لایروبی رسوب تالاب انزلی به صورت جهادی انجام شود
علی سلاجقه با بیان اینکه لایروبی رسوب و سنبل آبی در تالاب انزلی در یک بازه زمانی مشخص به صورت جهادی انجام شود، گفت: باید کمیته فنی و حقوقی کنار هم قرار گیرند.
رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست با اشاره به آتش سوزی در تالاب انزلی و استفاده از بالگردهای وزارت دفاع برای اطفای حریق گفت: دولت سیزدهم به پسماند استان گیلان و تالاب انزلی نگاه ملی دارد، اجازه نمیدهیم تالاب انزلی به دریاچه ارومیه دیگری تبدیل شود.
وی با بیان اینکه حجم ذخیره آب پشت سد سفید رود 1.8 میلیارد مترمکعب بوده، ولی امروز به واسطه ورود رسوب از طالقان رود کاهش یافته است، تصریح کرد: از طریق طالقان رود 50 درصد رسوب وارد این سد میشود چرا در گذشته مسئولان و متولیان برای این موضوع اقدامی انجام ندادهاند.
سلاجقه با تأکید بر اینکه نگاه مدیریت جامع به حوزه آبخیز وجود ندارد، ادامه داد: سفیدرود در حال خروج از حیز انتفاع است و اراضی کشاورزی و تولید انرژی و تولید آبزیان همه در خطر هستند و سفید رود با این وضعیت از بین میرود.
معاون رییس جمهور با بیان اینکه ما وارث تالابی شدیم که در حال خفگی است، افزود: حوزه آبریز تالاب از بین رفته و باید به مردم هم پاسخگو باشیم. امروز به دنبال کار جهادی هستیم، چون مردم، ولی نعمتان ما هستند.
به گفته وی، باید یک بازه زمانی برای مرتفع شدن مشکلات ورودیهای تالاب، رودخانههای زرجوب و گوهررود و فاضلابها مشخص شود.
سلاجقه با اشاره به اینکه تالاب خفه شده و موج شکنهای جدید انزلی باید حذف شود تا آب در تالاب جریان پیدا کند، تأکید کرد: میبایست تخلیه رسوبات و لایروبی و حذف موج شکنها برای آزاد شدن ورودی دریا و تبادل آب دریا و تالاب انجام شود.
وی با بیان اینکه لایروبی رسوب و سنبل آبی در یک بازه زمانی مشخص به صورت جهادی انجام شود، تصریح کرد: باید کمیته فنی و حقوقی کنار هم قرار گیرند و محدوده را مشخص و کاداستر تهیه شود.
رییس سازمان حفاظت محیط زیست از مشخص شدن وظایف همه دستگاهها در برنامه 7 ساله احیای تالاب خبر داد و گفت: یک مدیر واحد برای کمیتههای تالاب بگذاریم و اعتبارات همه دستگاهها به این کمیته داده شود.
تالاب انزلی شناسنامه گیلان است
اسدالله عباسی، استاندار گیلان با اشاره به اینکه تالاب انزلی شناسنامه گیلان است و اگر از بین برود مواهب طبیعی استان از بین میرود، افزود: به نحوی گلوی تالاب انزلی فشرده شده که برای حل مشکل آن نیاز به کار جهادی است.
استاندار گیلان تصریح کرد: تالاب انزلی با ورود موجهای خزر زنده بود و آبهای سالمی از رودخانهها به این تالاب وارد میشد، اما اکنون با ورود رسوبات و عقب نشینی دریا امکان ورود آب به تالاب انزلی گرفته شده است لذا ما با تشکیل قرارگاه جهادی، احیای تالاب را در دستور کار قرار داده ایم.
سرپرست معاونت محیط زیست دریایی و تالابهای سازمان حفاظت محیط زیست نیز از ورود سالانه 800 هزار متر مکعب رسوب به تالاب انزلی به دلیل عدم آبخیزداری خبر داد و تصریح کرد: ورود رسوبات از رودخانهها یک معضل بزرگ در خصوص احیای تالاب بین المللی انزلی است که در این راستا از محل سفر رئیس جمهور به گیلان در طی سه سال 120 میلیارد تومان به حوزه آبخیزداری تعلق گرفته و همچنین بر اساس مصوبه ستاد احیای تالابها وظایف برای ارگانهای مختلف تعیین شده است.
باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی محیط زیست