قالیباف: اگر چابکی یک جوان را نداشته باشم حق ندارم اینجا بایستم / هر جا خدمت کردهام جوانان را به کار گرفتهام
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی امروز (دوشنبه) در نشست هم اندیشی با جمعی از جوانان فعال فرهنگی و اجتماعی سراسر کشور به مناسبت روز جوان، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و ولادت حضرت علی اکبر (ع)، گفت: برای من افتخار است در این روز که به نام جوان نامگذاری شده در جمع شما جوانان عزیز هستم و خوشحالم که حرف دل خودتان را در حوزههای مختلف مطرح کردید. وی...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی امروز (دوشنبه) در نشست هم اندیشی با جمعی از جوانان فعال فرهنگی و اجتماعی سراسر کشور به مناسبت روز جوان، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و ولادت حضرت علی اکبر (ع)، گفت: برای من افتخار است در این روز که به نام جوان نامگذاری شده در جمع شما جوانان عزیز هستم و خوشحالم که حرف دل خودتان را در حوزههای مختلف مطرح کردید.
وی افزود: یکی از عزیزان در صحبت هایش بنده را خطاب قرار داد مبنی بر اینکه در سن 21 سالگی فرمانده لشکر 5 نصر بوده ام، اما باید بگویم، اگرچه از نظر سیستماتیک و جایگاهی چنین برداشتی وجود دارد، اما بنده در لشکر صرفا مسئول رزمندهها بودم، رزمندههایی که افرادی همچون شهید رستمی و شهید نظرنژاد فرمانده آنها بودند و بنده پادویی آنها را میکردم و آرزو میکردم یک بار با آنها روبه رو شوم.
وی ادامه داد: در آن زمان گرفتن مسئولیت حتی به ذهن ما هم خطور نمیکرد و اصلا موضوعی مانند فرمانده شدن و مسئول شدن حائز اهمیت نبود، ضمن آنکه درجه و سازمانی نیز به آن معنا وجود نداشت و ما به صورت جهادی دور هم جمع شدیم.
قالیباف تاکید کرد: به خود جرأت میدهم که با شما صریح صحبت کنم چراکه همانطور که انقلاب اسلامی از 18 سالگی به من فرصت کار کردن داد، وظیفه خود میدانم فرصت را برای کار کردن شما جوانان فراهم کنم.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: اگرچه سر تعظیم در مقابل پیشکسوتان عرصه سیاست فرو میآورم، اما در هر جا که خدمت کردهام جوانان را به کار گرفته ام و از شما میخواهم خروجی کار این جوانان را با خروجی کار دیگر افرادی - که در این فرصتها و موقعیتها فعالیت کرده اند - مقایسه کنید.
رئیس قوه مقننه در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: نخستین بار که با نام امام آشنا شدم 14 الی 15 سال داشتم و از زمانی که به یاد دارم این مرد الهی جز برای خدا کلامی نگفت و جز برای خدا گامی برنداشت و در مرحله بعد به مردم و جوانان تکیه کرد، جوانان نیز با روحیه اخلاص و محبت خود توانستند با امام ارتباط برقرار کنند و ارتباط قوی بین جوانان و امامشان برقرار شد.
وی افزود: امام (ره) فرمودند دولتها نباید در کاری که مردم انجام میدهند دخالت کنند و دولت صرفا باید کارهایی را انجام دهد که مردم نمیتوانند انجام دهند.
قالیباف تصریح کرد: درواقع خداباوری و مردم باوری در تمامی شئونات و شخصیت امام نهفته بود و این در جامعه نهادینه شد و حتی نهادهای بزرگی مانند جهاد سازندگی و سپاه در ابتدا بدون نام و شکل ساختاری و سازمانی ماهها برای مردم کار کردند و بعدا شکل سازمانی و ساختار به خود گرفتند.
قالیباف بیان کرد: درواقع زمانی که از جوانی صحبت میکنیم یعنی معتقدیم جوانان محور تحول و پیشگامان و پیش آهنگان جامعه هستند، اما کدام جوانان؟ حضرت آقا از آنها با عنوان جوانان مومن، آگاه، کاردان و کاربلد نام برده اند و به تعبیر من جوانانی که هم خوب کار میکنند و هم کار خوب میکنند چرا که برخی افراد خوب کار میکنند، اما الزاما کار خوب نمیکنند.
وی تاکید کرد: باور من این است که باید برای کار تلاش کنیم و الزاماً کار کردن در نظام بوروکراسی و اجرایی تعریف نمیشود.
وی همچنین گفت: زمانی که شهید سلیمانی به شهادت رسیدند حضرت آقا فرمودند اگر ایشان به شهادت نرسیده بود تا 10 سال دیگر او را در سمت فرمانده نیروی قدس نگه میداشتم. اما سوال این است چطور حضرت آقا که از جوانگرایی سخن میگویند، چنین نظری در مورد شهید سلیمانی داشتند؟ به این دلیل که شهید را جوان، چابک، نوآور، دانا، بن بست شکن، خستگی ناپذیر، با ایمان، با اخلاص، انقلابی، بی ادعا و دور از قبیله گرایی و سیاسی گرایی میدانستند؛ بنابراین غرض از جوان گرایی فقط سن نیست.
رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: اگرچه در دوران ابتدای انقلاب و جنگ تحمیلی اکثر کارها توسط جوانان انجام شد، اما همان زمان نیز جوانانی بودند که حال و حوصله جبهه رفتن نداشتند و وارد سیستم اداری شدند و حتی بعد از آنکه جوانان از جبهه آمدند برای آنها فرصت جذب فراهم نکردند.
وی با بیان اینکه این سیستم بوروکراسی امروز همچون اسب سرکش شده و در مسیر مصالح مردم و انقلاب حرکت نمیکند، گفت: دلیل این مهم آن است که این بوروکراسی در اختیار کسانی است که از مردم و سنتهای انقلاب فاصله گرفته و برای شان خداباوری در مدیریت معنایی ندارد و مدیریت را صرفا یک فن میدانند و مسئلهای همچون مدیر اسلامی و غیراسلامی را قبول ندارند و راه اصلاح این است که به همان خداباوری و مردمباوری بازگردیم.
قالیباف عنوان کرد: اگر من امروز تحرک و چابکی یک جوان را نداشته باشم حق ندارم اینجا بایستم درواقع من حق ندارم مسئولیت خدمتگزاری در مجلس را برعهده بگیرم و حتی اگر کسی در مجلس بیشتر از من کار کند من دیگر نمیتوانم خادم مردم در این مسئولیت باشم، ضمن آنکه حضور من در مجلس چیزی از مسئولیتهای اجرایی من نکاسته است چراکه زمانی نمیتوانستیم حتی 200 میلیون بودجه برای مناطق محروم جذب کنیم، اما اکنون برای مناطق محروم 36 هزار میلیارد تومان بودجه در نظر گرفتیم که این موفقیتی قابل توجه است.
وی خاطرنشان کرد: ممکن است وظیفه و مسئولیت ما حتی در حد برداشتن یک سنگ باشد. پس باید بدانیم برداشتن همان یک سنگ یا مدیریت یک کار عمرانی در نزد خداوند با هم تفاوتی ندارد. مهم این است که هر کس هر جایی که قرار داشته باشد به وظیفه خود عمل کند.
رییس مجلس تصریح کرد: جهادی کار کنیم خداوند برای همه اهداف مخصوصاً محرومیتزدایی به ما کمک میکند. من به همکاران خود گفتم که روزی در مسجدی جهادی عمل کردیم و همین باعث شد تا امروز موفق شویم مبلغ قابل توجهی را به محرومیتزدایی اختصاص دهیم و اکنون باید به یاد داشته باشیم اگر محرومین را نادیده بگیریم خدا فرصت کار و خدمت را از ما خواهد گرفت.
وی تاکید کرد: اگر قرار است برای کشور تحولی اتفاق افتد و گام دوم انقلاب که حضرت آقا به آن تاکید دارند محقق شود صرفا با همان روحیه دفاع مقدسی و انقلابی خواهد بود.
رئیس قوه مقننه تاکید کرد: شهید سلیمانی با «زینبیون»، «فاطمیون»، «حیدریون» و مستضعفین راه خود را دنبال کرد، همان کسانی که امام (ره) درباره آنها فرمودند کسانی تا آخر خط با این انقلاب میمانند که طعم فقر و محرومیت را چشیده باشند. باید بدانید کسانی که خوشگذران نیستند و سختی دیدهاند در این راه حضور خواهند داشت و شهید سلیمانی با همین افراد پوزه آمریکا را در منطقه به زمین زد.
قالیباف ادامه داد: این مسئله در اقتصاد نیز صدق میکند چرا که اگر سفرهای پهن کردیم و خودمان روزه گرفتیم، اما اجازه دادیم دیگران از آن ارتزاق کنند پیروز خواهیم شد در غیر این صورت از آن خیر و برکتی حاصل نخواهد شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: با همه وجود معتقدم موفقیت و پیشرفت در کشور با تک تک شما جوانان مومن، کاربلد، انقلابی و خالص اتفاق خواهد افتاد، لذا تمام تلاش خود را برای ایجاد بستر فعالیت برای شما فراهم خواهم کرد، اما باید حق تان را خودتان بگیرید و برای خدمت تلاش کنید و بدانید؛ عزت وذلت دست خداست.
در ابتدای این دیدار تعدادی از جوانان به بیان دیدگاههای خود درباره مسایل مختلف از جمله عملکرد مجلس شورای اسلامی، شرایط معیشتی مردم، معضل اشتغال، لزوم به کارگیری جوانان در عرصههای مختلف و... پرداختند.