لاریجانی: به دانشگاه برمیگردم
لاریجانی بر همین اساس اضافه کرد: از نظر سابقه اجرایی نیز جالب است که بدانید 80 درصد مجلس فعلی، سابقه اجرایی دارند و این به فهم مشکلات مردم کمک میکند چراکه هرچه سابقه اجرایی بیشتر باشد مشکلات مردم را بیشتر میشناسند.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مجلس دهم در زمینه گام دوم انقلاب تلاش خوبی داشته است، گفت: مجلس پایگاه اصلی مردم سالاری و دموکراسی است و هرچه پشتوانه مردمی آن قوی تر باشد، مجلس نماینده واقعی مردم است.
به گزارش فارس، گفتوگوی زنده تلویزیونی علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در آستانه پایان دهمین دوره مجلس، از شبکه دو سیما آغاز شد.
لاریجانی در ابتدای سخنانش در خصوص عملکرد مجلس دهم، اظهار داشت: البته زمان مجلس دهم تا هفتم خردادماه است و هنوز روز کاری داریم و پس از آن هم مجلس هست و اگر هم کاری پیش آمد در خدمت مردم خواهد بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در این گفتگو با اشاره به همزمانی مسئله گام دوم انقلاب با مجلس دهم و با بیان اینکه مجلس در این زمینه تلاش خوبی داشته است، اظهار داشت: یکی از نکات مهم این است که مجلس پایگاه اصلی مردم سالاری و دموکراسی است و هرچه پشتوانه مردمی آن قوی تر باشد، نماینده واقعی مردم است.
وی افزود: مجلس دهم 62 درصد آراء مردم را داشت؛ ما پس از انقلاب فقط یک مجلس را داشتهایم که پشتوانه رأی آن از این دوره مجلس بیشتر بود.
** 80 درصد نمایندگان مجلس دهم سابقه اجرایی دارند
لاریجانی بر همین اساس اضافه کرد: از نظر سابقه اجرایی نیز جالب است که بدانید 80 درصد مجلس فعلی، سابقه اجرایی دارند و این به فهم مشکلات مردم کمک میکند چراکه هرچه سابقه اجرایی بیشتر باشد مشکلات مردم را بیشتر میشناسند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: چهار نفر از نمایندگان فعلی سابقه وزارت، و چهار نفر سابقه استانداری، پنج نفر سابقه معاون وزیر، 11 نفر سابقه فرمانداری و تعداد زیادی سابقه شهرداری داشتند یعنی ترکیبی بود که افراد مختلف در آن سابقه اجرایی داشتند.
وی بر همین اساس اضافه کرد: در این مجلس 167 نفر دکترا و فوق دکترا دارند و این کارآمدی افراد را میرساند که میتوانند خوب تصمیم بگیرند و 80 نفر هم تدریس دانشگاهی داشتند یعنی بخش مهمی از نخبگان را تشکیل میدادند؛ بنابراین ظرفیت خوبی بود. حال گاهی مطالبی گفته میشود، واقعا باید دید که این مجلس در چه فضا و شرایطی کار کرد. از یک طرف رهبر معظم انقلاب گام دوم را مطرح کردند و از طرفی هم به مشکلات تحریم ها خوردیم که هر دو را باید در نظر گرفت.
** راههای نفوذ قانون منع به کارگیری بازنشستگان را بستیم
لاریجانی با بیان اینکه در گام دوم محوری که رهبر معظم انقلاب مشخص کردند باید زمینه حضور جوانان به خصوص متخصصین را فراهم کنیم، عنوان کرد: در مجلس خیلی به این مسأله توجه شد به عنوان مثال قانونی را وضع کردیم که بازنشستگان نتوانند ادامه دهند یعنی قانون قبلی را اصلاح کردیم و راههای نفوذ آن را بستیم. چرا که درصدد بودیم این تفکر تحقق پیدا کند و بخشهای اجرایی مجبور شوند از جوانان استفاده کنند.
** هیچ مجلسی به اندازه مجلس دهم به دانشبنیانها توجه نکرد
رئیس قوه مقننه با اشاره به اینکه به نظر من هیچ مجلسی به اندازه مجلس دهم به شرکتهای دانشبنیان توجه نکرد، گفت: در همین چهار سال جزو لایحههای دولت نبود اما مجلس از صندوق توسعه ملی، مبلغ قابل توجهی را برای شرکتهای دانشبنیان در نظر گرفت که غالبا جوانان در این شرکتها حضور دارند؛ اینکه امروز شما میبینید مقدار زیادی از دانشگاه در شرکتهای دانشبنیان کار میکنند برای این است که مطلبی را رهبری فرمودند را مجلس کارسازی کرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش عنوان کرد: اگر می بینید در بحث کرونا تعداد زیادی از شرکتهای دانشبنیان فعال هستند و کار انجام میدهند برای این است که از قبل برای آن فکر شده بود و از آنان حمایت و صندوقی برای آنها در نظر گرفته شد.
لاریجانی در همین رابطه اضافه کرد: همین امسال ما در بودجه در سال 99 مبالغ قابل توجهی از صندوق توسعه استفاده در نظر گرفتیم، معمولا ما برای این مواقع از صندوق توسعه منطقه در نظر نمیگیریم اما چون میدانیم اینها جوان هستند و تازه مشغول به کار شده اند تلاش کردیم و مثلا 200 میلیون دلار از صندوق توسعه برای این بخش تخصیص یافت چون میخواستیم موتورشان به راه بیفتد.
** سرمایهگذاران برای رفت و آمد میان وزارتخانهها باید کفش آهنی بپوشند!
رئیس مجلس شورای اسلامی یکی از مسائل مهم ایجاد فضای کسب و کار مناسب برای شرکتهای دانش بنیان را رفع موانع تولید دانشت و بیان کرد: کشور ما از نظر مقررات دیوانی خیلی مشکل دارد مثلا کسی که میخواهد سرمایهگذاری کند با هفت بند نادر مواجه میشود و باید کفش آهنی پوشیده و از این وزارتخانه به آن وزارتخانه برود. این طرح که مجلس ارائه کرد برای اینکه پنجره واحد در وزارت خانه ها به وجود آید تا اگر فردی میخواهد کاری در صنعت انجام دهد به وزارت صنایع مراجعه کند و این وزارتخانه مجبور است اجازه ها را بگیرد البته این به خوبی اجرا نشده اما تئوری ها درست پیش میرود.
وی با بیان اینکه مجلس یازدهم باید قانون برنامه را به روز کند، گفت: ادبیات نظارتی مجلس دهم محترمانه بود.
لاریجانی در خصوص مقصد بعدی خود پس از اتمام دوره مجلس دهم نیز، اظهار داشت: به خانه اصلیم یعنی دانشگاه باز می گردم.