لباس تیم ملی در جام جهانی؛ ایرانی است یا خارجی؟ / خواسته 50میلیاردی برند خارجی با کیفیت
سه برند خارجی ژاکو، کِلمه و آلشپورت در رقابت با شرکت های داخلی مجید، پرشین اسپورت و غیره برای گرفتن امتیاز پیراهن تیم ملی ایران در جام جهانی رقابت می کنند.
به گزارش تابناک ورزشی، در این میان خبری از آدیداس، نایکی، لوتو، پوما، آمبرو و سایر شرکت های اصلی و معروف تولید البسه ورزشی نیست.
طبق یافته های خبرنگار تابناک پیشنهاد دو برند خارجی که از کیفیت بهتری برخوردار هستند، از لحاظ مالی در توان اقتصادی فدراسیون فوتبال ایران نیست.
فدراسیون فوتبال ایران که بخاطر تحریم ها هیچ دسترسی به پاداش 12 میلیون دلاری صعود به جام جهانی قطر 2022 نداشته است، حالا در مخمصه مالی گیر افتاده و برای پرداخت مخارج اردوها و پروازها منتظر کمک دولت است.
به طور مثال یکی از شرکت های خارجی معروف، در کنار تعهد به تامین البسه کامل تیم ملی فوتبال بزرگسالان با بهترین کیفیت جهانی، برای تحویل لوازم مورد نیاز سایر تیم ها از جمله تیم ملی امید، جوانان، نوجوانان، فوتسال، ساحلی و همچنین تیمهای بانوان، در مجموع یک و نیم میلیون یورو درخواست کرده است.
طبیعی است که سرپرست موقت فدراسیون با توجه به برگزاری مجمع در دهم خرداد ماه سال جاری و معلق بودن هیات رئیسه، نخواهد ریسک کند و تعهد نجومی تازهای متوجه فدراسیون نماید و بعدا در نهادهای نظارتی پاسخگو باشد.
در این میان نگرانی بابت کیفیت البسه تولیدی شرکت های ایرانی جدی است و آنها به هیچ عنوان تکنولوژی تولید البسه حرفهای برای بازی در هوای گرم میزبان جام جهانی را در سطح رقبای خارجی ندارند مگر اینکه مواد اولیه آنها با مجوز ویژه گمرکی، وارد کشور شود.
هنوز جنجال کارلوس کیروش قبل از جام جهانی برزیل برای استفاده از برند آلشپورت را از یاد نبرده ایم؛ ماجرایی که با تکذیب شرکت آلمانی آلشپورت درباره تامین لباس تیم ملی ایران از جنس تولید شده در آلمان بالا گرفت و خشم سرمربی پرتغالی وقت را دوچندان کرد.
سرانجام گویا موضوع با پرداخت 100هزاردلار به سرمربی عصبانی به عنوان حق شخصی او پایان یافت اما تیم ملی لباس با کیفیتی نداشت.
در جام جهانی روسیه نیز برند آمریکایی نایکی، بازیکنان تیم ملی فوتبال کشورمان را از پوشیدن کفش ها و استوک های تولیدی این کمپانی به واسطه تحریم ها جلوگیری کرد.
در جلسه بازگشایی پاکتها چه گذشت؟
روز گذشته (چهارشنبه) جلسه کمیته بازاریابی فدراسیون فوتبال برای بررسی پیشنهادهای ارسال شده به این فدراسیون به منظور تامین البسه تیمهای ملی تا سه سال آینده برگزار شد که در نهایت سه تولید کننده داخلی و سه تولید کننده خارجی بستههای پیشنهادی خود برای تامین پوشاک تیمهای ملی به خصوص تیم ملی فوتبال بزرگسالان را ارائه کردند.
حمید استیلی، مدیر تیم ملی فوتبال ایران از حاضران در این جلسه بود تا نظر خود را در ارتباط با تولیدکنندگان به منظور تامین لباس تیم ملی در جام جهانی اعلام کند. او درباره این جلسه گفت: سه تولید کننده خارجی و سه تولید کننده ایرانی اعلام آمادگی کردند. تولید کنندگانی از کشورهای اسپانیا، آلمان و اتریش پیشنهادهای خود را ارائه کردند. تولیدیهایی از ایران هم وجود داشتند. در شفافیت کامل و با حضور نمایندگان حراست و بازرسی، پاکتهای ارسالی بررسی شد. باید سریعا لباس طراحی شده تیم ملی را به فیفا ارسال کنیم.
اشاره استیلی به لزوم ارائه پیراهن نهایی تیمهای ملی برای حضور در جام جهانی 2022 قطر به فیفاست تا این فدراسیون جهانی نظر موافق خود را درباره طرح ارائه شده، اعلام کند. فیفا هر سال استانداردهایی را درباره پوشاک تیمها در نظر میگیرد که این موارد بیشتر در ارتباط با شماره، لوگو و برخی المانهای موجود روی پیراهن تیمهاست.
تیم ملی ایران در جام جهانی 1978 با برند آلمانی آدیداس، در جام جهانی 1998 و 2006 با برند آلمانی پوما، در جام جهانی 2014 با برند آلمانی آل اشپورت و در جام جهانی 2018 با برند آلمانی آدیداس در رقابتها حاضر شده است.
شاگردان دراگان اسکوچیچ در مسیر صعود به جام جهانی، در دور رفت با البسه شرکت آلاشپورت و در دور برگشت با برند ایرانی مجید در مسابقات حاضر شدند.