یک‌شنبه 30 دی 1403

لاوروف بار دیگر خواستار پرهیز از اقدام نظامی در لیبی شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
لاوروف بار دیگر خواستار پرهیز از اقدام نظامی در لیبی شد

مسکو - ایرنا - وزیر امورخارجه روسیه بار دیگر طی چند روز اخیر اعلام کرد: از نگاه روسیه بحران لیبی با اقدام نظامی حل نمی‌شود و دو طرف باید سلاح را زمین بگذارند و پشت میز مذاکره بنشینند.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از ریانووستی روسیه، سرگئی لاوروف افزود: بحران لیبی راه حل نظامی ندارد، طرفین درگیری باید هر چه زودتر اقدام به برقراری آتش بس کنند.

وزیر امور خارجه روسیه ادامه داد: بازیگران خارجی در لیبی هم باید به برقراری گفت‌وگوهای فراگیر میان طرفین درگیر در لیبی کمک کنند.

به گزارش ایرنا، طی یک هفته گذشته رییس دستگاه دیپلماسی روسیه با وزیران امور خارجه ایران، ترکیه و مصر در خصوص لیبی گفت‌وگو کرده است ضمن اینکه محمد جواد ظریف از موضع روسیه در قبال آتش بس در لیبی استقبال کرده است.

کشور لیبی مدت ها است که بعد از سقوط معمر قذافی در سال 2011 جولانگاه بازیگران منطقه ای و بین المللی شده است، ولی برخی محورهای فعال در بحران لیبی از جمله روسیه سیاست میانجیگرانه در پیش گرفته‌اند که به نظر می‌رسد همزمان با همه طرف‌های درگیر در ارتباط و تعامل هستند. پس از سقوط "معمر قذافی" در لیبی، یک نزاع دو طرفه بر سر قدرت در این کشور شمال آفریقا در جریان است که در این میان بازیگران منطقه ای و فرامنطقه ای از جمله عربستان، امارات، مصر، ترکیه، اروپا و آمریکا هر کدام ظاهرا از یکی از طرف های درگیر در این بحران حمایت می کنند. در یک طرف این جنگ دولت وفاق ملی به رهبری "فائز السراج" قرار دارد که در پایان 2015 براساس توافقی زیر نظر سازمان ملل تشکیل شده و طرف دیگر آن هم مقامات شرق این کشور تحت رهبری "عقیله صالح" رئیس مجلس نمایندگان لیبی مورد حمایت ارتش ملی به سرکردگی ژنرال "خلیفه حفتر" قرار دارد. سراج رقیب و دشمن خود یعنی حفتر را متهم به تلاش برای کودتا و نیروهایش را برای مقابله با وی آماده کرده است. ژنرال حفتر نیز رقیبش را "اخوان المسلمینی" و در نتیجه، "تروریست" می‌داند. حفتر که مورد حمایت برخی از کشورها از جمله امارات متحده عربی، مصر، عربستان سعودی، آذربایجان، روسیه و فرانسه قرار دارد، در تلاش است تا با ورود به طرابلس، دولت سراج را که مورد حمایت سازمان ملل متحد است، سرنگون کند، در مقابل کشورهای دیگری از جمله ترکیه، قطر، آمریکا و بخشی از کشورهای اروپایی نیز تلاش می‌کنند از هیچ گونه حمایتی از دولت مرکزی این کشور دریغ نکنند.

دو طرف همچنین با ابراز نگرانی جدی از به بن‌بست رسیدن روند حل و فصل بحران فلسطین، از تلاش‌های چهار جانبه واسط های بین‌المللی تحت نظارت سازمان‌ملل با هماهنگی با کشورهای پیشرو عربی به منظور تقویت روند صلح حمایت کردند و خواستار از سرگیری مذاکرات مستقیم بین فلسطین و اسراییل شدند.

*س_برچسب‌ها_س*