قطعنامه ۲۲۳۱
قطعنامه ۲۲۳۱
ریاست دورهای شورای امنیت در آخرین ماه حضورش در این شورا به کشور هند رسید تا در آخرین ماه سال میلادی 2022 (دسامبر) که از روز پنجشنبه به وقت محلی آغاز میشود، به مدت یک ماه رئیس این شورا باشد.
روابط تهران و غرب طی بیش از دو ماه گذشته در مسیر تنش فزاینده قرار گرفته و نشانه های آن نیز مشهود است؛ از جمله میتوان به پیشی گرفتن آمریکا و کشورهای اروپایی در تحریم علیه ایران اشاره کرد. مسالهای که اخیرا لورا روزن، خبرنگار آمریکایی نیز به آن اشاره کرده و گفته که تقریبا هر دو هفته یک بار علیه ایران تحریم وضع میشود؛ تحریمهایی هم در حوزه مسائل حقوق بشری و هم در حوزه مسائل هسته ای.
کنش و واکنش ایران و غرب با محوریت آژانس بینالمللی انرژی اتمی ادامه دارد و در آخرین مورد، ایران در پاسخ به تصویب قطعنامه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در روز پنجشنبه 26 آبان که قبلا توسط آمریکا و تروئیکای اروپایی پیشنهاد شده بود، علاوه بر آنکه تولید اورانیوم 60 درصدی را برای اولین بار در سایت فردو آغاز کرد، ماشین های سانتریفیوژ نسل اول را با ماشین های پیشرفته IR-6 تعویض کرد؛...
درکنار فقدان سندیت اظهارات زلنسکی درباره ایران، مقامات غربی تلاش می کنند تا فرامتن جنگ روسیه و اوکراین را به نحوی جلوه دهند که در آن، جمهوری اسلامی ایران به عنوان یک بازیگر مقصر قلمداد شود.
تحلیلگر مسائل بینالملل گفت: اگرچه هنوز روزنههای برجامی به طور کامل بسته نشده، ولی اگر در نشست چهارم شورای حکام قطعنامهای علیه ایران صادر شود، باید فاتحه برجام هم خوانده شود.
تحلیلگر مسائل بینالملل گفت: اگرچه هنوز روزنههای برجامی به طور کامل بسته نشده، ولی اگر در نشست چهارم شورای حکام قطعنامهای علیه ایران صادر شود، باید فاتحه برجام هم خوانده شود.
تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: راه حل مشکلات فعلی این است که یکبار دیگر با مردم آشتیکنان برقرار کنیم و این نشان میدهد که شیوههای گذشته ما جامعه ما را از جهت روانی و نه از جهت اقتصادی راضی نکرده است و باید یک آشتیکنان عمیق و عملی بین دولت و مردم به وجود بیاید.
طرح ادعاهای دروغ علیه ایران در موضوع جنگ اوکراین توسط این کشور و با حمایت کشورهای غربی ادامه دارد.
اقتصادنیوز: سخنگوی کرملین در واکنش ادعایی مبنی بر قرارداد ایران و روسیه برای تولید پهپاد گفت که غرب باید در این مورد شفاف سازی کند.
در میان همه دولت ها، در دولت محمود احمدی نژاد بیشترین قطعنامه علیه ایران صادر شده است. قطعنامه هایی که توسط شورای امنیت صادر شده بود و با روی کار آمدن دولت روحانی تصویب قطعنامه 2231، 7 قطعنامه فصل هفتی را از میان برداشت.
سفیر آکردیته ایران در اسلواکی با بیان اینکه ما با روسیه در حوزههای مختلف و خارج از بستر اوکراین، همکاری داریم که نه جدید است و نه پنهان، تصریح کرد: تسلیحات یا پهپادی برای استفاده در جنگ اوکراین در اختیار روسیه قرار ندادهایم.
دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس ادعاهای بی اساسی علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح کرد.
وزیر دفاع آمریکا شنبه شب در مجمع "امنیت بینالمللی هالیفکس" در کانادا تاکید کرد که حمایت از اوکراین از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چراکه یک مساله امنیت ملی برای ایالات متحده به شمار میآید.
کشورهای غربی ادعا می کنند که ایران در حال حاضر هواپیماهای بدون سرنشین برای عملیات نظامی در اوکراین به روسیه می دهد. مسکو و تهران چنین اتهاماتی را رد کردند. حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران گفت که تهران چند ماه قبل از آغاز عملیات ویژه در اوکراین پهپادهایی به روسیه تحویل داده است.
حمید ابوطالبی، مشاور سیاسی حسن روحانی، در رشته توئیتی درباره تنش در روابط ایران و غرب نسبت به قرار گرفتن ایران ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل، بازگشت تحریمهای بینالمللی علیه ایران و قرار گرفتن کشور زیر سایه جنگ هشدار داد.