یک‌شنبه 30 دی 1403

قائمیان: فرهنگ مقاومت باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
قائمیان: فرهنگ مقاومت باید به فرهنگ عمومی تبدیل شود

بازیگر عرصه سینما، تئاترو تلویزیون، فرهنگ سازی در حوزه سینمای مقاومت را امری مهم قلمداد کرد و بر ضرورت فرهنگ سازی در این عرصه تأکید کرد و گفت: مفهوم مقاومت فراتر از آن است که درقالب یک ژانر بگنجد.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، فرهاد قائمیان، بازیگر سینمای ایران گفت: فرهنگ سازی در حوزه مقاومت امری مهم و حیاتی است؛ چراکه مقاومت باید همیشه در میدان و عملیاتی باشد و در زندگی روزمره عموم مردم جاری و ساری گردد؛ واقعیت آن است که مقاومت محدودیت پذیر نیست و نمی توان اذعان کرد که تبلیغات پیرامون فرهنگ مقاومت و یا حتی سینمای مقاومت مختص به جشنواره‌های ادواری گردد؛ فراخوان در حوزه سینمای مقاومت، تئاتر مقاومت و علی الخصوص فرهنگ مقاومت باید همیشگی باشد.

قائمیان تأکید کرد: هیچ گاه نباید فراموش کنیم که میراث دار امنیت و آرامشی هستیم که در پی مقاومت و رشادت بزرگ مردان عرصه مقامت به دست آورده‌ایم.

بازیگر فیلم بادیگارد گفت: نکته مهم، ورود فرهنگ مقاومت به عرصه‌های مختلف هنری و ادبی، با در نظر گرفتن جایگاه تاریخی و اجتماعی آن است؛ که امروز به واسطه آن در جایگاهی توأم با امنیت قرار گرفته‌ایم و قادریم جشنواره برگزار کنیم تا این فرهنگ و گفتمان را بیش از پیش بومی کرده و انتقال دهیم. البته این اهداف در صورتی محقق می گردند که ما این فرهنگ را زندگی کنیم.

وی افزود: در یک نگاه کلی برای قرابت هر چه بیشتر فرهنگ مقاومت با عرصه سینما و پیاده سازی این گفتمان در حوزه سینما نیاز به درایت، حمایت و نظارت کامل مسئولین و متولیان امر کاملاً محسوس است. در این حیطه باید برنامه‌ریزی دقیق صورت پذیرد تا این فرهنگ، نه تنها در حوزه سینما بلکه در تئاتر، ادبیات و هنر های تجسمی حضوری پررنگ‌تر یابد.

معرفی مدیران ستادی هفدهمین جشنواره فیلم مقاومت

بازیگر فیلم قارچ سمی بیان کرد: بهتر است جشنواره فیلم مقاومت به صورت دائمی برگزار گردد، و در حد فاصل اختتامیه این دوره تا آغاز دوره بعد، شرایطی را برای اکران فیلم‌های مقاومت ایجاد کند. در حقیقت سینمای مقاومت باید سینماها و مکان‌هایی را در دست داشته باشد تا بتواند فیلم‌های این حوزه را اکران کند. در جهت تسری فرهنگ مقاومت باید جشنواره؛ اکران عمومی بگذارد، باید میزهای نقد و بحث و گفتگو ایجاد کند، برنامه‌های تلویزیونی در این حوزه تولید گردد و حتی باید با نگاهی دقیق به اجزای فیلم مقاومت همچون موسیقی و ادبیات پرداخته شود تا به اثری فاخر در حوزه سینمای مقاومت دست یابیم.

قائمیان اضافه کرد: ما با سینمای مقاومت فرهنگ‌سازی می‌کنیم و این امر نباید مختص به داخل مرزها باشد و باید با نگاهی جهان شمول به آن نگریست. باید در این زمینه فیلم هایی تولید کنیم که قابلیت پخش در دیگر کشورها را داشته باشد و به این واسطه فرهنگ مقاومت را بیش از پیش منتقل کنیم.

وی با بیان اینکه مقوله دفاع مقدس را باید هر روز نفس بکشیم، اذعان کرد: نباید دفاع مقدس را فراموش کنیم و نباید منتظر هفته دفاع مقدس باشیم و در تسری این امر به مقاومت؛ نباید منتظر جشنواره‌های مقاومت در حوزه‌های مختلف باشیم بلکه باید مقاومت را به فرهنگ عمومی تبدیل نماییم.

غفاری: جشنواره فیلم مقاومت همه فیلم‌های ضدسرمایه‌داری و لیبرالیسم دنیا را حمایت می‌کند

قائمیان در پایان، تعریف کردن مقاومت در قالب ژانر را بازدارنده و محدود کننده قلمداد کرد و گفت: به زعم من مفهوم مقاومت فراتر از آن است که درقالب یک ژانر بگنجد. مفاهیمی چون ایثارگری‌ها، فداکاری‌ها و از خودگذشتگی‌ها، فرهنگ شهادت و بزرگان و اسطوره‌هایی همچون قاسم سلیمانی‌ها، در پس این مفهوم مستترند. مقاومت امری بسیط است که از درون خانواده تا میدان نبرد را شامل می‌شود و عنوان دادن به آن تنها از عظمتش می‌کاهد. پس اجازه دهیم تا فیلمساز با تعریفی که خود از مقاومت دارد به تولید اثر بپردازد و او را در یک چهارچوب خاص محدود نکنیم.