چهارشنبه 3 بهمن 1403

قوای مجریه و قضاییه باید کمک‌کار یکدیگر باشند / دولت را درک می کنیم

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
قوای مجریه و قضاییه باید کمک‌کار یکدیگر باشند / دولت را درک می کنیم

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: ما در قوه قضاییه، مشکلات دولت را می‌فهمیم و درک می‌کنیم ما اعتقاد و باور داریم که قوای مجریه و قضاییه باید کمک‌کار یکدیگر باشند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای گفت: ما در قوه قضاییه، مشکلات دولت را می‌فهمیم و درک می‌کنیم ما اعتقاد و باور داریم که قوای مجریه و قضاییه باید کمک‌کار یکدیگر باشند.

به گزارش خبرنگار قضائی مهر به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، به مناسبت آغاز هفته قوه قضائیه، امروز پنجشنبه 1 تیر رئیس‌جمهور و اعضای هیئت دولت با حضور در محل حوزه ریاست قوه قضائیه، ضمن گرامیداشت هفته قوه قضائیه نشست مشترکی را با اعضای شورای عالی دستگاه قضا برگزار کردند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای، در نشست مشترک شورای عالی قوه قضائیه و هیئت دولت، ضمن خیرمقدم به اعضای دولت و گرامیداشت یاد و خاطره شهید آیت‌الله بهشتی و یاران و همراهان ایشان، اظهار کرد: خداوند به ما مسئولان این توفیق را عنایت فرموده است که از یک جایگاه حقوقی بتوانیم به اسلام و مردم خدمت کنیم؛ بر همین اساس باید لحظه به لحظه‌ی این مسئولیت را برای خدمت‌رسانی به مردم مغتنم شماریم؛ باید دست به دست هم دهیم و مسائل و مشکلات را با تعیین اولویت‌ها، یکی پس از دیگری مرتفع سازیم؛ باید بدانیم و آگاه باشیم که اگر در این مقطع زمانی نتوانیم کارآمدی نظام را به اثبات برسانیم و این کارآمدی را ارتقا دهیم، ممکن است برخی افراد، سوء‌استفاده‌هایی را داشته باشند.

رئیس دستگاه قضا تصریح کرد: برای خدمت‌رسانی به مردم و به منصه ظهور رساندن کارآمدی نظام هیچ مانعی نباید ما را متوقف سازد؛ بدون تردید در این مسیر، مشکلات و سختی‌ها و دشمنی‌ها وجود دارد و مسیر ما هموار نیست، اما ما باید با روحیه جهادی و انقلابی و صبر و حوصله و تحمل سختی‌ها، امور را در مسیر منافع مردم و کشور به پیش ببریم.

رئیس عدلیه با تبیین و تشریح مختصات و مشخصات جنگ ترکیبی تحمیل شده به ملت ایران که بخشی از آن در اغتشاشات و وقایع پاییز سال گذشته ظهور و بروز پیدا کرد، گفت: جمهوری اسلامی ایران با دشمنان سرسخت و عَنودی دسته و پنجه نرم می‌کند و این هَماوردی و مبارزه، فقط منحصر به مقاطعی خاص نیست بلکه روزانه در جریان است؛ امروز استکبار جهانی و نظام سلطه همه توان، استعداد، ظرفیت و لجستیک خود را برای ضربه زدن به نظام و کشور ما تجهیز کرده است؛ البته مردم ما و دستگاه‌ها و بخش‌های ذیربط و مسئول در کشور ما نیز در دفع اقدامات ایذایی دشمنان توفیق دارند و با بصیرت و هوشیاری و پیشرفت‌های روزافزون خود در عرصه‌های مختلف، نقشه‌ها و توطئه‌های دشمنان را ناکام می‌گذارند.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در ادامه با اشاره به همدلی و همکاری و وفاقی که بین دولت و قوه قضائیه وجود دارد، گفت: ما در قوه قضائیه، مشکلات دولت را می‌فهمیم و درک می‌کنیم؛ باور ما آن است که دولت، هر آنچه توانسته به دستگاه قضائی کمک کرده است؛ ما اعتقاد و باور داریم که قوای مجریه و قضائیه باید کمک‌کار یکدیگر باشند و این کمک‌رسانی و مساعدت باید از ناحیه دستگاه قضائی بیشتر و افزون‌تر باشد.

رئیس قوه قضائیه در ادامه با اشاره به برخی از مسائل و مشکلات که از ناحیه مسئولان دولتی و قضائی در این جلسه طرح گردید، گفت: با تشکیل کارگروه‌های موضوعی میان قوه قضائیه و دولت و با همین ظرفیت‌های قانونی موجود می‌توان پیرامون برخی از این مسائل و مشکلاتِ مطرح شده، اقدامات عاجل و مؤثری را ترتیب داد؛ لذا ضروری است این کمیته‌ها و کارگروه‌های مشترک مابین دولت و قوه قضائیه هرچه زودتر تعیین و تشکیل شوند.

رئیس دستگاه قضا در همین راستا به تجربه موفق تشکیل کمیته مشترک با قوه مقننه در نتیجه انعقاد تفاهم میان عدلیه و مجلس و تسهیل و تسریع امور فی‌مابین قوای قضائیه و مقننه اشاره کرد. رئیس عدلیه با اشاره به اهمیت تجهیز و تقویت دستگاه قضائی اظهار کرد: تقویت قوه قضائیه به لحاظ تجهیز منابع و امکانات، از جنبه‌های مختلف از جمله افزایش درآمدهای دولتی، واجد و منشأ اثر است و اگر قوه قضائیه تقویت شود به نوعی دولت نیز در وجوه مختلف از جمله مباحث و مقولات درآمدی، تقویت خواهد شد.

قاضی‌القضات در همین زمینه به افزایش وصول درآمدهای مالیاتی دولت اشاره کرد و گفت: با کمک و مساعدت قوه قضائیه شاهد آن هستیم که وصول درآمدهای مالیاتی دولت از بدهکاران کلان سال به سال بیشتر می‌شود و یکی از اقدامات مجدانه دستگاه قضائی علاوه بر مقابله همه‌جانبه با مفسدان اقتصادی، ورود جدی به موضوع وصول بدهی‌های کلان مالیاتی است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای با اشاره به تدابیر و راهبردهای قوه قضائیه برای خشکاندن ریشه‌های فساد و انسداد بسترها و گلوگاه‌های فسادزا، بیان داشت: ما در دستگاه قضائی در ضمن برخورد با مصادیق و معلول‌های فساد، به سراغ علت‌ها و ریشه‌های فساد نیز می‌رویم تا یک مفسده پس از برخورد و مقابله، دوباره رویش نداشته باشد؛ ما در صدد آسیب‌شناسی فرآیندها و رویه‌هایی هستیم که فساد را سبب و موجب می‌شوند.

قاضی‌القضات در همین راستا تصریح کرد: سازمان بازرسی کل کشور بنا بر مأموریتی که بصورت ویژه به آن ابلاغ کردیم، اقدام به شناسایی بیش از 200 گلوگاه و بستر فسادزا کرد و این موارد را به دولت اعلام کرده است و دولت نیز مجدانه در پی اصلاح وضع ناظر بر این امر است.

رئیس قوه قضائیه بیان داشت: ما در مسیر ساماندهی فرآیندهای ناظر بر واردات و صادرات و خروج کالاهای ترخیص نشده از بنادر، گمرکات و انبارهای اموال تملیکی، برنامه‌ها، اقدامات و تدابیر عاجلی را در دستور کار داریم و با پیشبرد این مهم در نتیجه همکاری قوای دیگر، به میزان معتنابهی از هدررفت بیت المال جلوگیری به عمل می‌آوریم و از این رهگذر نیز کمک‌رسان دولت هستیم؛ البته قابل ذکر است که در همین حوزه‌ی فرآیندهای ناظر بر واردات و صادرات با ورودی که از میانه سال 1400 داشتیم، در نتیجه مساعدت و همکاری دولت و قوه قضائیه، انقلاب و تحولی قابل ملاحظه ایجاد شده است.

رئیس عدلیه تاکید کرد: اعتقاد و باور ما آن است که امروز اولویت اصلی کشور مسائل اقتصادی و معیشتی است؛ در همین راستا ما برای تحقق شعار سال ناظر بر مهار تورم و رشد تولید، اهتمام و تمرکز ویژه‌ای داریم و در این مسیر بصورت همه‌جانبه کمک‌کار و یاور دولت خواهیم بود و الزامات تأمین امنیت سرمایه‌گذاری و حمایت از فعالان اقتصادی سالم و رشد اشتغال و تولید را در دستور کار قرار داده‌ایم.