یک‌شنبه 4 آذر 1403

قیمت دلار عقب نشینی کرد | دلار در مرز حساس

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
قیمت دلار عقب نشینی کرد | دلار در مرز حساس

روند کاهشی بازار در چند روز گذشته، قیمت دلار را امروز به محدوده 49 هزار و 160 تومان رساند. پیش‌بینی‌ها می‌گوید اگر روند کاهشی ادامه داشته باشد دلار وارد کانال 48 هزار تومان می‌شود. قیمت دلار امروز کاهش یافت. روند کاهشی بازار در چند روز گذشته، قیمت دلار را امروز به محدوده 49 هزار و 160 تومان رساند. پیش‌بینی‌ها می‌گوید اگر روند کاهشی ادامه داشته باشد دلار وارد کانال 48 هزار تومان می‌شود.

قیمت دلار امروز کاهش یافت.

روند کاهشی بازار در چند روز گذشته، قیمت دلار را امروز به محدوده 49 هزار و 160 تومان رساند. پیش‌بینی‌ها می‌گوید اگر روند کاهشی ادامه داشته باشد دلار وارد کانال 48 هزار تومان می‌شود.

قیمت دلار آزاد امروز چهارشنبه پنجم مهر همزمان با نیمه ابتدایی معاملات بازار به جایگاه 49 هزار و 200 تومان رسید. البته قیمت دلار آزاد امروز درجریان خریدوفروش‌های بازار آزاد به‌شکل لحظه‌ای تا 49 هزار و 150 تومان هم پایین آمده، اما همان نرخ 49 هزار و 200 تومانی که ظهر امروز به‌ثبت رسیده از کاهش 300 تومانی قیمت دلار درمقایسه با عصر دیروز حکایت دارد.

قیمت دلار آزاد حالا نسبت به روز تاریخی 11 اردیبهشت که تا مرز 56 هزار تومان بالا رفته بود، حدود 13 درصد پایین آمده است. همزمان با کاهش قیمت دلار آزاد، فروشنده‌های بازار ارز قیمت یورو آزاد را امروز تا مرز 52 هزار تومان پایین آوردند که این عدد افت 400 تومانی قیمت یورو آزاد نسبت به روز گذشته را نشان می‌دهد.

نرخ درهم امارات معمولا تابعی از قیمت دلار است و همزمان با کاهش شش‌دهم درصدی ارزش اسکناس آمریکایی، به‌همین اندازه از ارزش درهم امارات آب رفته است. در این حدفاصل قیمت درهم امارات از 13 هزار و 590 تومان به 13 هزار و 540 تومان رسیده است.

لیر ترکیه هم که تا ظهر امروز روی پله هزار و 800 تومان قرار داشت، کاهش قیمت 20 تومانی را نسبت به عصر سه شنبه به‌ثبت رساند و یک درصد از قیمتش را از دست داد.

روند کاهشی بازار در چند روز گذشته، قیمت دلار را امروز به محدوده 49 هزار و 160 تومان رساند. پیش‌بینی‌ها می‌گوید اگر روند کاهشی ادامه داشته باشد دلار وارد کانال 48 هزار تومان می‌شود.

به گزارش تجارت‌نیوز، قیمت دلار که هفته گذشته خود را به محدوده 50 هزار تومان نزدیک کرده بود، حالا آرام آرام به سمت کانال 48 هزار تومان حرکت می‌کند.

روند قیمت دلار در بازار هرات هم کاهشی است و امروز به 49 هزار و 80 تومان رسیده است. پیش‌بینی‌ها می‌گوید احتمالا روند بازار همچنان کاهشی است. اما معامله‌گران تهران در معاملات امروز خود نیم نگاهی به بازار هرات و سلیمانیه دارند. معامله‌گران بازار اعلام کرده بودند که اگر قیمت دلار هرات حمایت 49 هزار و 200 تومان را از دست بدهد، روند کاهشی آن شدت می‌گیرد و احتمالا برای ورود به کانال 48 هزار تومان آماده می‌شود.

در این شرایط احتمالا قیمت دلار در بازار تهران هم کاهشی خواهد بود. البته پیش از این گفته شده بود که سطح حمایتی قیمت دلار در بازار تهران محدوده 49 هزار و 200 تومان است و اگر این حمایت از دست برود دلار یک کانال عقب می‌نشیند. امروز پنجم مهر ماه قیمت دلار نقدی به 49 هزار و 160 تومان رسیده است. اما قیمت دلار فردایی افزایشی است و در محدوده 49 هزار و 250 تومان قیمت‌گذاری شده است. برای همین به نظر می‌رسد که قیمت دلار در محدوده فعلی مقاومت کند و به سادگی کانال 49 هزار تومان را از دست ندهد.

نکته دیگری که معامله‌گران اعلام می‌کنند این است که قیمت دلار در زمان آزادی زندانیان دو تابعیتی و انتقال دلارهای بلوکه شده هم کانال 49 هزار تومان را از دست نداد و احتمالا اکنون هم کف قیمتی چند ماهه خود را حفظ کند و همچنان در کانال 49 هزار تومان بماند.

مطالعه بیشتر: حذف دلار از معاملات داخلی عراق / دینار جای دلار را می‌گیرد

اما علت کاهش قیمت دلار چیست؟

در دو هفته گذشته قیمت دلار خود را به بالای کانال 49 هزار و 500 تومان رساند و تا نزدیکی‌های 50 هزار تومان هم پیش رفت. آن زمان تصور می‌شد که دلار برای ورود به کانال بالاتر آماده شده و قصد خروج از کانال کنونی را دارد. اما تلاش‌های بازارساز دوباره جواب داد و قیمت دلار قدم به قدم کاهش یافت و مجددا به زیر کانال 49 هزار و 500 تومان رسید.

اقتصاددانان پیش از این اعلام کرده بودند که قیمت دلار قطعا تا پایان نیمه اول سال، در کانال 49 هزار تومان می‌ماند و بیشتر نمی‌شود. اما نکته مهم این است که آیا در نیمه دوم سال ثبات قیمت دلار در بازار حفظ می‌شود یا نه؟ برخی از کارشناسان بازارهای مالی معتقدند که دلار احتمالا تا پایان آبان ماه هم در محدوده فعلی بماند و رشد چشمگیری نداشته باشد. اما روند بازار پس از این بازه زمانی به عملکرد دولت در حوزه سیاست خارجی و اقتصاد داخلی وابسته است.

دلار وارد فاز قیمتی حساس شد؟

بازار ارز به خبرهای مثبت سیاسی درباره احیای مذاکرات برجام محل نگذاشت.

خبرآنلاین: بازار ارز به خبرهای مثبت سیاسی درباره احیای مذاکرات برجام محل نگذاشت.

با وجود انتشار خبرهای مثبت سیاسی درباره احتمال احیای مذاکرات برجام، بازار ارز بی‌توجه از کنار این اخبار گذشت و تغییر آنچنانی در قیمت‌ها نداشت. با این حال، برخی معامله‌گران در بازار ارز معتقدند که در صورت احیای مذاکرات، بازار ارز مسیری تازه به خود خواهد گرفت.

روز گذشته خبر مهمی منتشر که حکایت از صدور مجوز مستقیم میان تهران و واشنگتن داشت. در این خبر آمده است: «امواج مدیا به نقل از منابع آگاه خود در تهران ادعا کرده که مذاکره‌کنندگان هسته‌ای ایران اجازه ورود به گفت‌وگوهای مستقیم با ایالات متحده را دریافت کرده‌اند. این مسئله می‌تواند نقطه عطفی برای مناقشه بر سر برنامه هسته‌ای ایران باشد.»

طبیعت_F پلاس

همچنین حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه از ابتکار ژاپن برای احیای توافق هسته‌ای خبر داد. او گفت: «ژاپن ابتکاری را برای از سرگیری مذاکرات ایران و گروه 1+5 ارائه داده است.»

بررسی‌ها از بازار ارز طی 24 ساعت گذشته نشان می‌دهد که قیمت دلار با کاهش 100 تومانی به قیمت 49 هزار و 350 تومان معامله شد.

همچنین روز گذشته قیمت دلار در بازارهای همسایه با کاهش قیمت دلار تهران همراه شد. دلار هرات با قیمت 49 هزار و 290 تومان معامله شد و کاهش 110 تومانی داشت. قیمت دلار سلیمانیه هم 49 هزار 200 تومان شد و افت 130 تومانی داشت.

چندی پیش سیامک قاسمی، اقتصاددان در کافه‌خبر خبرگزاری خبرآنلاین با اشاره به نیاز اقتصاد ایران به تزریق شوک‌های مثبت سیاسی گفت: سیاست‌گذاری اقتصادی در شرایط فعلی جواب‌گوی اقتصاد ایران نیست. اقتصاد ایران نیاز به یک‌سری شوک‌ها دارد. این شوک‌ها از فضای خوش‌بینی سیاسی باید بیاید. ما در حوزه ارز نیاز به شوک عرضه داریم. یعنی گشایش‌هایی ایجاد شود که منابع ارزی خوبی وارد اقتصاد ایران کند که همه این‌ها به فضای اقتصاد سیاسی برمی‌گردد.

این کارشناس اقتصادی گفت: آمارهایی که اعلام می‌شود و توافقات سیاسی‌ای که تاکنون صورت گرفته، منجر به این شوک‌ها نشده است.

قاسمی متذکر شد: اقتصاد ایران بیش از 100 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری فقط در بخش نفت و گاز نیاز دارد و برای همین است که نیاز به شوک‌های سیاسی داریم؛ وگرنه رکود ادامه خواهد داشت و رشدهای اقتصادی نزدیک به صفر و 2، 3 درصد.

وی تاکید کرد: من در این موضوع تردیدی ندارم. این اعداد برای اقتصادی که طی 10 سال گذشته رشد اقتصادی نزدیک به صفر داشته، عملا به معنای رکود است. در عین حال، تورم‌های بالا ادامه خواهد داشت.

این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: از سوی دیگر، اتفاق بسیار نگران‌کننده‌ای که در همه این سال‌ها شاهد هستیم، جریان خروج سرمایه بسیار سریع است. ما شاهد این هستیم که دیگر سرمایه‌ها برای خرید خانه از ایران خارج نمی‌شود، بلکه سرمایه‌ها و کسب‌وکارها خارج می‌شود. یعنی آش با جاش بیرون می‌رود. این جریان خروج سرمایه به نظر من بسیار موضوع نگران‌کننده‌ای است که پشت این موضوع، انتظارات تورمی قرار دارد؛ این‌که چقدر نسبت به آینده امیدوار هستیم.

وی تاکید کرد: ما نیاز به تجدیدنظر در فضای اقتصاد سیاسی داریم و تا وقتی این اتفاق نیفتد، به نظر من متاسفانه شاهد روندهای مثبتی در اقتصاد نخواهیم بود.

هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

قیمت دلار عقب نشینی کرد | دلار در مرز حساس 2