تلاش و مجاهدت باشد، نباید صرفاً منتظر ظهور آن حضرت باشد، بلکه مقدمات ظهور آن حضرت را در عمل، یعنی در رفتار، گفتار و کردار خودش فراهم کند، بنابراین ما باید این آمادگی ظهور و پذیرش امر ظهور را در عموم مردم به خصوص منتظران آن حضرت ایجاد کنیم.
اعتمادی همچنین افزود: کسی که اعتقاد به امام زمان علیه السلام دارد لزوماً زمینه ساز و بسترساز ظهور آن حضرت باشد به عبارتی معتقدان به امامت امام زمان علیه السلام بایستی زمینه ظهور را فراهم کنند، این کار لازمه دارد و لازمه اش این است که وضعیت ایدهآل و مطلوبی که خدای متعال با ظهور امام زمان علیه السلام به همه وعده داده را به جهانیان و بشریت بشناسانیم.
وظیفه ما در ایجاد وضع مطلوب چیست؟
وی ادامه داد: در صورت تحقق این امر مهم، منتظران واقعی ظهور آن حضرت برای وضعیت مطلوب تلاش خواهند کرد و از هیچ گونه تلاش و کوششی دریغ نخواهند ورزید. با حضور امام زمان علیه السلام است که این وضعیت مطلوب محقق خواهد شد و وظیفه ما این است در ایجاد این وضع مطلوب بایستی به فراخور توان خودمان سهیم باشیم.
مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) هرمزگان همچنین گفت: اگر ما دغدغه عدالت داریم بایستی عدالت ورز و عدالتخواه باشیم و در واقع در عمل پایبندی خودمان را به عدالت ورزی و عدالت محوری نشان دهیم.
مصادیق فرهنگ انتظار چیست؟
اعتمادی ابراز داشت: همه ما به عنوان منتظران ظهور امام عصر علیه السلام در راستای تحقق جامعه آرمانی مهدوی نباید از هیچگونه کوششی فروگذار کنیم البته لازمه تحقق جامعه آرمانی مهدوی و همچنین لازمه ایمان و اسلام در مرحله نخست؛ شناخت امام زمان است، سپس اقرار به امامت آن امام و از همه مهمتر التزام عملی به امامت آن حضرت است.
وی در ادامه بیان کرد: حضرت مهدی سلام الله علیه آن انسان شایسته و برجسته ای است که خدای متعال برای بشریت تعیین کرده و سعادت اخروی انسان را در گرو اعتقاد به امامت آن حضرت اعلام فرموده است. بنابراین باید به این نکته توجه کنیم که فرهنگ مهدویت و انتظار بایستی در انسان منتظر و مومن، شوق و ذوق و امیدی را ایجاد کند، اگر مومن منتظر ما حرکت و تلاشش مبتنی بر شوق و امید و نشاط باشد بیانگر آن است که وی یک منتظر واقعی است.
اعتقاد به امامت امام زمان (ع) می تواند یک عامل نشاط و پویایی و تحرک باشد؟
مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) هرمزگان تاکید کرد: اعتقاد به امامت امام زمان علیه السلام یک عامل نشاط و پویایی و تحرک است. وجود مقدس امام زمان مصداق وعده الهی است و ما باید به این نکته توجه کنیم که وجود مقدس امام زمان که الان در عصر غیبت کبری آن حضرت، وجود امام زمان را ما بایستی کاملاً درک کنیم، امام زمان علیه السلام حی و حاضر است و ندیدن ایشان دلیل بر نبودن امام زمان علیه السلام نیست اگرچه خیلی ها لیاقت و شایستگی داشتند که در عصر غیبت کبری امام زمان، جمال دل آرای او را زیارت کردند اما همین قدر بایستی همه ما توجه داشته باشیم که وجود مقدس امام زمان عجل الله مصداق وعده بزرگ الهی است.
اعتمادی اذعان داشت: امام زمان زمان علیه السلام مصداق لطف خدا هم بشریت است هم به انسانیت، و معنای انتظار این نیست که ما به عنوان منتظر به وضع موجود قانع باشیم، بلکه باید در پی تحقق وضع مطلوب و ایده آل باشیم.
وی ادامه داد: پس فرهنگ مهدویت همان فرهنگ ارزشها و دین است و دین نیز دارای سه عنصر اعم از اعتقاد به اصول دین، اخلاق و پایبندی به احکام پنجگانه دینی و اسلامی است. دین تکبعدی نداریم که کسی فقط باورهای اعتقادی خودش را تقویت کند و داعیه دینداری داشته باشد، بلکه باید به موازات تقویت باورها و اعتقادات دینی، پایبند به احکام نورانی اسلام هم باشیم و رعایت حلال و حرام ها را مد نظر قرار دهیم و در عمل به آنها پایبند باشیم.
اخلاق مداری انسان منتظر چگونه باشد؟
مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) هرمزگان ادامه داد: بایستی به موازات پایبندی به احکام نورانی اسلام، مظهر اخلاق مداری باشیم، انسان منتظر، خوش اخلاق و پایبند به احکام نورانی اسلام است و انسان معتقد به لحاظ ایدئولوژی و تقویت باورها، عمیقاً به اصول دین پایبند است.
اعتمادی در بخش دیگری از سخنان خود به دیدار با رئیس دانشگاه پیام نور استان هرمزگان و تشریح راهبردهای بنیاد فرهنگی حضرت مهدی (عج) در این دیدار اشاره و ابراز داشت: به دنبال راه کاری برای ایجاد تدابیری هستیم تا نشستهای تعاملی با مراکز آموزش عالی استان، استمرار داشته باشد.
وی با اشاره به اهمیت برگزاری چنین نشستهایی، خاطر نشان کرد: صیانت از اندیشه ناب محمدی و ترویج فعالیتهای مهدوی از مأموریتهای ذاتی این بنیاد است و لذا در راستای تحقق این هدف، آماده همکاری با مراکز عالی استان هستیم.
مدیر بنیاد فرهنگی حضرت مهدی موعود (عج) هرمزگان گفت: برگزاری دورههای آموزشی و کاربردی مهدویت ویژه اساتید و دانشجویان با بهرهگیری از اساتید مرکز تخصصی مهدویت قم در دستور کار بنیاد قرار گرفته و در این حوزه نیز آماده همکاری با مراکز عالی هستیم.
انتهای پیام /