قلعهنویی هم به درد برانکو دچار شد؛ پای یک کشور در میان است
تهران - ایرنا - چند ماه بعد از شکست تیم ملی ایران مقابل مکزیک در جام جهانی 2006 و با هدایت برانکو ایوانکوویچ، ملیپوشان در دیداری تدارکاتی با هدایت امیرقلعهنویی در مقابل این تیم باخت دیگری را تجربه کردند.
تیم ملی فوتبال ایران بعد از جام جهانی 2006، سرمربی خود را تغییر داد و امیر قلعهنویی به جای برانکو ایوانکوویچ سکاندار تیم ملی شد. قرار بود این تیم برای رقابتهای جام ملتهای آسیا در سال 2007 آماده شود.
ملیپوشان در دیداری دوستانه در تاریخ 12 خرداد 1386 به ایالت سنلوییس مکزیک رفتند تا در ورزشگاه للاستس رو در روی مکزیکی قرار بگیرند که خود را برای مسابقات گولد کاپ کونکاکاف آماده میکرد. سرمربی مکزیک هوگو سانچز بود و او هم به تازگی به جای لاوولپه هدایت سهرنگها را به عهده گرفته بود. مکزیک در جام جهانی 2006 ایران را با نتیجه سه بر یک شکست داده بود اما هر 2 تیم دست به تغییر در راس کادر فنی خود زده بودند.
قلعهنویی در مصاف با مکزیکی که تقریبا با تمام قدرت به میدان آمده بود از بازیکنان شاغل در لیگ برتر و همچنین لژیونرهای در امارات بیشتر استفاده کرده بود. ترکیب ایران به این ترتیب بود:
مهدی رحمتی، ستار زارع (مسعود شجاعی از 46)، امیر حسین صادقی (هادی شکوری از 83)، سید جلال حسینی، جواد نکونام (کاپیتان)، فریدون زندی، جواد کاظمیان، مهدی رجب زاده، غلامرضا عنایتی (ابراهیم صادقی از 39)، جلال کاملی مفرد، ایمان مبعلی (عباس آقایی 64).
در سوی مقابل مکزیک با این ترکیب به میدان آمده بود: گیرمو اوچوآ (خوسه د خسوس کرونا از 82)، خوسه آنتونیو کاسترو (ایزرائیل کاسترو از 72)، جانی ماگالون، فرانسیسکو خاویر رودریگوز (کارلوس سالسیدو از 46)، رامون مورالس، خراردو توررادو، فرناندو آرسه، خئیمه لورنزو (فرانسیسکو فونسکا از 65)، آندرس گواردادو، نری کاستیو، خارد بورگتی (آدولفو بائوتیستا از 46).
مکزیک به واسطه حضور پرشور هوادارانش از همان ابتدا کار را بهتر آغاز کرد. آنها در دقیقه یک توسط خارد بورگتی به گل نخست دست پیدا کردند. حملات پردامنه این تیم روی همان اولین فرصت به بار نشست. توپ یک بار قبل از آن با کمک دستان رحمتی به تیر خورده بود اما در سومین برگشت مهاجم باتجربه مکزیک نتیجه را یک بر صفر کرد.
حملات مکزیک ادامه داشت. آنها مدام فشار میآوردند و در نهایت در دقیقه 26 موفق شدند گل دوم را هم به ثمر برسانند. ضربه ایستگاهی از سمت چپ به سمت دروازه فرستاده شد و خئیمه لورنسو از بین مدافعان ایران با یک اثر کوچک، توپ را به تور چسباند و کاری هم از دست رحمتی برنیامد. نیمه نخست با همین نتیجه در حالی به اتمام رسید که غلامرضا عنایتی میتوانست از یک موقعیت بادآورده نهایت استفاده را ببرد اما او توپ را در موقعیت تک به تک به اوت فرستاد. یک بار هم مکزیک تیر دروازه ایران را به لرزه درآورد.
در نیمه دوم بازی کمی متعادل شد و تعویضهای متعددی هم از سوی 2 تیم انجام شد. با این حال در 10 دقیقه پایانی بار دیگر مکزیک سوار بر بازی شد. فرانسیسکو فونسکا در دقیقه 81 ارسال زیبای گواردادو از سمت راست را با یک ضربه سر به گل تبدیل کرد و کار برای تیم قلعهنویی به طور رسمی تمام شد. در ادامه خراردو توررادوی کهنهکار نیز با یک ضربه مواج از پشت محوطه جریمه که با چاشنی اشتباه رحمتی همراه بود نتیجه را چهار بر صفر کرد و مسابقه با همین نتیجه به اتمام رسید.
این تنها شکست امیرقلعهنویی در دوران مربیگریاش در ایران در جریان مسابقه بود. دیگر باخت او در مرحله یک چهارم نهایی جام ملتهای آسیا برابر کره جنوبی رقم خورد که در ضربات پنالتی حاصل شد. مکزیک هم در فینال گولدکاپ سال 2007 در برابر ایالات متحده با نتیجه 2 بر یک شکست خورد و دستش از رسیدن به جام کوتاه ماند.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*