لیبرالیسم
لیبرالیسم
یک استاد دانشگاه در یادداشتی به تحلیل سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار با مردم اصفهان پرداخته است.
جامعهشناسان اعتراضات اخیر دانشجویی را در بافت کلی جامعه قابل بررسی دانسته و تاکید کردند که هویت متفاوتی برای دانشجویان در این اعتراضها دیده نمیشود. آنها معتقدند بسیاری از معترضان از حکومت ناراضی هستند اما اعتقادی هم به مخالفان و همراهی با آنها ندارند.
علیرضا شجاعی زند در نشست راه گفتگو گفت: جریان «اعتراضات» امکان تداوم و دوام ندارد و استعداد زیادی برای راهبری میدان دارد. اما هنوز رهبر اصلی اینجریان ظهور پیدا نکرده است.
کیفیت توسعه انسانی نیز تاثیر بسیار زیادی بر موفقیت آموزش سواد رسانه ای دارد. هر چه سطح توسعه انسانی در جامعه پایین باشد بسترهای آموزشی و اقتصادی توسعه سواد رسانه ای نیز وجود نخواهد داشت.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به همت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران، نشست بررسی تفاوتهای موجود میان نظام حکومتی جمهوری اسلامی و نظام لیبرال غربی در این دانشگاه برگزار شد. بر این اساس، این برنامه با حضور محمدعلی رنجبر و ساممهدی ترابی از اعضای هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی برگزار شد و در ابتدای این مباحث اساتید به بررسی تفاوتهای ساختاری نظام لیبرال دموکراسی غرب...
عضو هیئت علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، گفت: غرب برای تحمیل مدل حکمرانی خود در جهان تلاشهای همهجانبه کرده ولی در سالیان اخیر شکست آن در بسیاری از عرصهها نمایان است.
کرسی آزاد اندیشی با موضوع زن و معنای اژادی در دانشگاه شریف برگزار شد.
اقتصادنیوز: دنیای اقتصاد ترجمه گفتوگوی فرانسیس فوکویاما با مجله بولتن را منتشر کرده است.
"علامه با تصریح از حکومت اسلامی، ولایت فقیه و وظیفه اجتماعی و سیاسی تمام دینداران برای اقامه دین سخن گفتهاند و به هیچ وجه میان اندیشه ایشان و حضرت امام و یا اندیشه ایشان و ماهیت و اهداف انقلاب اسلامی تضادی نیست."
در سال1992، فرانسیس فوکویاما، عالِم و اندیشمند علوم سیاسی، کتاب بسیار محبوب و بسیار تاثیرگذار و پرفروش «پایان تاریخ و آخرین انسان» را منتشر کرد. او با خطر ساده سازی بیش از حد، اساسا استدلال می کرد که مبارزه بین ایدئولوژی ها به پایان رسیده و جهان پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی و پایان جنگ سرد، در آستانه لیبرال دموکراسی و بازار آزاد قرار گرفته است.
طبق برآوردها، از 14 میلیون نفر جمعیت حاشیهنشین و ساکن سکونتگاههای غیررسمی در سال 1400، همچنان خوزستان با یکمیلیون و 750 هزار نفر، در رتبه اول قرار دارد. خراسانرضوی با اختلاف حدود 10 هزارنفری دوم، تهران با 1.6 میلیون نفر سوم و استان البرز نیز با نزدیک به 1.2 میلیون نفر چهارم است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سابقه حاشیهنشینی در ایران مدرن به سالهای 1300 بازمیگردد. در ایران پیش از آغاز دهه 40، شهرنشینی رشد کندی داشت و در اوایل دهه 40 حدود 33 درصد از جمعیت کشور در شهرها زندگی میکردند. اجرای طرح اصلاحات ارضی، توسعه شهری مبتنیبر درآمدهای نفتی و برنامههای توسعهای تمرکزگرا باعث شد در دهه 50 رشد شهرنشینی شتاب بیشتری یابد و این رشد که مقارن با مهاجرت...