چهارشنبه 7 آذر 1403

فعالیت خط کانتینری خزری بین ایران و آستراخان روسیه آغاز شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
فعالیت خط کانتینری خزری بین ایران و آستراخان روسیه آغاز شد

مسکو - ایرنا - تخلیه اولین محموله کانتینری آزمایشی در چارچوب خدمات جدید شرکت «خطوط کانتینری خزر» برای حمل کالا در بندر «آرمادا» بین آستراخان روسیه و ایران انجام شد.

به گزارش ایرنا، اولین کشتی ویژه کار در خط آزمایشی کانتینری بین آستاراخان و ایران در بخش خزر از کریدور حمل و نقل بین المللی شمال و جنوب روز شنبه وارد آستاراخان شد. سفر بعدی این کشتی برای اواسط دسامبر ماه جاری (آذر - دی) برنامه ریزی شده است.

این اولین کشتی اختصاصی در خط کانتینری حمل کالای آزمایشی ایران - آستراخان است. این خدمات در منطقه ویژه بندری آستراخان ادامه خواهد یافت.

در حال حاضر دو کشتی با ظرفیت 131 کانتینر 20 فوتی در این مسیر فعالیت خود را آغاز کرده و در چند روز آینده 60 کانتینر حاوی مواد غذایی، مقوا و غلات به ایران ارسال خواهد شد.

ایگور بابوشکین فرماندار آستاراخان در این مورد گفت: دولت در تلاش برای راه اندازی بخش دریایی کریدور شمال و جنوب است که یک اقدام راهبردی در سطح فدرال روسیه است.

وی افزود: «ما در چارچوب دستورالعمل های رئیس جمهوری روسیه که از ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بندر در منطقه آستاراخان حمایت کرد، عمل می کنیم».

بابوشکین اظهار داشت: اهمیت کریدور حمل و نقل بین المللی "شمال - جنوب" امروز به دلیل افزایش تجارت بین روسیه و اروپا با هند و علاقه زیاد شرکت های اروپای غربی برای ارسال کالا به کشورهای آسیای میانه در حال افزایش است.

یوری تسوتکوف، معاون وزیر حمل و نقل فدراسیون روسیه هم گفت: «ما در حال برنامه ریزی برای توسعه سریع کریدور حمل و نقل شمال و جنوب هستیم که البته نیاز به حل بسیاری از مسائل مرتبط مثل لایروبی، ساخت پایانه های کانتینری، توسعه بنادر آستاراخان دارد.

وی گفت: توسعه فناوری اطلاعاتی و دیجیتالی در خط کانتیری توسط دولت فدراسیون روسیه تصویب شده است که در مرحله بعد عملی خواهد شد.

تسوتکوف تصریح کرد: این کار به طور مشترک توسط شرکت های سرمایه گذاری خصوصی و حمایت دولت های روسیه، ایران، ترکمنستان، هند آلمان انجام می شود.

کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران نیز با بیان اینکه کریدور شمال - جنوب به عنوان یک سرمایه گذاری بلند مدت، نقش مهمی در توسعه مبادلات تجاری دو کشور خواهد داشت، اظهار کرد: این راه، آینده درخشانی خواهد داشت. به گفته جلالی، پروژه ایجاد زیرساخت حمل و نقل برای انتقال بار از آسیا به اروپا و بالعکس از طریق بنادر ایران و روسیه در خزر را مد نظر دارد. قرار است بندر الیا آستراخان و بندر لاگان کالمیکیا بخشی از کریدور حمل و نقل «شمال - جنوب» باشند.

با اجرای این پروژه، شمال اروپا به شرق آسیا از طریق ایران، جمهوری آذربایجان و روسیه متصل می‌شود و هدف اولیه‌ای که برای این طرح نوشته شد، ترانزیت سالانه پنج میلیون تن کالا از این مسیر است. سال 1398 برای تکمیل کریدور شمال - جنوب، تفاهم‌نامه سه‌جانبه‌ای بین روسای جمهوری ایران، روسیه و جمهوری آذربایجان امضا شد.

*س_برچسب‌ها_س*