پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

قاضی‌زاده هاشمی: دشمن، ایران قدرتمند را نمی‌خواهد

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
قاضی‌زاده هاشمی: دشمن، ایران قدرتمند را نمی‌خواهد

قاضی‌زاده هاشمی گفت: دشمن به‌خوبی متوجه شده است که آن چیزی که در جمهوری اسلامی ایران زاینده قدرت است، پیوست بین مردم و نظام اسلامی است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مهسا حنیفه - سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، استاد دانشگاه و رئیس بنیاد شهید در دولت سیزدهم با حضور در برنامه صف اول ضمن گرامیداشت روز بصیرت گفت: ما در مجلس سال 88 نگاه‌های مختلفی داشتیم، اما اینکه بگویم به چه ترتیب بود، همه نگران بودند و انقلاب اسلامی برای‌شان مهم بود، اما یک بهت‌زدگی و تعجب و گاهی سردرگمی دیده می‌شد. گاهی دیده می‌شد که در هیئت رئیسه مجلس هم تحلیل درستی از اوضاع وجود ندارد. بعضی از حرکت‌هایی که از طرف مجلس انجام می‌شد به برخی از بهانه‌جویی‌های فتنه‌گران کمک می‌کرد. ولی از آن طرف، مواضع انقلابی، بیانیه‌ها و نامه‌هایی هم بود که گاهی حکیمانه و قوی بود.

به گفته قاضی‌زاده هاشمی، حضرت آقا در آن‌زمان‌ها خیلی بر نقش خواص اشاره می‌کردند و اینکه خواص باید دقت کنند، چون مردم به آنها نگاه می‌کردند.

قاضی‌زاده هاشمی همچنین گفت: این مسأله نشان‌دهنده این است که ایشان هم موضع‌گیری خواص را کافی، دقیق و به‌هنگام نمی‌دانستند.

او درباره مهم‌ترین عوامل شکل‌گیری جریانات فتنه 88 گفت: بنده حقیقتاً یک مشابه‌سازی می‌کنم بین فتنه‌هایی که در انقلاب اسلامی اتفاق افتاد با فتنه‌هایی که در زمان امیرالمومنین (ع) اتفاق افتاد. وقتی یک حکومتی قیام الی‌الله می‌کند و می‌خواهد عدالت را برقرار کند و قصد دارد ظلم‌ستیز و استکبارستیز باشد، در درون با یک‌سری جریان مخالف و در بیرون با یک‌سری دشمن روبه‌رو می‌شود.

او در ادامه گفت: جریان کفر جهانی می‌توانست از ایران عبور کند. قبل از انقلاب هم اینها تلاش کردند که شاه را نگه دارند. هیچ‌وقت هم رابطه‌شان با ایران اسلامی اصلاح نشد. اینها از اول انقلاب هم جنگ راه انداختند و تلاش‌های گسترده‌ای کردند، تلاش‌شان این بود که انقلاب اسلامی را یا براندازی کنند یا تضعیف کنند.

قاضی‌زاده هاشمی اظهار داشت: این جریان تلاشش این بود که از یک طرف قوای انقلاب را بگیرد و از طرفی دیگر، فرماندهان انقلاب را دچار دسته‌های مختلف کند.

او در ادامه خاطرنشان کرد: عده‌ای از ابتدای انقلاب معتقد بودند که پدیده انقلاب اسلامی به پیروزی رسیده است و تمام شده و ما باید مانند سایر کشورها، یک کشور عادی شویم.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران دولت سیزدهم تصریح کرد: سال 88 این اتفاق افتاد؛ به این دلیل که یک عده‌ای از کسانی که در پی‌ریزی انقلاب اسلامی نقش داشتند، مواضع‌شان تغییر کرد. به‌همین خاطر برای مردم سؤال ایجاد شد.

قاضی‌زاده هاشمی افزود: فتنه به همین خاطر فتنه است که درست و غلط با هم دیگر قاطی می‌شوند و شما چهره‌های موجه را می‌بینید که مواضع‌شان عوض شده است؛ یا کلاً صدای استکبار جهانی و رادیو اسرائیل و... از گلوهای‌شان خارج می‌شد یا حداقل این بود که دوپهلو حرف می‌زدند؛ چرا، چون برخی از خواسته‌های آنها استیفا نشد؛ و کم‌کم دچار واگرایی، سپس تضاد و بعد مقابله شدند.

او همچنین گفت: چون خواص به‌درستی به وظیفه‌شان عمل نکردند، عموم مردم هم دچار تردید و سردرگمی شدند که حرف درست چیست؟

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران دولت سیزدهم در ادامه گفت: بدتر از همه عدم تمکین آنها به قانون بود. آنها خود را بالاتر از قانون می‌دانستند. این افراد جزء نویسندگان قانون اساسی بودند و جزء کسانی بودند که در نهادینه شدن آن نقش داشتند، وقتی به خودشان رسید، همان قانون اساسی را نقض کردند و گفتند ما آن را تا زمانی قبول داریم که به‌نفع ما باشد.

قاضی‌زاده هاشمی اظهار کرد: دشمن ایران قدرتمند را نمی‌خواهد. ایران اسلامی هم مرتب درحال اوج‌گیری و افزایش قدرت است. اگر شما به‌لحاظ منطقه‌ای، قدرت جمهوری اسلامی را بعد از سال 88 نگاه کنید، می‌بینید که قدرت ایران توسعه پیدا کرده است و این موضوع برای دشمن مطلوب نیست. به‌همین خاطر مرتب در حال تلاش برای مهار ایران است.

به گفته قاضی‌زاده هاشمی، دشمن به‌خوبی متوجه شده است که آن چیزی که در جمهوری اسلامی ایران زاینده قدرت است، پیوست بین مردم و نظام اسلامی است. مردم هستند که باعث تأسیس این نظام مقدس شدند و تا امروز از آن حمایت کرده‌اند. دشمن برای آنکه بتواند موفق شود و بین مردم و نظام گسست ایجاد کند، مرتب در حال ایجاد فتنه است.

او ادامه داد: برای اینکه فتنه مؤثر باشد، باید روی حساسیت‌های جامعه ما دست بگذارد و توسط کسانی این کار را تبدیل به یک ارزش کند که بین مردم محترم هستند. یک دوره از سلبریتی‌های سیاسی استفاده کرد، یک دوره از سلبریتی‌های فرهنگی و اجتماعی استفاده کرد. در سال 78 هم از جریان دانشجویی استفاده کرد. چون دانشجو نماد عدالت‌خواهی است. در سال 88 از چهره‌های سیاسی استفاده کرد. در سال 1401 از چهره‌های فرهنگی، هنری و ورزشی استفاده کرد. چون اگر خود آمریکا و اسرائیل بیایند و حرف بزنند، مردم می‌دانند که آنها دشمن‌شان هستند و حرف‌های‌شان را از دهان کسانی زدند که محترم هستند. پیش‌بینی می‌کنیم که در فتنه‌های آینده از اصناف استفاده خواهند کرد.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران دولت سیزدهم همچنین تصریح کرد: برنامه‌ریزی دشمن درازمدت است. به‌تدریج نقاط ضعف و آدم‌های ضعیف را پیدا می‌کنند و با آنها ارتباط برقرار می‌کنند و به دنبال خودشان می‌آورند.

قاضی‌زاده هاشمی در پایان گفت: جریان نفوذ هم دارد مؤثر عمل می‌کند و در نهاد‌های مختلف نمی‌گذارد که کار‌ها به‌خوبی پیش برود. تا می‌آید امری اصلاح شود و به نتیجه برسد، آن امر مقطوع می‌شود و مدیریت تغییر می‌کند. به‌نظر می‌ر‌سد که ما به یک نگاه اساسی در مدل حکمرانی و اداری کشور نیاز داریم و باید این گلوگاه‌هایی که باعث طمع دشمن می‌شود، حذف شود.