چهارشنبه 3 بهمن 1403

فعالیت 2846 موسسه آموزشی و پژوهشی در کشور / تمرکز وزارت علوم روی ارزیابی غیردولتی‌ها

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
فعالیت 2846 موسسه آموزشی و پژوهشی در کشور / تمرکز وزارت علوم روی ارزیابی غیردولتی‌ها

تهران - ایرنا - رییس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه 60 تا 70 درصد تمرکز این مرکز روی ارزیابی و نظارت دانشگاه‌های غیردولتی است، گفت: بر اساس آخرین آمار، 2846 موسسه آموزشی و پژوهشی در کشور فعالیت می‌کنند.

روح الله رازینی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره تعداد مراکز آموزش عالی دولتی و غیردولتی، آموزشی و پژوهشی فعال در کشور، اظهار داشت: از تعداد 2 هزار و 846 موسسه و دانشگاه دولتی و غیردولتی، 308 دانشگاه غیردولتی، 130 دانشگاه دولتی، 223 مرکز رشد، 49 پارک علم و فناوری، 135 موسسه آموزش عالی، 507 واحد دانشگاه آزاد، 180 مرکز دانشگاه فنی وحرفه ای، 408 مرکز دانشگاه پیام نور، 98 مرکز دانشگاه فرهنگیان، 562 مرکز دانشگاه جامع علمی کاربردی، 92 موسسه پژوهشی دولتی وابسته به دستگاه های اجرایی و نهادهای عمومی و 154 موسسه پژوهشی غیردولتی، فعال هستند.

وی درباره بازدیدهایی که مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم سال های گذشته از این مراکز داشته است، گفت: در سال 96 تعداد هزار و 800 بازدید از این مراکز انجام شد که البته به معنای بازدید از هزار و 800 مرکز نبود، بلکه در برخی موارد، بازدیدها و نظارت ها تکرار شده بود. در سال 1400 به دلیل کرونا و سطح ساختاری که وجود داشت 392 بازدید انجام شد که معادل 15 درصد موسسات می شود. سوال اصلی اینجاست با چه ظرفیتی می توان از 2 هزار و 846 مرکز برای نظارت و ارزیابی عملکرد، بازدید به عمل آورد و چند سال طول می کشد همه این مراکز آموزشی و پژوهشی یک بار مورد ارزیابی قرار گیرند.

رییس مرکز نظارت، ارزیابی و تضمین کیفیت وزارت علوم درباره دانشگاه های غیردولتی، خاطرنشان کرد: بین 60 تا 70 درصد فعالیت های نیروی انسانی این مرکز روی دانشگاه های غیردولتی تمرکز دارد، در حالی که فقط 10 درصد آموزش عالی را دانشگاه های غیردولتی تشکیل داده اند.

رازینی درباره مأموریت سه گانه وزارت علوم، بیان کرد: سه مأموریت سیاستگذاری و برنامه ریزی، حمایت و پشتیبانی و نظارت و ارزیابی بر عهده وزارت علوم قرار دارد و شأن مرکز نظارت در کنار برخی وظایف، تحقق این وظیفه سوم است. بر اساس نظام‌نامه ارزیابی، نظارت و تضمین کیفیت، وضعیت علمی را باید با هدفی که قرار است محقق شود، مقایسه کنیم و این مورد فقط با مشارکت جمعی امکانپذیر است.

وی درباره نظام ارتقای اعضای هیأت علمی که بخشی از وظایف آن بر عهده مرکز نظارت و ارزیابی وزارت علوم قرار دارد، گفت: نظام ارتقا به رفتار اعضای هیأت علمی جهت می دهد. اگر شاخص ها به گونه دیگری بود رفتار استادان تغییر می کرد. بنابراین اگر به نظارت و ارزیابی نه به عنوان مکانیسم کشف تقلب بلکه به عنوان ابزار جهت دهی به حرکت آموزش عالی نگاه شود، اهمیت این حوزه را بهتر درک می کنیم.

برچسب‌ها