شنبه 10 آذر 1403

فعال دانشجویی دانشگاه علامه: عده‌ای تحریم را بهانه‌ای برای پوشاندن ناکارآمدی‌هایشان کرده بودند

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
فعال دانشجویی دانشگاه علامه: عده‌ای تحریم را بهانه‌ای برای پوشاندن ناکارآمدی‌هایشان کرده بودند

هانیه سلحشور مسئول واحد خواهران انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی در گفت‌وگو با خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب درباره "تقویت تولید ملی" به عنوان اصلی‌ترین راهکار برون‌رفت از مشکلات اقتصادی گفت: رشد اقتصادی یعنی تولیدات یک کشور نسبت به سال قبل افزایش پیدا کرده باشد. وقتی تولید افزایش پیدا کند، اشتغال افزایش یافته و به تبع آن نرخ بیکاری کاهش می‌یابد. علاوه بر آن، در این حالت عرضه زیاد شده و قیمت‌ها کاهش پیدا می‌کند و به دنبال آن قدرت خرید مردم افزایش می‌یابد.

وی تاکید کرد: افزایش تولید ملی در کنار بی‌نیازی از واردات در بسیاری از حوزه‌ها، سبب افزایش صادرات و ورود ارز به کشور هم می‌شود. وقتی ارز مورد نیاز کشور تأمین شود، کشور می‌تواند بسیاری از زیرساخت‌ها یا پروژه‌های نیمه‌کاره را تأمین مالی کند و آنها را به اتمام برساند.

این فعال دانشجویی افزود: به همین جهت خود افزایش تولید و حمایت از تولید ملی، باعث کاهش تورم و توسعه‌یافته‌تر شدن کشور می‌شود.

سلحشور با اشاره به اهمیت تولید گفت: تولید، مخصوصاً در وضعیت کنونی کشور به قدری مهم است که رهبر انقلاب در سخنرانی اخیر خود تولید را به منزله "جهاد" دانسته‌اند.

وی با طرح این سوال که آیا از کالای کم کیفیت داخلی هم باید حمایت کنیم؟ اظهار داشت: در بسیاری از مواقع کالای ایرانی باکیفیت‌تر است یا کیفیت مشابه محصول خارجی دارد. در برخی حوزه‌ها هم که کیفیت پایین‌تری دارد، به این باید فکر کنیم اگر ما آن محصول را از کارگر ایرانی نخریم، آن کارگر چطور باید کیفیت محصولش را افزایش دهد؟

این فعال دانشجویی افزود: وقتی تکنولوژی در یک کشور به روز نباشد و به تبع آن هزینه تولید زیاد باشد، کارخانه چاره‌ای جز افزایش قیمت محصول ندارد. البته این مسئله نافی این نیست که نهادها و مسئولین مربوطه باید فضای تولید را رقابتی کنند تا از ایجاد انحصار جلوگیری کنند.

مسئول واحد خواهران انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه درباره موانع تولید و راهکارهایی برای تقویت آن افزود: دریافت بسیار سخت مجوز، گرفتن مالیات‌های سنگین از مشاغل تولیدی و نبود حمایت، فرار مالیاتی‌های گسترده از موانع تولید هستند. برای حل موانع تولید، اول باید مقررات مزاحم و غیرضروری حذف شود و دریافت مجوزهای کسب و کار تسهیل شود؛ زیرا فضای کسب و کار که در ایران اصلاً وضع مطلوبی ندارد.

وی با بیان اینکه براساس برخی نظرها ایران بین 190 کشور در شاخص سهولت کسب و کار، رتبه 120 را دارد، گفت: طرح‌هایی مثل تسهیل صدور برخی مجوزهای کسب و کار، مواردی هستند که بیشتر از این باید شاهد فراگیر شدنش باشیم؛ گرچه این طرح هنوز تصویب نشده است.

وی ادامه داد: مسئله دوم امنیت سرمایه‌گذار است. سرمایه‌گذاری که می‌بیند هرروز قیمت نرخ ارز بالا و پایین می‌شود، با چه ریسکی باید سرمایه‌گذاری کند؟ ثبات اقتصادی و سیاست‌های تشویقی باید به نحوی باشد که سرمایه‌گذار را به سمت مشاغل مولد بکشاند.

سلحشور تصریح کرد: سوم نظام مالیاتی کشور است که در این راستا نقش مهمی می‌تواند ایفا کند. وجود مالیات‌هایی مثل مالیات بر عایدی سرمایه، مالیات بر مجموع درآمد و...، خود هدایت‌کننده سرمایه های راکد به سمت تولید و ایجاد عدالت اقتصادی است. البته لازمه ایجاد این نظام، وجود پایگاه‌های داده و اطلاعات است که بتواند یک سیستم شفاف و عادلانه مالیاتی را ایجاد کند.

مسئول واحد خواهران انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه گفت: مسئله بعدی هم مبارزه با قاچاق است که بی توجهی به آن واقعا تولید کشور را از کار می‌اندازد.

وی درباره این سوال که آیا اقتصاد مقاومتی باعث نمی‌شود تجارت ما با دنیا محدود شود؟ و اینکه چگونه اقتصاد مقاومتی می‌تواند تحریم‌ها را بی اثر کند هم اظهار داشت: در اقتصاد مقاومتی، ما به دنبال کاهش آسیب‌پذیری اقتصاد در حوزه‌های فشار دشمن و شکوفایی و رشد آن هستیم.

سلحشور اضافه کرد: عده‌ای ممکن است بپرسند اصلا اقتصاد مقاومتی چیست و چرا باید آن را در پیش گرفت، ولی متوجه نیستند شرایط اقتصادی کشور ما را نباید با سایر کشورها مقایسه کنند، چون تقریبا هیچ اقتصادی مثل اقتصاد کشور ما اینگونه زیر بار فشار و تحریم و تهاجم دشمن نبوده است. البته در گذشته برخی‌ها تحریم را به یک بهانه تبدیل کرده بودند تا بتوانند ناکارآمدی‌هایشان را بپوشانند.

وی گفت: اقتصاد مقاومتی یعنی اتکا به توانایی ها و ظرفیت‌های کشور برای رشد اقتصادی و تولید، در عین تجارت و مراوده با دنیا.

این فعال دانشجویی یادآور شد: اقتصاد مقاومتی به معنای بسته بودن کشور و تجارت نکردن با جهان نیست، بلکه به معنای وابسته نبودن اقتصاد کشور به هیچ ابرقدرتی است، به نحوی که بتواند استقلال ما را تحت تأثیر قرار بدهد یا با آن ما را کنترل کند. برای همین هست که ما عضو سازمان هایی مانند سازمان اکو، پیمان همکاری‌های شانگهای، سازمان D8، سازمان اوپک و... هستیم و این نشان‌دهنده ظرفیت بالای کشور برای تجارت است.

وی درباره دستاورد های انقلاب اسلامی در زمینه اقتصاد تاکید کرد: اگر دستاوردهای اقتصادی انقلاب را بخواهیم بربشماریم، می توان گفت که اقتصاد کشور از جایگاه 26 در سال 57، به جایگاه 18 در سال 96 ارتقا یافت و جزو 20 قدرت اقتصادی جهان قرار گرفت.

وی ادامه داد: همچنین با وجود افزایش بیش از دو برابری جمعیت، میزان فروش نفت خام به یک چهارم قبل از انقلاب کاهش یافته است. از سویی تعداد واحدهای صنعتی کشور 10 برابر شده است.

سلحشور اضافه کرد: قبل از انقلاب فقط 5 درصد نیازهای دفاعی کشور تولید داخل بود، در حالی که الان حدود 90 درصد این نیاز در داخل تأمین می‌شود. همچنین سرانه برخورداری جامعه از خدمات بانکی نسبت به قبل از انقلاب بیش از 20 برابر شده است.

وی گفت: همچنین پیش از انقلاب، امنیت غذایی ما 30 روز بوده و در سال‌های پایانی دهه90 به 330 روز رسیده است.

انتهای پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید خبرگزاری فارس خبر فارس نیوز این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است