سه‌شنبه 2 بهمن 1403

لیست بندی‌ها در شورای شهر باید از محلات و از پایین به بالا بجوشد / ورود نخبگان با ارائه شاخص‌ها ضروری است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
لیست بندی‌ها در شورای شهر باید از محلات و از پایین به بالا بجوشد / ورود نخبگان با ارائه شاخص‌ها ضروری است

مناظره صوتی چالش‌های لیست بندی در انتخابات شورای شهر امشب در جمع بسیجیان خراسان رضوی با حضور دو نفر از کارشناسان و فعالان مدیریت شهری مشهد به صورت مجازی برگزار شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح توس، مناظره صوتی چالش‌های لیست بندی در انتخابات شورای شهر امشب در جمع بسیجیان خراسان رضوی با حضور دو نفر از کارشناسان و فعالان مدیریت شهری مشهد به صورت مجازی برگزار شد.

علی اصغری، کارشناس و فعال مدیریت شهری در این مناظره اظهار کرد: اول باید بدانیم اصل ارائه لیست کار درست یا کار غلطی است؛ اصل ارائه لیست کمتر به آن پرداخته می‌شود، چون خود منتقدان هم لیست می‌دهند.

وی بیان کرد: در وضعیت موجود چه در مجلس و چه در شورای شهر مدل موجود مطلوب نیست، ازاین‌جهت که وقتی شما برای یک شهر 3 میلیونی 15 نفر نماینده انتخاب می‌کنید، امروز که چهار سال از شورا می‌گذرد بیش از 90 مردم هنوز شورا را نمی‌شناسند.

لیست بندی‌ها در شورای شهر باید از محلات و از پایین به بالا بجوشد

اصغری اضافه کرد: مردم باید احساس کنند با انتخاب شورا در تغییر و تحول در شهر شریک هستند؛ انتخاب شوراها باید از پایین با بالا باید بجوشد؛ ما در مشهد باید محلات مختلفی داشته باشیم که اگر یک تعداد نماینده شدند، افراد نسبت به آن‌ها حس پیدا کنند.

کارشناس مدیریت شهری عنوان کرد: در شهر مشهد وقتی 15 نفر انتخاب می‌شوند در این شرایط باید لیست بندها وسط بیایند و در این شرایط نباید مجموعه‌ها را بکوبیم که چرا لیست ارائه می‌دهند.

وی ادامه داد: راه‌حل ریشه‌ای این موضوع ضرر زدن به سرمایه جریان حزب‌اللهی نیست؛ این ایام از طرفی بحث تعهد انصراف هم مطرح بود که کاندیدای که در سیستم وارد می‌شود که اگر در سیستم ارزیابی اصلح نبودی به نفع بقیه کنار بروی؛ بنده تعهد انصراف را خلاف مبانی اسلام نمی‌دانم و می‌تواند یک مکانیزم شرعی باشد.

اصغری اضافه کرد: به‌جای اینکه کمک کنیم تا مکانیزم لیست بندی درست شود، الآن این تصمیم را گرفتیم که به فهرست‌ها حمله کنیم و این را نمی‌پسندیم؛ درباره فهرست‌ها هم مکانیزم‌ها یکی است، اما یکی از فهرست‌ها مسلما شاخص‌تر است؛ اگر نقدی داریم نباید بزرگنمایی کنیم؛ مشکل ما مکانیزم و شاخص نیست، بلکه تخریب‌ها می‌زنند.

کارشناس مدیریت شهری تصریح کرد: با تعابیر و حالت‌هایی و تصویرسازی‌های غلطی مواجه هستیم؛ جمهوری اسلامی تمرین باهم کار کردن است؛ لیست دادن و لیستی رأی دادن به این معنی نیست که قیم مردم هستیم؛ در خلأ همچنین فضایی جریان حزب‌اللهی تدبیر کرده و تشکیلاتی را دور هم جمع کرده است؛ اگر محکم نقد می‌کنیم، اگر چند تا مثل مجلس ششم تکرار شود، با چالش‌های زیادی مواجه می‌شویم.

فلسفه شورای شهر ایجاد حس مشارکت در مردم است

وی بیان کرد: جریان حزب‌الله امروز به این ضرورت رسیده که از ظرفیت شبکه خود استفاده کند؛ مهم‌ترین جریانی که تعهد انصراف را مطرح می‌کند، جریان عدالت‌خواه‌های مشهد است؛ شورای قبلی با جریان لیست رأی آورد و منتقد خودش را در هم در معاونت فرهنگی مسئولیت داد.

اصغری گفت: کار اساسی که می‌تواند اتفاق بیفتد در لیست شوراها این است که لیست از پایین بجوشد؛ یعنی از محلات بجوشد؛ این محلات در چندین مرحله شوراها را شکل بدهند؛ آیا اعضای شورای شهر باید متخصص باشند؛ شورا ما یکی از شئونش شأن نماینده مردم بودن است؛ فلسفه شورا حس مشارکت در مردم است؛ بیشتر از تخصص، مشارکت مردمی و پای‌کار آوردن مردم است؛ راه‌حل بلندمدت این است که یکی شورای محلاتی داریم، اما اشکالش این است که زیر نظر شهرداری است، درصورتی‌که باید این شورا زیرمجموعه شورا بیاید.

ورود نخبگان با ارائه شاخص‌ها و لیست بندی ضروری است

حاتم مهجوری، دیگر کارشناس و فعال مدیریت شهری در ادامه این مناظره با اشاره به ضرورت لیست بندی‌ها اظهار کرد: اولین مسئله در لیست بندی‌ها این است که چطور جامعه به سمت لیست می‌رود؛ زمین بازی به‌گونه‌ای است که از نخبگان انتظار می‌رود، به‌نوعی چند گام جلوتر از بقیه مردم پالایش اولیه را نسبت به کاندیداها داشته باشند، بنابراین لیست بندی یک امر مرسوم است.

وی بیان کرد: گروه‌هایی از نخبگان جامعه از اقشار مختلف همواره این وظیفه را به دوش کشیدند؛ باید مکانیزم‌های لیست بندی را بررسی کنیم.

مهجوری افزود: شکی که در جریان‌های انقلابی مشهد افتاده از برداشت‌های کج و یک خطای دید از مسائل است؛ نمی‌توانیم با اطلاعات هشت سال پیش تحلیل کنیم؛ درباره شک در این نکته که یک گروه لیست می‌بندد، این مسئله مطرح شد که ما مردم قیم نمی‌خواهیم و این مورد سؤال قرار گرفت؛ اصل و اساس این است که جزو وظایف نخبگان سیاسی جامعه است که گام‌هایی جلوتر از مردم بردارند؛ امروز در کف میدان 1000 کاندیدا داریم؛ قاعدتا این افراد از سوی مردم ظرف یک هفته نمی‌توانند معرفی شوند. بنابراین در این شرایط ورود نخبگان با ارائه شاخص‌ها و لیست ضروری است.

کارشناس مدیریت شهری عنوان کرد: چرا لیست می‌دهیم و چرا تعبیر غلط قیم مطرح می‌شود؛ چرا فقط لیست شما فقط؛ جوابش این است که کسی نگفته فقط همین لیست؛ شورای وحدت تأکید کرده با هر مرامی فهرست‌ها ارائه شود، اما امروز ضرورت ایجاد می‌کند که در نهایت وحدت جریان انقلاب شکل بگیرد.

وی تصریح کرد: اگر متن و تعهد را دوستان خوانده باشند، تطمیعی نداریم؛ همواره در انتخابات‌ها اگر لیستی 15 نفره معرفی می‌شوند، این مسئله مطرح می‌شود که چرا از ظرفیت دیگران استفاده نمی‌شود؛ در این شرایط باید افراد توانمند روی کار بیایند و از ظرفیت دیگران در سنگرهای دیگر استفاده شود.

مهجوری گفت: اشتباهات گذشته را در لیست بندی‌ها نمی‌توان به اکنون تسری داد؛ عرصه میدانی باید به سمت خرد جمعی برود؛ در فضایی که در حال حاضر هستیم توجه به دو بعد برای کاندیداها مهم است که هم ویژگی‌ها و شاخص‌های عمومی و هم شاخص‌های تخصصی را داشته باشد؛ مردم‌دار بودن در کنار متخصص بودن چالش‌ها را مرتفع می‌کند.

انتهای پیام /