قطعنامه "اجلاس مقابله با گرد و غبار تهران" در مجمع جهانی محیطزیست سازمان ملل تصویب شد
قطعنامه «مقابله با توفانهای شن و گردوغبار» با ابتکار عمل جمهوری اسلامی ایران و پیشنهاد اجلاس تهران در ششمین مجمع جهانی محیطزیست سازمان ملل متحد تصویب شد.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، قطعنامه «مقابله با توفانهای شن و گردوغبار» با ابتکار عمل جمهوری اسلامی ایران و پیشنهاد اجلاس تهران در ششمین مجمع جهانی محیطزیست ملل متحد در نایروبی کنیا تصویب شد.
ششمین مجمع محیط زیست ملل متحد از 7 تا 11 اسفند ماه سال جاری در مقر برنامه محیط زیست ملل متحد در شهر نایروبی کشور کنیا برگزار شد. این مجمع بالاترین مرجع سیاستگذاری در حوزه محیط زیست در سطح جهان محسوب میشود.
بیانیه کنفرانس بینالمللی گردوغبار؛ اجرای سیاستهای قهرآمیز در قبال کشورها مقابله با گرد و غبار را دشوار میکنددر این نشست که با حضور بیش از 180 کشور برگزار شد رویکرد چندجانبهگرایی با پرداخت به محورهای اصلی از جمله تغییرات اقلیمی، از دست رفتن تنوع زیستی، آلایندهها و پسماندها را در دستور کار داشت و در آن 19 قطعنامه و دو تصمیم از سوی کشورهای مختلف به این نشست ارسال شد.
یک قطعنامه به پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران و با عنوان «مقابله با توفانهای شن و گردوغبار» به این نشست ارسال شده بود که در راستای عملی شدن مصوبات اجلاس تهران و تقویت دیپلماسی محیط زیستی دولت مردمی در شهریور ماه سال جاری بود.
قطعنامهها موضوعات متعددی داشتند که در راستای محورهای مختلفی از جمله، اقتصاد گردشگری، کیفیت هوا، آفتکشهای خطرناک، موافقتنامههای بینالمللی، اصلاحات صندوق جهانی محیط زیست و مواردی از این قبیل بود.
علی سلاجقه؛ معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست در راس هیئتی بلند پایه متشکل از کارشناسانی از وزارت امور خارجه و سازمان حفاظت محیط زیست در این اجلاس حضور داشتند.
در جریان این مجمع علی سلاجقه؛ معاون رییس جمهور دیدارهای دو جانبه با نمایندگان و وزرای محیطزیست کشورهای چین، عربستان، کنیا، قطر، ترکیه، آذربایجان، عراق و ازبکستان داشت.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست همچنین در این مجمع جهانی با اینگر اندرسون، دبیر اجرایی برنامه محیط زیست ملل متحد دیدار و گفتوگو کرد. در این دیدارها رایزنیهای سازندهای در مورد مسائلی از جمله روابط با کشورهای همسایه در حوزه محیط زیست، دغدغه های مشترک در حوزه محیط زیست و مسائل منطقه ای و جهانی مطرح شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، امید میرود با تصویب قطعنامه تهران برنامه عملی این قطعنامه به سرعت به کشورها ابلاغ شود و قدم مثبتی برای حفاظت از محیط زیست جهانی و به ویژه محیط زیست منطقه برداشته شود.