فروشندگان سکه به صف شدند
بررسی هسته مرکزی بازار سکه در دومین روز هفته جاری، حکایت از کاهش تقاضا برای خرید سکه و افزایش تمایل به فروش آن داشت. در هفتههای گذشته اخبار مختلفی در زمینه آزادسازی بدهیهای ایران از سوی کشورهای مختلف در جریان بوده است. وجود این اخبار در بازار موجب شده تا قیمت دلار، سکه و طلا نوسان چشمگیری نداشته باشند. بررسی هسته مرکزی بازار سکه در دومین روز هفته جاری حکایت از کاهش تقاضا برای خرید...
در هفتههای گذشته اخبار مختلفی در زمینه آزادسازی بدهیهای ایران از سوی کشورهای مختلف در جریان بوده است. وجود این اخبار در بازار موجب شده تا قیمت دلار، سکه و طلا نوسان چشمگیری نداشته باشند.
بررسی هسته مرکزی بازار سکه در دومین روز هفته جاری حکایت از کاهش تقاضا برای خرید سکه و از سوی دیگر افزایش فشار فروش دارد.
قیمت هر قطعه سکه امامی در معاملات نقدی دیروز تا سطح 27 میلیون و 100 هزار تومان پایین آمده بود که در مقایسه با عصر شنبه کاهش 100 هزار تومانی را نشان میدهد.
اما چه اتفاقی افتاد که سکه مسیر کاهش را دنبالکرد؟
این روزها از بازار جهانی طلا خبرهای خوبی به گوش نمیرسد. قیمت طلا در روز جمعه تا زیر مرز مقاومتی 1850 دلار افت کرد و در روز شنبه هم جان صعود نداشت.
تحلیلگران میگویند اونس طلا در مسیر کاهش ماهانه و سهماهه قرار گرفته؛ زیرا انتظار میرود بانک مرکزی آمریکا نرخ بهره را برای مدت طولانیتری بالاتر نگه دارد. از سوی دیگر، دلار و بازدهی شاخص 10 ساله خزانهداری به سمت افزایش سهماهه پیش رفت.
از طرفی هم قیمت طلای آب شده روز گذشته از سطح 9 میلیون و 910 هزار تومان تا 9 میلیون و 759 هزار تومان پایین آمد.
فعالان اقتصادی میگویند نزول بهای اونس طلا و قیمت طلای آبشده در انتهای هفته، وضعیت دشواری را برای دارندگان فلز گرانبهای داخلی ایجاد کرده است.
عدهای از معاملهگران باور دارند دلیل اصلی کاهش تقاضا در بازار سکه ناشی از ثبات نسبی قیمت دلار در سنگر 49 هزار تومان بوده است. به عقیده آنها سنگرگیری بازیگران ارزی در این مرز، باعث شده که سطح احتیاط در بازار سکه بیشتر شود و برخی از خریداران سکه چند وقتی خانهنشین شوند.
برخی هم عقیده دارند در شرایطی که قیمت دلار در محدوده 49 هزار و 400 تومان تا 49 هزار و 700 توماندر نوسان است، این قیمت اونس طلاست که لیدر بازار سکه شده و به سکهبازان خطدهی میکند.
به باور تکنیکالیستها، قیمت طلا جهانی درحالحاضر در مرز مقاومتی 1950 دلار قرار دارد. در صورتی که طلا بالای آن تثبیت دهد، ممکن است سطح تقاضا برای خرید سکه امامی تاثیر ملموسی بپذیرد.
با این حال، اگر فلز گرانبهای جهانی نتواند از سطح 1950 دلار عبور کند، ممکن است در برگشت با شکست سطح 1942 تا حوالی 1938 و 1925 دلار کاهش یابد. این امر میتواند زمینهساز کاهش تقاضا برای سکه امامی شود.
به عقیده آنها در شرایط کنونی مهمترین مرز حمایتی برای سکه امامی محدوده 27 میلیون و 100 هزار تومان است که در صورتی که این مرز از دست برود احتمال عقبنشینی آن به سمت کانال 26 میلیون تومان وجود دارد.
البته در صورتی که نرخ دلار صعودی شود این امر میتواند جسارت خریداران سکه را تا حدودی بیشتر کند.
البته در روزهای اخیر یکی از دلایل کاهش قیمتها در بازار سکه، ناشی از ریزش قیمت طلا جهانی بود. فعالان اقتصادی و سیاسی به تعطیلی دولت آمریکا نگاه ویژه داشتند. آنها میگفتند اگر دولت آمریکا تعطیل شود، قیمت اونس طلا به مدار صعود برمیگردد و میتواند بازار طلا و سکه را تحت تاثیر قرار دهد. در شرایط کنونی در خبرها آمده مجلس سنای آمریکا با 88 رأی موافق و 9 رأی مخالف، طرحی را تصویب کرد که بهصورت موقت از تعطیلی دولت این کشور بهمدت 45 روز جلوگیری میکند.