قالیباف: سیاست خارجی دولت سیزدهم پنجره جدیدی برای تامین منافع ملی گشوده است
تهران - ایرنا - رییس مجلس شورای اسلامی گفت: رویکرد واقع گرایانه و چندجانبهنگر دولت سیزدهم به منظور بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای راهبردی جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی، پنجره جدیدی برای تامین منافع ملی به ویژه بهرهگیری از ظرفیتهای اقتصادی کشور گشوده است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، «محمدباقر قالیباف» روز یکشنبه در نطق پیش از دستور خود در مجلس شورای اسلامی، با تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و روز زن به تمام مردم عزیز ایران به ویژه زنان و مادران فداکار کشورمان، گفت: عبور از بحرانها و آزمونهای دشوار تاریخی این سالها جز با ایثار زنان و مادران فداکار ایرانی ممکن نبوده است. زنان ایرانی چه در ایام پیروزی انقلاب اسلامی و در چه در سالهای دفاع مقدس نقش تاریخی در پیروزی ملت ایران ایفا کردند.
رییس مجلس شورای اسلامی افزود: در سالهای اخیر شاهد بودیم که مادران همزمان در اوج بحران همهگیری کرونا و مشکلات اقتصادی خانوادهها بار مشکلات را به دوش کشیده و بعضاً با ایفای همزمان چند نقش مهم مثل مادر، همسر، شاغل و معلم ستون فرهنگ ایرانی، یعنی خانواده را از خطر آسیبهای جبران ناپذیر نجات دادند
وی ادامه داد: مجلس شورای اسلامی تلاش خواهد کرد تا با در اولویت قراردادن منافع خانواده در سیاستگذاری و تخصیص منابع در عمل، قدردان زحمات و فداکاریهای تمام زنان و مادران عزیز ایرانی باشد.
رویکرد دولت سیزدهم پنجره جدیدی در سیاست خارجی گشوده است
قالیباف در ادامه به رویکرد سیاست خارجی دولت سیزدهم اشاره کرد و یادآور شد: رویکرد واقع گرایانه و چندجانبه نگر دولت سیزدهم به منظور بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای راهبردی جمهوری اسلامی ایران در حوزه سیاست خارجی، پنجره جدیدی برای تامین منافع ملی به ویژه برای بهره گیری از ظرفیتهای اقتصادی کشور گشوده است. چرا که امروز روابط خارجی متوازن بر پایه استقلال و عزت ملی و دیپلماسی عملگرا و فهم واقع بینانه از نظام چندقطبی حاکم بر مناسبات جهانی ضرورتی انکارناپذیر است.
رییس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این رویکرد برای بهرهمندی از تمامی ظرفیتهای نظام بینالملل و مشارکت فعال در آن برای تامین منافع ملت شریف ایران است. امیدوارم رویکرد صحیح دولت سیزدهم در بهرهگیری از ظرفیتهای کشورهای همسایه و نگاه به شرق در عمل و با تمرکز دستگاه دیپلماسی کشور به رفع موانع رشد و توسعه اقتصادی کشور و به دست آمدن منافع ملموس اقتصادی منجر شود و ثمرات آن در بهبود وضعیت اقتصادی مشاهده گردد.
وی همچنین با اشاره به وقوع سیل در جنوب کشور گفت: با توجه به آسیبهای فراوانی که به اموال مردم در مناطق سیل زده جنوب کشور به ویژه در مناطق جنوبی استان کرمان مانند جیرفت، قلعه گنچ، رایگان، کهنوج رودبار و سایر شهرستانهای این استان وارد آمده است و همچنین مشکلاتی که برای مردم در نتیجه سیل هفتههای اخیر در سیستان و بلوچستان، هرمزگان و جنوب استان به جامانده است، کمیسیونهای عمران و کشاورزی مجلس شورای اسلامی موظف هستند به طور دقیق علاوهبر نیازسنجی و اقدامات صورت گرفته توسط مسوولان اجرایی نظارت کرده و گزارش کارشناسی این اقدامات را در اسرع وقت جهت قرائت در صحن مجلس شورای اسلامی تدوین کنند.