فعالیت اینترنت ماهوارهای در ایران رسمی میشود؟
فعالیت اینترنت ماهوارهای در ایران چند ماهی است که مطرح شده اما به صورت جدی همزمان با اعمال محدودیت برای برخی از پیام رسانهای خارجی بود که مسئولان مربوطه از جمله وزیر ارتباطات درباره فعالیت قانونی آن در کشور اظهار نظر کردند. به دنبال گسترش فعالیت اینترنت ماهواره ای در کشور اخیرا مس
فعالیت اینترنت ماهوارهای در ایران چند ماهی است که مطرح شده اما به صورت جدی همزمان با اعمال محدودیت برای برخی از پیام رسانهای خارجی بود که مسئولان مربوطه از جمله وزیر ارتباطات درباره فعالیت قانونی آن در کشور اظهار نظر کردند.
به دنبال گسترش فعالیت اینترنت ماهواره ای در کشور اخیرا مسئولان اعلام کرده اند اگرچه این فناوری هیچ وقت جایگزین اینترنت پر سرعت مبتنی بر فیبر نوری نخواهد شد اما از فعالیت پلتفرم های خارجی و اینترنتی استقبال می کنند، البته به شرطی که قوانین جمهوری اسلامی ایران را رعایت کنند.
درباره اینترنت ماهوارهای میتوان گفت که امواج از طریق ماهواره ارسال میشود و کاربر برای دریافت آن باید از تجهیزات مخصوص آن یعنی دیش و دریافت کننده امواج استفاده کند. کارشناسان معتقدند اگر این نوع از اینترنت فراگیر شود، احتمال تولید تجهیزات آن با قیمت کمتر هم ممکن خواهد بود یا حتی سیم کارتهایی مانند آنچه در تلفن ماهوارهای استفاده میشود، تولید خواهد شد اما هنوز برای رسیدن به این مراحل زود است.
مهم ترین نکته درباره این فناوری این است که اینترنت ماهواره ای بیشتر در شرایطی به کار میرود که دسترسی معمولی به اینترنت امکان پذیر نیست یا از کیفیت پایینی برخوردار است.
علاوه موارد ذکر شده این ماهواره میتواند با توجه به ویژگیهای ذاتی خود مانند پایداری، انعطافپذیری، تأخیر کم و تأمین ظرفیت قابل ملاحظه و ارزانقیمت، کمک شایانی در کاهش شکاف دیجیتال در کشور و سیگنالرسانی به مناطق محروم و دورافتاده داشته و به عنوان بخش مهمی در لایه زیرساخت و خدمات پایه معماری شبکه اینترنت نقشآفرین است. در این راستا شرکت فضایی اسپیسایکس پروژه اینترنت ماهوارهای "استارلینک" را در سال 2015 با هدف فراهم کردن پوشش گسترده اینترنت آغاز کرد.
حال اینترنت ماهواره ای کم و بیش در برخی از کشورها فعالیت خود را آغاز کرده و در ایران هم بعضا عنوان می شد که نزدیک 100 استارلینک فعال شده است اما مسئولان تاکید داشتند درصورتی که این فناوری به صورت قانونی در کشور بخواهد فعالیت کند، از آن استقبال می کنند.
در نهایت براساس پیگیری های حقوقی بین المللی وزارت ارتباطات، استارلینک ملزم به رعایت قوانین سرزمینی ایران شد؛ در واقع ارائه خدمات از سوی این شرکت در مرزهای کشور به دلیل عدم رعایت قوانین سرزمینی غیر مجاز است.
در همین رابطه عیسی زارع پور - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - چندی پیش در حاشیه اجلاس کشورهای عضو سازمان اکو درباره تکلیف کسانی که در ایران از اینترنت ماهوارهای استفاده میکنند گفت که از فعالیت پلتفرمهای خارجی و اینترنتی استقبال میکنند به شرطی که قوانین جمهوری اسلامی ایران را رعایت کنند. همچنین وزیر ارتباطات عراق هم اعلام کرد حضور این شرکت و خدماتش در عراق هم منوط به رعایت قوانین این کشور است.
طبق گفته زارع پور طی هفتههای گذشته هم در یک اجلاس که تقریبا بالاترین نهاد تصمیم گیر در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات جهان است، تصمیم گرفتند که براساس پیگیری ایران استارلینک را مکلف کرده که فعالیت در ایران نیازمند مجوز است.
او تأکید کرد سرعتی که اینترنت ماهوارهای ارائه میدهد حداکثر 300 مگابیت بر ثانیه است اما در شهرهایی که سرویس فیبر نوری دارند تا 1000 مگابیت بر ثانیه سرعت دادهاند و در هر صورت به دنبال فراهم کردن زیرساختهای پرسرعت هستند و اینترنت ماهوارهای هیچ وقت جایگزین اینترنت پر سرعت مبتنی بر فیبرنوری نخواهد شد.
هم اکنون دیگران می خوانند-
تجربه وحشتناک 9 دختر از آزار جنسی در خیابان
-
اتفاق وحشتناک در مازندران /«مِمشی» مازندران میلزرد و میخزد
-
تکاندهندهترین خبر از گیلان درباره ماجرای برکناری یک مدیر ارشاد / رضا ثقتی کیست؟
-
اعزام گروه ضربت و تفنگدار دریایی آمریکا به تنگه هرمز
-
اولین عکس علی دایی پس از مهاجرت به آمریکا
-
اطلاعیه مهم و فوری سازمان ثبت احوال درباره شناسنامه و کارت ملی
-
کارت به کارت هم مشمول مالیات شد