فروش متری مسکن چگونه نجاتبخش بازار میشود؟
فروش متری مسکن در بورس راهکاری برای ایجاد رونق در بازار مسکن عنوان میشود اما برخی کارشناسان معتقدند این بازار به جای بورسی شدن نیازمند تولید بیشتر است.
بازار مسکن این روزها برای کنترل قیمتها دست به دامن بازار بورس شده است. به گفته بسیاری از کارشناسان، بازار مسکن نیاز به عرضه و افزایش تولید دارد و طرحهایی از جمله فروش متری مسکن نمیتواند این بازار را نجات دهد و با اجرای این طرح هیچ چیز فیزیکی برای خریداران و متقاضیان مسکن به دست نمیآید.
طی چند هفته گذشته بورس به فکر رونق بازارمسکن افتاده و بعد از گذشت چند سال دوباره صندوق املاک و مستغلات راه اندازی شده است.
مسکن در بازار بورس مغفول مانده بود
در همین خصوص عشقی مدیرعامل بورس کشور اعلام کرد: حوزه مسکن از حوزههایی است که در بازار سرمایه مغفول مانده است با وجود اینکه این بازار جزو بازارهای بزرگ است، اما 44 شرکت در این حوزه در بورس پذیرش شدند و بخشی از مصالح ساختمانی هم در بورس کالا پذیرش شده است.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار می گوید: در بازار سرمایه نقطه تلاقی را در زمینه املاک و مستغلات نداشتیم، فروش متری مسکن شروع متفاوتی است که میتواند در بحث جذب سرمایهگذاران فعال باشد.
عشقی گفت: با توجه به افزایش قیمتها در بازار مسکن، کسی که بخواهد در این بازار سرمایهگذاری کند احتیاج به سرمایه هنگفت دارد؛ اما در صندوق سرمایهگذاری املاک، سرمایهگذار با هر مبلغی میتواند در این بازار سرمایهگذاری کرده و از سود آن بهره ببرد، همچنین میتواند بهمرور سرمایه خود را افزایش دهد.
او افزود: از طریق فروش متری مسکن شخصی که نمیتواند یک ملک 80 متری را خریداری کند، با اندک سرمایه خود می تواند یک تا دو متر یا متراژ کمتر خریداری کند.
بورس بازار مسکن را نجات نمی دهد
در حالی رئیس سازمان بورس این صحبتها را مطرح میکند که یکی از مسئولان در وزارت راه وشهرسازی اعلام کرده است که بورس به هیچ عنوان نجات بخش بازار مسکن نخواهد بود و تنها این ابزارها میتواند بازار سرمایه کشور را نجات دهد.
او میگوید: بورس و یا فروش متری مسکن هیچ تاثیر مثبتی در بازار خرید وفروش مسکن ندارد و در بسیاری از مواقع هم میتواند اثر معکوسی در این بازار برجای بگذارد.
با فروش متری، مسکن به صورت فیزیکی به دست خریداران نمی رسد
در همین رابطه عبدالله اوتادی عضو هئیت مدیره اتحادیه مشاوران املاک کشور هم اعلام کرده است: بازار مسکن از طریق فروش متری رونقی ندارد و این بازار در حال حاضر نیازمند ابزارهایی برای کنترل بیشتر است.
او میگوید: با فروش متری مسکن هیچ زمین یا ملکی به صورت فیزیکی به دست مصرف کننده نمیرسد و این بازار هم با اجرای این طرح دوباره جان نخواهد گرفت.
اوتادی گفت: بازار مسکن در حال حاضر نیازمند انجام اقدامات در راستای افزایش تولید و عرضه است.
اقبال شاکری نماینده مجلس شورای اسلامی هم در این خصوص می گوید: بازار مسکن در صورتی که کنترل نشود و مصالح ساختمانی به سمت کنترل قیمت و دور شدن از دلالی پیش نروند، شاهد رشد قیمت در این بخش خواهیم بود بنابراین باید این بازار از طریق افتتاح پروژههای نهضت ملی مسکن کنترل شود.
براساس این گزارش با توجه به اینکه در نیمه دوم سال هستیم، فشار کمتری از سوی متقاضیان برای خرید به بازار مسکن وارد میشود، اما به نظر میرسد که امسال بر خلاف سالهای گذشته برای کنترل این بازار باید دولت تدابیری بیشتری در دستورکار خود قرار دهد.
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی