سه‌شنبه 6 آذر 1403

لزوم اصلاح قوانین بیمه و مالیات دانش‌بنیان‌ها / حق بیمه قرارداد، مانعی برای ورود فناوری به صنعت است

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
لزوم اصلاح قوانین بیمه و مالیات دانش‌بنیان‌ها / حق بیمه قرارداد، مانعی برای ورود فناوری به صنعت است

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس، شرکت‌های دانش‌بنیان بر مبنای نیاز بخش‌های مختلف شکل می‌گیرند و سعی دارند که فرآیند تولید یا نحوه ارائه خدمات را به سمت فناوری بهتر و بالاتر ببرند. به طور مثال در فرآیند تولید، با جانشینی یک تجهیز با قیمت پایین‌تر یا بهره‌وری بالاتر نسبت به نمونه موجود، سعی در ارتقاء بازدهی تولید دارند.

این شرکت‌ها عمدتا تولیدکننده صنعتی نیستند؛ بلکه انتقال‌دهنده فناوری به صنایع هستند و به این ترتیب نقش تحقیق و توسعه صنایع در اقتصاد ایران، به دوش شرکت‌های دانش‌بنیان افتاده است.

این نقش حیاتی و مهم، نیازمند عقد قرارداد و همکاری بخش‌های صنعتی با این شرکت‌های دانش‌بنیان است و یکی از مسائل مهم در زمینه مواجهه شرکت‌های دانش‌بنیان با موانع داخلی، مسئله حق بیمه قرارداد این شرکت‌ها است.

سازمان تأمین اجتماعی با توجه به سازوکار حق بیمه قرارداد، اقدام به اخذ هزینه مضاعف و بسیار بیشتر از حق بیمه کارکنان، از شرکت‌های دانش‌بنیان می‌کند. این موضوع سبب شده است که تا 16.67 درصد از قرارداد توسعه فناوری بین شرکت‌های دانش‌بنیان و صنعت، تحت عنوان حق بیمه قرارداد از واحدهای دانش‌بنیان (پیمانکار قرارداد) اخذ شود که موجب تحمیل هزینه‌های بسیار بالا به این شرکت‌ها شده است.

این موضوع، در عمل بخش مهمی از همکاری صنعت با شرکت‌های دانش‌بنیان را غیررقابتی کند؛ موضوعی که در سطح بزرگ‌تر، اقتصاد مبتنی بر همکاری را هدف گرفته است و نتیجه آن عدم قوی‌شدن کارهای پیمانکاری در کشور شده است و همچنین بخش‌های مهمی از اقتصاد، به غیرشفاف و زیرزمینی‌شدن متمایل می‌شود.

حاجی دلیگانی، عضو هیئت رئیسه مجلس با اشاره به تأثیر حق بیمه قرارداد و مالیات بر رقابت‌پذیری تولیدکنندگان بیان کرد: با توجه به مشکلات فراوان اخذ حق بیمه قرارداد از شرکت‌های متولی تحقیق و توسعه صنایع کشور، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سال 1399 جهت اعطای معافیت پرداخت حق بیمه قرارداد به دانش‌بنیان‌ها با سازمان تأمین اجتماعی به تفاهم رسید که متاسفانه در زمینه اجرا با مشکل روبرو است. تداوم اخذ سلیقه‌ای حق بیمه قرارداد در سازمان تأمین اجتماعی بسیاری از تولیدکنندگان را به سمت غیرشفاف شدن هدایت می‌کند.

حاجی دلیگانی با تاکید بر رفع موانع در راستای رونق تولید تصریح کرد: نرخ حق بیمه قرارداد 6.6 تا 16‌.6 درصدی و نرخ حق مالیات در بازه 1 تا 15 درصد قرار دارد که این امر بدان معناست که پرداخت حق بیمه قرارداد، فشار بیشتری بر تولیدکننده وارد می‌کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به اقدامات حمایتی مجلس در جهت رفع مشکلات بیمه و مالیات این شرکت‌ها، اظهار کرد: قانون اخیر که مجلس مصوب کرد، ایراداتی در زمینه بیمه، تسهیلات و مالیات و... داشت که اخیرا در شورای نگهبان اصلاح شد، چنانچه به مرحله اجرا برسد، حمایت‌های خوبی از شرکت‌های دانش‌بنیان و رونق تولید صورت می‌گیرد.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری

کمیسیون برنامه و بودجه حق بیمه قرارداد شرکت‌های دانش‌بنیان اصلاح قانون حق بیمه تامین اجتماعی این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
لزوم اصلاح قوانین بیمه و مالیات دانش‌بنیان‌ها / حق بیمه قرارداد، مانعی برای ورود فناوری به صنعت است 2