دوشنبه 5 آذر 1403

فوق تخصص بیماری های عفونی: دسترسی افراد بیمار و نیازمند به ماسک را کم نکنیم

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
فوق تخصص بیماری های عفونی: دسترسی افراد بیمار و نیازمند به ماسک را کم نکنیم

رشت - ایرنا - فوق تخصص بیماری های عفونی و کارشناس ارشد مرکز بیماری های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با استفاده بی قاعده و بی هدف از ماسک، دسترسی افراد نیازمند به این لوازم را کم می کنیم.

به گزارش خبرنگار ایرنا، دکتر حسین معصومی غروب روز یکشنبه در نشست خبری در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی گیلان در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان در رشت افزود: ماسک را باید افراد دچار بیماری استفاده کنند در مکان هایی که همه سالم هستند وعطسه و سرفه ای نیست، استفاده از آن ضرورتی ندارد.

وی با بیان اینکه در مکان های شلوغ و محل های تجمع همانند مینی بوس و مترو می توان از ماسک استفاده کرد، اظهار داشت: اینکه فردی در خیابان راه می رود و بدون هیچ علتی از ماسک استفاده می کند، ضرورتی ندارد، این مهم موجب اضطراب در جامعه می شود.

کارشناس ارشد مرکز بیماری های وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درباره سئوال یکی از خبرنگاران مبنی بر نگهداری سگ در منزل خاطر نشان کرد: کرونا بیماری مشترک بین انسان و حیوان است اما عامل این بیماری سگ نبوده است.

این فوق تخصص بیماری های عفونی بیان داشت: توصیه آن است که حیوانات در محیط خانه نگهدای نشوند و در محیط مخصوص خودشان یا در گوشه حیات منزل در مکانی نگهداری شوند.

ویروس کرونا جزو خانواده بزرگی از ویروس‌ها است که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می‌شود.

در معمولی‌ترین حالت، این ویروس باعث سرماخوردگی می‌شود اما در مواردی باعث سندروم حاد تنفسی یا همان "سارس" می‌شود که نشانه‌های ابتلا به آن تب، سرفه و تنگی نفس است.

این ویروس که شیوع آن از اواخر دسامبر سال گذشته میلادی (دی ماه) در چین شروع شد، علاوه بر 30 استان و منطقه چین، به شماری دیگر از کشورها از جمله آمریکا، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا، فرانسه و امارات متحده عربی نیز سرایت کرده است.

دوره نهفتگی نسبتا طولانی این بیماری تنفسی مرگ بار از چند روز تا دو هفته متغیر است و همین امر موجب می‌شود مبتلایان تا پیش از بروز علایمی چون تب و تنگی نفس به مراکز درمانی مراجعه نکنند.

این ویروس برخلاف ویروس سارس که در سال 2003 در چین شیوع پیدا کرد و پس از سرایت به 26 کشور جهان 8 هزار و 100 نفر را مبتلا کرد، در دوره نهفتگی نیز از فرد به فرد قابل انتقال است، کارشناسان تهدید واقعی کرونا را در همین قابلیت شیوع و انتشار گسترده آن می‌بینند.

*س_برچسب‌ها_س*