جمعه 9 آذر 1403

"لجن‌زاری با مردمان گرسنه"؛ ایران به روایت اصلاح‌طلبان!/ شرط عاملان گرانی برای حضور در انتخابات

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
"لجن‌زاری با مردمان گرسنه"؛ ایران به روایت اصلاح‌طلبان!/ شرط عاملان گرانی برای حضور در انتخابات

دبیر کل یک حزب منحله گفته است: مردم متوجه باشند که این دولت اصلاح‌طلب نیست!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و مطالب رسانه‌های کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. هر روز 07:30 با بسته ویژه خبری - تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

"لجنزاری با مردمان گرسنه" ایران به روایت اصلاح‌طلبان!

مجید انصاری، معاون سابق رئیس‌جمهور روحانی و از فعالان اصلاح‌طلب به تازگی طی اظهاراتی در کنگره یک حزب چپ گفته است: حوادث اخیر و ناآرامی‌ها و فجایعی که در کشور رخ داد زخمی را بر دل مردم نشاند و خانواده‌های زیادی را عزادار کرد و خانواده انقلاب را به شدت اندوهگین کرده است. این صدا به اندازه کافی رسا بود که کسانی از خواب بیدار شوند.

به گزارش جماران، او همچنین تصریح می‌کند:

«سکولاریسم و تحجر در جامعه - ایران - در حال بازتولید است!»[1]

قبل از انصاری، مصطفی تاجزاده نیز طی اظهاراتی در اشاره به موفقیت‌های امنیتی ایران اسلامی در کشورهای همسایه، از این گفته بود که جامعه ایرانی، «لجن و گرسنه» است اما عده‌ای می‌خواهند بروند سواحل مدیترانه![2]

*آنچه که اشاره شد تنها بخشی از روایت اصلاح‌طلبان از میراث انقلاب اسلامی و تقلا برای سیاه‌نمایی در ذهن مردم به بهانه مشکلاتی است که خود آنها به همراه دولت آقای روحانی پدید آورده‌اند.

غیر از تاجزاده و انصاری، چهره‌های دیگری مثل عباس عبدی، سهیلا جلودارزاده، محمدرضا خاتمی، ابراهیم اصغرزاده، علی ربیعی، سعید حجاریان، محمدعلی ابطحی، علیرضا بهشتی، علیرضا علوی‌تبار و آذر منصوری هم طی سالیان اخیر بر تصویر سازی از یک ایران ویرانه، خراب و عام‌البلوی تلاش کرده‌اند.

و از همین روست که شاهد تکرار کلیدواژه‌هایی مثل «ناامیدی»، «بحران نان»، «گرسنگی»، «خشونت ایرانی‌ها» و... از سوی این افراد در ذهن جامعه هستیم.[3][4]

مردم و نهادهای ناظر کشور همچنین باید بدانند که کسانی از این افراد در ادامه اصرار بر تصویرسازی فوق به بهانه مشکلات کشور، حتی برای «فردای براندازی» نیز تئوری‌پردازی کرده و ضمن سوق دادن مردم به سمت اشغال مراکز حساس نظام، از این گفته‌اند که اصلاحات و اصلاح‌طلبان در صبح براندازی زنده خواهند بود و در حکومت جدید ایران نیز نفس خواهند کشید!

سران جناح چپ در ادامه تصویرسازی‌های مذکور همچنین بر گزاره‌هایی مثل «دلیلی برای صبر مردم وجود ندارد»، «وضعیت حاد است و احتمال عبور مردم از همه وجود دارد»،‌ «با این وضعیت دیگر نمی‌توان ادامه داد» و... نیز تأکید کرده‌اند.

و رصد همین تحرک موزاییکی و تئوریزه بود که امکان پیش‌بینی وقوع «فتنه اقتصادی» و پیش‌لرزه‌های آن در دیماه 96 و آبانماهم 98 را فراهم می‌ساخت.

قابل تأمل آنکه اگرچه ایران اسلامی با مشکلاتی مواجه است و در برخی موارد مردم عزیز ایران حتی از ناکارآمدی اصلاح‌طلبان و دولت آنها جان به لب شده‌اند اما برای هیچکدام از کلیدواژه‌های اشاره شده حتی یک سند هم وجود ندارد و هرچه هست خلاف این سخنان را اثبات می‌کند.

چه اینکه ایران اسلامی اگرچه با مشکل تورم مواجه شده اما بر اساس آمارهای جهانی جزو سیرترین کشورهای جهان است، ارزان‌ترین نان، مالیات و سوخت (ولو با گرانی بی‌قاعده اخیر) را به شهروندانش ارائه می‌کند، بیش از 5 میلیون بیکار ایرانی بیکار بادرآمد هستند که هر شغلی را نمی‌پذیرند و ضریب جینی در ایران از کشورهایی مثل آمریکا و چین نیز بهتر است.

برخی محافل تحلیلی معتقدند اصرار اصلاح‌طلبان بر القای این تصویر غلط و خرابه به این منظور صورت می‌گیرد تا هیزم بیشتری برای آتش فتنه اقتصادی فراهم شده و از آنجا که جریان سیاسی خاص در «شرایط غرق» قرار گرفته؛ باید مردم و نظام نیز با آنها به قعر کشیده شوند!

تحلیلی که تا اینجا شاهد چیده شدن موزاییک‌های آن در کنار یکدیگر بوده‌ایم و در ادامه اگر روشنگری خواص کشور، محاجه تحلیلی و بیان دستاوردهای اقتصادی انقلاب اسلامی بعنوان باطل‌السحر کلیدواژه‌های شوم اصلاح‌طلبان؛ وارد این فرایند نشود؛ بسا که قطعات دیگر پروژه مذکور نیز در کنار یکدیگر قرار گیرد!

***

شرط عاملان گرانی برای حضور در انتخابات

عبدالواحد موسوی لاری، فعال چپ و از مقامات دولت اصلاحات به تازگی طی اظهاراتی در یک میتینگ سیاسی گفته است: ما امروز با یک پیش فرض در انتخابات شرکت می‌کنیم، به اعتبار این که اصلاح طلبان اکثریت جامعه را نمایندگی می‌کنند و اکثریت جامعه خواستار تغییر و اصلاح است و اگر کسانی را بخواهند این فکر و نگاه را نمایندگی کنند همین شورای عالی اصلاح طلبان هستند. آن چه که ما به آن می‌بالیم این است که اکثریت جامعه را نمایندگی می کنیم.

او همچنین می‌افزاید:

«ما در انتخابات شرکت می‌کنیم، لیست دادن منوط به آن است که کاندیدا داشته باشیم، این حرف کاملا مشخص است. ما می خواهیم حضور داشته باشیم. کاندیدا هم داشتیم که یک تعدادی از آنها به خاطر فضای خاص ثبت نام نکردند و تعدادی هم آمدند که با بدعتی رو به رو شدیم»!

به گزارش جماران، موسوی‌لاری گفته است: هیأت های اجرایی محصول جریانی غیر از جریان مجری انتخابات است که این بسیار عجیب است! این یک بدعت است که وزرات کشور زیر بار آن رفته و پذیرفته و لابد رئیس جمهور هم زیر بار رفته است.[5]

*شرط گذاری یک جریان سیاسی برای انتخابات و اظهار اینکه لیست می‌دهیم به این شرط که کاندیدا داشته باشیم! در حالی است که اولا تنها و تنها شأن یک جریان سیاسی حضور در فرایند مردمسالاری برای خدمت بیشتر و بهتر به مردم است. و بدین قرار؛ شرط گذاشتن یعنی منت‌گذاری بر مردم و خیانت به نظام سیاسی.

ثانیا کسی که باید بواسطه نبود برخی رجال شاخص چپ در انتخابات ملامت شود ستاد اصلاحات است نه شورای نگهبان یا نظام اسلامی!

چه اینکه آنها هستند که مکلف به حضور قانونی در انتخابات و معرفی چهره‌های فاقد سابقه خرابکاری و ضد امنیتی به مجاری قانونی کشور هستند.

و آنها هستند که باید پاسخ بدهند چرا مثل سال 94 حاضر به حضور قانونی در انتخابات نیستند و الا و لابد چهره‌های پرونده‌دار و پر حاشیه‌ای را برای انتخابات معرفی کرده‌اند که امروز حتی نوجوانان دبیرستانی هم می‌دانند این چهره‌ها هیچ صلاحیتی برای تقنین ندارند.

تحلیل‌هایی وجود دارد که می‌گوید جریان سیاسی خاص به این تحلیل رسیده است که ایران در شرایط بلوا قرار گرفته و از همین رو بایستی با «تحریم خاموش انتخابات» بر این بلوا دمید.

و یکی از راه‌های داغ شدن فضا نیز به حاشیه کشاندن انتخابات و شرط گذاری برای حضور یا همان تحریم خاموش است.

جالب آنکه قبل از موسوی‌لاری، علیرضا علوی‌تبار نیز خواستار برگزاری تظاهرات خیابانی با استفاده از فرصت انتخابات شده است.[6]

گفتنیست، از میان گروه‌های مختلف اصلاح‌طلب، حزب کارگزاران سازندگی مخالفت آشکاری را با "شرط‌گذاری برای انتخابات" اعلام کرده است.

محمد عطریانفر، از اعضای ارشد کارگزاران پیش از این در همین رابطه و در یک مصاحبه گفته است:

«اساسا در انتخابات چه کسی می‌خواهد شرط بگذارد؟ برگزاری و حضور سیاسی در انتخابات از حقوق حقه همه نیروهای فعال سیاسی است، شرط گذاشتن جز اینکه خودمان را از حقوق سیاسی فعال بودن در صحنه انتخابت محروم بکنیم، حاصل دیگری ندارد... تجارب انتخابات متعدد از ابتدای انقلاب نشان می‌دهد که هر زمانی که خودمان را از حضور در عرصه انتخابات باز داشته‌ایم، زیان دیده و سودی نبرده‌ایم. اگر نظام سیاسی را قبول داریم، باید به سطح کلان مسائل و انتخابات پایبند و از حقوق خودمان بهره‌مند باشیم.»[7]

***

محمد سلامتی:

مردم متوجه باشند که این دولت اصلاح‌طلب نیست!

محمد سلامتی، فعال اصلاح‌طلب و دبیر کل تشکل منحله سازمان مجاهدین انقلاب، در قسمتی از یک مصاحبه که سایت روزنامه آرمان ملی آنرا منتشر کرد، گفته است: مردم به این موضوع را توجه داشته باشند و اینگونه تلقی نکنند که این دولت صد در صد دولت اصلاح‌طلب است و در نتیجه همه بیلان کارش به اصلاح‌طلبان مربوط می‌شود!

او همچنین پیرامون ارزیابی خود از نتیجه انتخابات برای اصلاح‌طلبان تصریح می‌کند: هنوز که هنوز است اصلاح‌طلبان از محبوبیت بیشتری نسبت به سایر گروه‌ها برخوردار هستند، و از طرفی وقتی به مردم توضیح داده شود که همه کار دولت را نباید به پای اصلاح‌طلبان گذاشت و اصلاح‌طلبان یا در کار اجرایی دولت نبوده یا خیلی کم بوده‌اند مردم مجددا نسبت به اصلاح طلبان اقبال نشان می‌دهند.[8]

*ما قضاوت درباره آنچه که سلامتی گفته است را بر عهده مخاطبان محترم وامی‌گذاریم...

پر واضح است که او در حالی مدعی اصلاح‌طلب نبودن دولت است که اولا از شخص آقای روحانی گرفته تا تمام مدیران کلیدی دولت او؛ جملگی از مریدان مرحوم هاشمی و لیدر اصلاح‌طلبان هستند و مشخص نیست سلامتی چگونه از مردم می‌خواهد امثال ربیعی و زنگنه و ظریف و نوبخت و جهانگیری و ابتکار را در دولت ببینند اما حکم به اصلاح‌طلب بودن دولت ندهند!

ثانیا سلامتی حتما توقع زیادی دارد که می‌خواهد مردم و افکار عمومی ایران اسلامی، روزهایی در ابتدای دولت یازدهم که اصلاح‌طلبان با غرور می‌گفتند روحانی از ما هم اصلاح‌طلب‌تر است و بهتر از اصلاح‌طلبان عمل کرده و اصلاحات و اعتدال یکی هستند را از یاد ببرند.

این انتظار، جاهلانه است که مردم تألمات روزهای جاری را از یاد ببرند و مجددا به عاملان گرانی و ناکارآمدی و کسانی که می‌گفتند ما «فدائیان روحانی» هستیم رأی بدهند.

***

1_ https://www.jamaran.ir/fa/tiny/news-1317737

2_ mshrgh.ir/891831

3_ mshrgh.ir/1007467

4_ mshrgh.ir/1023368

5_ https://www.jamaran.ir/fa/tiny/news-1317986

6_ mshrgh.ir/1000000

7_ https://www.donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-3606814

8_ http://www.armanmeli.ir/fa/print/123075

"لجن‌زاری با مردمان گرسنه"؛ ایران به روایت اصلاح‌طلبان!/ شرط عاملان گرانی برای حضور در انتخابات 2
"لجن‌زاری با مردمان گرسنه"؛ ایران به روایت اصلاح‌طلبان!/ شرط عاملان گرانی برای حضور در انتخابات 3