فیلم / رشد عجیب ساختمانهای ناایمن تهران؛ 4.5 برابر در 3 سال
تعداد ساختمانهای ناایمن شهر تهران از سال 96 تاکنون 4.5 برابر افزایش داشته است.
به گزارش خبرنگار حوادث باشگاه خبرنگاران پویا؛ شامگاه چهارشنبه (11 تیر 99) بود که در پی انفجار و آتشسوزی گسترده در کلینیک سینا اطهر، واقع در خیابان شریعتی، 19 نفر (15 زن و چهار مرد) به کام مرگ فرو رفتند.
17 نفر از متوفیها کادر درمانی و دو نفر دیگر از مراجعکنندگان به این کلینیک بودند. همچنین آتشنشانان در جریان این حادثه موفق به نجات جان 20 نفر از افرادی شدند که حین حادثه در مرکز مذکور محبوس شده بودند.
پس از این حادثه روایتهای مختلفی درباره علل بروز آن به سخن آمد اما تمام این روایتها بر یک موضوع و آن هم ناایمن بودن ساختمان کلینیک صحه میگذاشت.
سید جلال ملکی؛ سخنگوی آتشنشانی تهران هم در تأیید ناایمن بودن ساختمان سینا اطهر گفت: در سالهای 96، 97 و 98 از این ساختمان بازدید شده اما متأسفانه ترتیب اثر خاصی داده نشده بود. در سال 98 نیز یک اخطار جدی برای آنها توسط شهرداری صادر شده بود.
پس از بروز این حادثه، به مانند آنچه بعد از حادثه پلاسکو روی داد، بحث ساختمانهای ناایمن در پایتخت مطرح شد. بنابر آنچه توسط مسئولان شهری و آتشنشانی اعلام شده بود در سال 96، هفت هزار و 330 ساختمان ناایمن در تهران شناسایی شده بود.
زهرا صدراعظم نوری؛ رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر تهران، دی ماه 96، در جریان سی و چهارمین جلسه شورای شهر تهران گفته بود: هفت هزار و 300 ساختمان ناایمن در تهران شناسایی شده که از این تعداد یک هزار و 152 ساختمان متعلق به شهرداری است که انتظار میرود که شهرداری اقدامات لازم برای ایمنسازی ساختمانهای خود انجام دهد.
یک سال پس از این اظهارات، محمود قدیری؛ معاون پیشگیری سازمان آتشنشانی تهران با اشاره به شناسایی بیش از 21 هزار ساختمان ناایمن در سطح شهر تهران، گفت: این ساختمانها بر اساس سه اولویت دستهبندی شدهاند و هماکنون ساختمانهای در اولویت، مورد بازدید کارشناسان قرار میگیرند و کارشناسان اعزامی بر اساس چک لیست تهیه شده برای هر ساختمان ناایمن، دستورالعمل ایمنی ارسال میکنند.
محسن هاشمی؛ رئیس شورای شهر تهران نیز این هفته در حاشیه برگزاری جلسه شورای شهر تهران در جمع خبرنگاران درباره تعداد ساختمانهای ناایمن در تهران اظهار کرد: بعد از حادثه پلاسکو پایشی از ساختمانهای ناایمن انجام گرفت که در نهایت اعلام شد که 33 هزار ساختمان ناایمن در شهر تهران وجود دارد که از این تعداد پس از حادثه پلاسکو تا به امروز حدود 220 ساختمان ایمن شدهاند و سه هزار و 200 ساختمان نیز در حال ایمنسازی هستند که متأسفانه نزدیک به 30 هزار ساختمان اقدام موثری را درباره ایمنسازی انجام ندادند.
اما مسئله اساسی درباره نحوه برخورد اساسی با ساختمانهای ناایمن وجود دارد، مسئولان شهری میگویند اختیارات شهرداری تهران برای برخورد با مالکان این ساختمانها کم است.
مهدی داوری؛ مدیرعامل سازمان آتشنشانی تهران نیز درباره ساختمانهای ناایمن در تهران میگوید: طرحی را به عنوان پایش ایمنی ساختمانها را در دستور کار قرار دادیم که در جریان اجرای این طرح 243 ساختمان مشابه پلاسکو شناسایی شدهاند البته این 243 ساختمان الزاما مانند پلاسکو نبودند، چون شرایط ساختمان، نوع سازه و نوع کاربری و قدمت ساختمان بسیار اهمیت دارد و تمام ساختمانها مشابه نیستند اما با همکاری قوهقضائیه 11 مورد که از بقیه خطرناکتر بودند ملزم شدند که موارد ایمنی را رعایت کنند و ما با همکاری قوهقضائیه برخی را پلمپ کردیم تا اقدامات ایمنی را انجام دادند.
مدیرعامل سازمان آتشنشانی با بیان اینکه الزامات قانونی ما بازدارنده نیست، گفت: الزامات قانونی ما الزامآور نیست به ویژه برای ساختمانهایی که در گذشته پایانکار دریافت کردهاند، قانونهای الزامآوری برای این ساختمانها نداریم و البته همکاری ما با قوهقضائیه ادامه دارد و ما امیدواریم که خود ساختمانها برای ایمنیشان اقدام کنند.
افزایش بیش از 4.5 برابری تعداد ساختمانهای ناایمن شهر تهران از سال 96 تاکنون، نشاندهنده این است که موضعگیری و واکنشها مسئولان و نهادهای ذیربط صرفا به حرف و گلایه محدود شده و تداوم وضع موجود فقط خطر تکرار حوادثی مانند پلاسکو و ساختمان سینااطهر را به ساعت صفر نزدیکتر میکند!
فراهانی: 20 هزار ساختمان در تهران اخطار ایمنی دریافت کردند / بیتوجهی مالک کلینیک اطهر به 4 تذکر آتشنشانی گزارش آتشنشانی از انفجار در کلینیک سینا؛ دپوی 30 مخزن اکسیژن و نیتروژن در یک اتاقانتهای پیام /