فلج اطفال در کشور به صفر رسید / سرخک و سرخجه در آستانه حذف
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلام اینکه آمار فلج اطفال در کشور به صفر رسیده است، گفت: بیماریهای سرخک و سرخجه به دلیل واکسیناسیون گسترده در مرحله حذف قرار گرفتهاند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، حسین فرشیدی ضمن تشریح دستاوردهای حوزه بهداشت در کشور اظهار کرد: در حوزه واکسیناسیون کشوری در منطقه رتبه یک را داریم و از ابتدا دو سیاست را در اولویت قرار دادیم؛ اول اینکه واکسن باید توسط دولت تامین شده و به صورت رایگان در اختیار مردم قرار گیرد و دوم اینکه اعتماد جامعه به حوزه بهداشت برای دریافت به موقع واکسن، جلب شود.
وی افزود: ماحصل واکسیناسیون با 97 درصد پوشش کشوری، منجر به این موفقیت شد که امروز، آمار بیماری فلج اطفال در کشور به صفر رسیده است، علیرغم اینکه در کشورهای همسایه هنوز هم این بیماری مشاهده میشود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: بیماریهای سرخک و سرخجه به دلیل واکسیناسیون گسترده در مرحله حذف قرار گرفتهاند.
وی با اشاره به پیشگیری از مرگ و میر در دوران همه گیری کرونا، بیان کرد: تزریق روزانه بیش از 8 میلیون دز واکسن کرونا و کنترل این بیماری، از دستاوردهای مهم حوزه بهداشت در دولت سیزدهم محسوب میشود و در دوره کرونا نیز با تامین واکسن و مشارکت مردم، این بیماری به خوبی مدیریت و کنترل شد.
بنابر این گزارش، فلج اطفال یک عفونت حاد ویروسی است که ممکن است در هر سنی رخ بدهد اما بیشتر در سنین کودکی دیده میشود. در مناطق با سطح بهداشت پایین، این ویروس از طریق مدفوع منتقل میشود و ممکن است منجر به فلج فرد شود.
سرخک نیز بیماری ویروسی با قابلیت انتشار زیاد از طریق تنفس است که با لکه های قرمز روی پوست صورت و بدن بروز مییابد. سرخجه نیز یک بیماری ویروسی است که از طریق تنفس منتقل شده و منجر به بروز تب و دانههای پوستی میشود.
ایران از واردات واکسن "پنوموکوک و روتاویروس" بینیاز میشودکاهش مرگ و میر نوزادان از نتایج واکسیناسیون و ارتقای بهداشت
فرشیدی با اشاره به ارتقای شاخصهای بهداشتی از سال های ابتدایی پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون، تصریح کرد: عملکرد حوزه بهداشت در پیشگیری از بیماریها و ارتقای شاخص های سلامتی، به گونه ای است که از مرگ و میر 30 در هزار در نوزادان زیر یک ماه، به عدد 8.5 برسیم که در مقایسه با سایر کشورهای منطقه و برخی کشورهای جهان، موفقیت خوبی به شمار میرود.
وی افزود: مرگ و میر حین بارداری، کودکان زیر 5 سال و بالای 5 سال نیز به طور واضح در طی سالهای بعداز انقلاب اسلامی تاکنون، کاهش چشمگیر داشته و تمام این موفقیتها مرهون سیستم بهداشتی مناسب در کشور است.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به تشخیص به موقع، درمان و کنترل بیماری مالاریا در کشورمان، خاطرنشان کرد: در حال حاضر در زمینه درمان بیماری سل در کشور از نظر تشخیص، درمان و پیگیری، در سطح منطقه رتبه یک را داریم.
وی با بیان اینکه نظام سلامت باید پویایی خود را حفظ کند، عنوان کرد: با اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع به صورت فعالتر در سطح کشور و پیگیری مداوم سلامتی افراد از سوی مراقبین سلامت، به سمت پویایی هرچه بیشتر حوزه سلامت و پیشگیری، پیش خواهیم رفت.