جمعه 9 آذر 1403

فضاسازی اصلاح‌طلبان با دوگانه دروغین «جلیلی - رئیسی» / القای بن‌بست مذاکرات به دلیل سخت‌گیری ایران!

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
فضاسازی اصلاح‌طلبان با دوگانه دروغین «جلیلی - رئیسی» / القای بن‌بست مذاکرات به دلیل سخت‌گیری ایران!

دولت سیزدهم کارنامه موفقی در سیاست خارجی ارائه کرده است. در دولت قبل متاسفانه «وزارت امور خارجه» به «وزارت امور برجام» مبدل شده بود.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

********

** فضاسازی اصلاح طلبان با دوگانه دروغین «جلیلی - رئیسی»

روزنامه سازندگی در مطلبی با عنوان «جلیلی علیه رئیسی؟» نوشت: «هنوز عمر حضور سید ابراهیم رئیسی و دولتش در ساختمان پاستور به یکسال نرسیده که نجواهای اختلاف بخشی از جریان پایداری و هواداران سعید جلیلی با سیاست های رئیس جمهور با صدای بلند بیان می شود. هر چه خبرها از وقوع توافق هسته ای در وین بیشتر می شود، دامنه اختلافات و افشای برخی خبرها از ناحیه پایداری ها و دوستان سعید جلیلی نیز بیشتر می شود. سعید جلیلی پیش از این نیز تلویحا بیان کرده بود که با روند مذاکرات موافق نیست.»

در ادامه این مطلب آمده است: «اکنون فصل تعارفات گذشت و حالا کمیته 5 نفره ضدتوافق در مجلس متشکل از اعضا جبهه پایداری در داخل بهارستان و سعید جلیلی و ایدئولوگ های ضدبرجامش در خارج از مجلس، منتقدان جدی دولت سید ابراهیم رئیسی بر سر مساله مذاکرات احیا برجام شده اند. همان ها که تا دیروز حضور در عرصه رقابت های انتخاباتی را به هم تعارف می کردند و مدال های ازخودگذشتگی و اخلاق بر شانه های هم می زدند که به نفع جریان انقلاب از گردونه انتخابات کنار رفتند.»

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «گره اصلی اما نه در وین که در تهران است. رئیسی و وزیر امور خارجه اش در روند احیاء برجام در قلب پایتخت زیر تیغ قلم حسین شریعتمداری هستند و در مشهود اتاق های فکر پایداری برای کمیته 5 نفره ضدتوافق در مجلس برنامه ریزی می کنند.»

اکنون مدتی است که پروژه «اختلاف افکنی میان نیروهای انقلابی» با محوریت «سیاست خارجی» از سوی رسانه های جریان اصلاح طلب کلید خورده است.

برهمین اساس چندی پیش دروغی تحت عنوان «نامه 200 صفحه ای جلیلی علیه سیاست خارجی دولت رئیسی» توسط رسانه های منتسب به جریان اصلاح طلب به صورت گسترده منتشر شد.

«سعید جلیلی» - 19 بهمن 1400- درباره انتشار این دروغ گفته بود: «6 ماه پیش دولت قبل (دولت روحانی) یک نامه‌ای درباره برجام به مجلس دادند که آن را بررسی کردیم و ایرادات آن را مردادماه گفتیم که مطابق واقعیت نیست. اما حالا در شرایطی که دشمن به شکست خود اعتراف کرده موضوع آن نامه برجسته و تیتر یک می‌شود.»

یکی از ویژگی های مثبت جریان انقلابی، آلوده نبودن به رفتار قبیله ای و باندی است. بر همین اساس به دلیل اینکه ملاک اصلی صرفا منافع ملی و عزت ملت ایران است، فارغ از اینکه چه دولتی بر سر کار باشد، حوزه های حساسی از جمله سیاست خارجی به دقت بررسی می شود.

در نقطه مقابل، دولت سیزدهم کارنامه موفقی در سیاست خارجی ارائه کرده است. در دولت قبل متاسفانه «وزارت امور خارجه» به «وزارت امور برجام» مبدل شده بود. اما در این دولت با خروج از این رویکرد خسارت بار، «دیپلماسی فعال» کلید خورد و این تغییر ریل، ثمرات بسیار خوبی در پی داشته است.

افزایش فروش نفت، افزایش صادرات غیرنفتی، امضای قرارداد سوآپ گازی، حضور مقتدرانه در مذاکرات وین و مقاومت در مقابل زیاده خواهی طرف غربی، دیپلماسی فعال منطقه ای، دیپلماسی تعامل با شرق و... بخشی از سرفصل های سیاست خارجی در دولت سیزدهم است.

با اینحال جریان اصلاح طلب در پی آن است تا با شعبده بازی و تحریف واقعیت، تصویری غیرواقعی از دولت سیزدهم نمایش دهد.

** القای بن بست مذاکرات به دلیل سخت گیری ایران!

روزنامه اعتماد در مطلبی نوشت: «می‌توان گفت برجام لوث شده است. وقتی در زمان مناسب، موضوع برجام نهایی نشد، تحولات بیرونی باعث شد تا دستاوردهای کمتری از این سند نصیب ایران شود. در شرایط فعلی هم امریکایی‌ها و هم ایرانی‌ها با نوعی رخوت این پرونده را پیگیری می‌کنند. فراموش نکنید در آبان 1401، انتخابات کنگره و سنای ایالات متحده برگزار می‌شود. احتمال پیروزی جمهوری‌خواهان در این انتخابات بالاست. از هم‌اکنون چهره‌های جمهوری‌خواه به ایران هشدار می‌دهند که بعد از پیروزی به شیوه متفاوت با برجام برخورد می‌کنند.»

در ادامه این مطلب آمده است: «حتی دموکرات‌ها نیز قبول نکرده‌اند که سپاه را از لیست تحریم‌ها کنار بگذارند. شاید بهتر بود در زمان دولت قبل و بعد از 6 دور مذاکره، برجام نهایی می‌شد. در کنار برجام، مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی فراوانی وجود دارد. ایران مذاکرات دامنه‌داری با کشورهای عربی منطقه دارد و بحث FATF در موضوعات پولی و بانکی جدی است. مجموعه این گزاره‌ها بر ریسک اقتصاد ایران می‌افزاید و پیش‌بینی‌ها را از دورنمای اقتصاد ایران دشوار می‌کند. وقتی اقتصادی پیش‌بینی ناپذیر می‌شود، سرمایه‌گذار نیز حاضر به سرمایه‌گذاری نخواهد بود.»

جریان اصلاح طلب همصدا با طرف آمریکایی اینگونه القاء می کند که علت بن بست در مذاکرات وین، سخت گیری بیش از اندازه طرف ایرانی است. این در حالی است که علت اصلی بن بست در مذاکرات، عهدشکنی و بی عملی طرف آمریکایی و اروپایی است.

«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان در همین رابطه در توئیتی نوشت: «اگر مکثی در روند مذاکرات وین دیده می شود، به دلیل زیاده خواهی طرف آمریکایی است.»

امیرعبداللهیان در ادامه تاکید کرد: «وزارت امور خارجه در جهت کسب عالی منافع ملت و رعایت خطوط قرمزها با قدرت و منطق عمل می کند. هرگز زیر بار زیاده خواهی آمریکا نخواهیم رفت. اگر کاخ سفید واقع بینانه رفتار کند، توافق دست یافتنی است.»

اصلاح طلبان مدعی هستند که نوع مواجهه روسیه با مذاکرات و در ادامه، پافشاری ایران بر خطوط قرمز خود و از جمله لغو کامل تحریم ها، علت به نتیجه نرسیدن مذاکرات است.

این در حالی است که از سال 94 تاکنون در سه دولت اوباما، ترامپ و بایدن، طرف آمریکایی هیچگاه به تعهدات خود ذیل برجام عمل نکرده است.

آمریکا در پی آن است تا توافق صرفا به صورت یکطرفه انجام شود و این به هیچ عنوان شدنی و امکانپذیر نیست.

فضاسازی اصلاح‌طلبان با دوگانه دروغین «جلیلی - رئیسی» / القای بن‌بست مذاکرات به دلیل سخت‌گیری ایران! 2
فضاسازی اصلاح‌طلبان با دوگانه دروغین «جلیلی - رئیسی» / القای بن‌بست مذاکرات به دلیل سخت‌گیری ایران! 3