قوای سه گانه به دنبال کاهش ماندگاری کالا در انبارها هستند
بوشهر - ایرنا - رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی گفت: دستگاههای دولتی در کنار قوه مقننه و قضائیه در تلاش هستند با هماهنگی و ارتباط دائمی که ایجاد میشود مشکل ماندگاری کالاها را کاهش وترخیص کالا سرعت بخشیده شود و کاری صورت گیرد که به سمت انبارهای کالاهای متروکه نرویم.
به گزارش ایرنا، محمد رضا یزدی روز پنجشنبه درگفت و گو با خبرنگاران در بوشهرافزود: با مجوزهایی که در پنج تا 6 ماه گذشته از سوی دولت وسایر دستگاهها داده شده 90 درصد کالا ها ترخیص شده است.
وی بیان کرد: همچنین در این مدت براساس مجوزهای داده شده با حداقل اسناد، کالاها ترخیص شده و این کمک خوبی در چند ماه اخیر به گمرکات کشور بوده است.
یزدی اضافه کرد: در عین حال زمانی که نیاز بوده دستگاههایی از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سایر دستگاهها مجوز لازم را برای ترخیص کالا بدهند مدت زمان اجرا به یک هفته کاهش پیدا کرده است و دستگاههایی که نتوانند در این یک هفته مجوزهای ترخیص کالا را بدهند به نوعی ترک فعل کرده و با آنها برخورد میشود.
وی گفت: تلاش دولت مبنی بر این است که کالاها در انبارها نمانند و همه این تلاشها نشانه این است که اتفاقهای خوبی در حال انجام است.
یزدی به تاجران، بازرگانان و به مردم این نوید را داد که هر سه قوه به دنبال این هستند که در موضوع واردات و صادرات کاری انجام دهند که راحت ترین و سهل ترین شرایط برای صادرات و واردات باشد البته با کسانی که بخواهند با قوانین رایج کشور به نوعی همراهی نکنند و بخواهند سوء استفاده و قاچاق کنند برخورد می شود اما در تنظیم مقررات اتفاقی خواهد افتاد که کارها سهل شود.
رئیس دبیرخانه ستاد هماهنگی مبارزه با مفاسد اقتصادی در خصوص خودروهای موجود در گمرک بوشهر افزود: این خودروها مربوط به چهار سال قبل است و امید میرود تا پایان سال در جلسه ای که با حضور سه قوه در ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی برگزار می شود مشکل آنها حل شود.
وی در خصوص سفر اخیر خود به هرمزگان و بوشهر تاکید کرد: در این سفرها سعی شده اقدامها و مصوبههای سفرهای گذشته پیگیری شود همچنین در زمان حاضر اقدامهای خوبی صورت گرفته و در حال ادامه است.
رئیس کل گمرک ایران نیز در این بازدید در جمع خبرنگاران گفت: در خصوصص تعیین تکلیف کالاهایی که ماندگاری دارند دستگاههای متعددی دخالت دارند و طبق وظایف و رسالتی که دارند باید به تعیین تکلیف این کالاها بپردازند.
علیرضا مقدسی افزود: در زمان حاضر هماهنگی بیشتری بین دستگاهها صورت گرفته و همه دستگاههای ذیربط با استفاده از ظرفیت قانونی تلاش میکنند ماندگاری کالا به کمترین زمان برسد.
وی ادامه داد: گمرک ایران هم با توجه به شرح وظایفی که دارد هدفهایی را در نظر گرفته که در این خصوص بتواند باتسهیلات، ساده سازی و سرعت تشریفات گمرکی با تسهیلاتی که داده می شود تشریفات گمرکی سریعتر انجام شود.
مقدسی با اشاره به اینکه در ماندگاری کالاها با کاهش قابل توجهی روبرو هستیم گفت: در زمان حاضر حدود سه میلیون تن کالا داریم که ماندگاری دارند و برخی از اینها تشریفات گمرکی آنها در حال انجام است.
وی یادآور شد: وجود کالاهای جاری تا تعیین تکلیف مسائل، مجوزها و تنظیم اسناد آنها برای انجام تشریفات گمرکی مساله ای طبیعی است.
مقدسی گفت: تمام تلاش ما این است که تشریفات انجام و با ساده سازی ماندگاری کالاها کاهش یابد.